28 Μαΐου

Δημοσκόπηση Marc για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 32,3% και 164 έδρες! Ισοψηφούν ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

28 Μαΐου

16,6 μονάδες πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 15,7% – Ποσοστό 7,1%για ΚΚΕ και ΧΑ – Πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη – Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής – Τι λένε οι πολίτες για τα νέα μέτρα, πώς αξιολογούν την κυβέρνηση
Ούτε τον εναπομείναντα σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πείθει η κυβέρνηση για τον χαρακτήρα της συμφωνίας που συνήψε με τους δανειστές όσον αφορά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και μεταξύ αυτών το μεγαλύτερο μέρος όσων ψήφισαν την κυβερνητική παράταξη στις τελευταίες εκλογές θεωρούν κακή τη συμφωνία, χαρακτηρίζουν ασήμαντα τα λεγόμενα αντίμετρα και προεξοφλούν ότι δεν θα εφαρμοστούν ενώ αναμένουν επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας.
Αναλυτικά:
    Νέα Δημοκρατία: 32,3%,
    ΣΥΡΙΖΑ: 15,7%
    ΚΚΕ 7,1%.
    Χρυσή Αυγή 7,1%
    Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,8%
    Ενωση Κεντρώων 3%
    ΑΝΕΛ 2,4%
    Ποτάμι 2,3%
    Οικολόγοι 2%
    Λαϊκή Ενότητα 1,6%
    Πλεύση Ελευθερίας 1,3%
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%
Το 2,4% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ στο 14,5% διαμορφώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Σύμφωνα, πάντα, με τη δημοσκόπηση της Marc, η επόμενη Βουλή θα είναι εξακομματική, με τη ΝΔ να «φλερτάρει» με την αυτοδυναμία.
Ενδεικτικά στην επόμενη Βουλή, η ΝΔ εκτιμάται πως θα λάβει 164 έδρες, 55 ο ΣΥΡΙΖΑ, 25 το ΚΚΕ, 25 η Χρυσή Αυγή, 20 η Δημοκρατική Συμπαράταξη και 11 η Ένωση Κεντρώων.
Στο ερώτημα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης», το 35,6% των ερωτηθέντων θεωρεί τον πρόεδρο της ΝΔ ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ το 19,5% θεωρεί ως πιο κατάλληλο τον Αλέξη Τσίπρα. Το 44,9% απαντά «Κανέναν ιδιαίτερα»
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ένας στους δέκα Έλληνες εκφράζεται θετικά για τη συμφωνία όπως προκύπτει από έρευνα που διενέργησε για λογαριασμό του ΘΕΜΑτος η εταιρεία Marc και στην οποία επιβεβαιώνεται τόσο το άνετο προβάδισμα που διατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου όσο και το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Ακόμη σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, το ποσοστό όσων έχουν πειστεί ότι τα πολυδιαφημισμένα αντίμετρα μπορεί να λειτουργήσουν εξισορροπητικά προς τα σκληρά μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν πρόσφατα από το ελληνικό Κοινοβούλιο περιορίζεται στο 15,5%.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »