*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Μαΐου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Δημαρχόπουλο & Κίρατζη "δείχνουν" οι καταγγέλλοντες, ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ από Δήμο και Υγειονομικό τα....τραπεζοκαθίσματα!!!

20 Μαΐου
*Ερωτηματικά και για τη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, παρεμβαίνει και η υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων!  
Διαστάσεις ενός ακόμη σκανδάλου για τον Δήμο Ξάνθης, έχει πάρει το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων κάτω από το Επιμελητήριο Ξάνθης, ύστερα από καταγγελίες επαγγελματιών αλλά και πολιτών που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πλέον ούτε πεζοί (!) στον πεζόδρομο απέναντι από το ρολόι αφού…αποκλείστηκε και από τα δύο μαγαζιά, καφέ και ταβέρνα με τραπεζοκαθίσματα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ!
Οι πολίτες θεωρούν υπεύθυνο της όλης κατάστασης τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο που ωστόσο απουσίαζε την Παρασκευή και το Σάββατο από την Ξάνθη και δηλώνει…άγνοια (!), ενώ οι επαγγελματίες καταγγέλλουν ως υπεύθυνους τους δυο αντιδημάρχους Δόμησης Κίρατζη Ερκάν και Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη για το ότι και τα δυο καταστήματα, δεν έχουν άδεια τραπεζοκαθισμάτων για τον εξωτερικό χώρο, δηλαδή λειτουργούν εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ με αποκλειστικό στόχο το κέρδος!
Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη συγκεκριμένο πεζόδρομο λόγω του ρολογιού που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο, απαιτείται και άδεια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων!!!!
Από την πλευρά του μάλιστα και το Υγειονομικό έχει σηκώσει τα χέρια, δεν επίσης δεν έχει εγκρίνει καμία άδεια!!!!
Πανικόβλητος ωστόσο από την έκταση που πήρε το συγκεκριμένο γεγονός είναι και ο αντιδήμαρχος Δόμησης Κίρατζη Ερκάν, ο άνθρωπος που ΚΑΛΥΠΤΕ επί 6 και πλέον μήνες το παράνομο πρώτο ΣΚΑΛΙ του Τσέπελη και κατάγεται από τη Π. Χρύσα.
Ο Κίρατζη για να καλύψει τον εαυτό του, ισχυρίζεται ότι «επέβαλε πρόστιμα και στα δύο μαγαζιά» και επιβεβαιώνει ότι «λειτουργούν παράνομα και χωρίς άδεια τραπεζοκαθισμάτων», οι καταγγέλλοντες ωστόσο ισχυρίζονται και λένε ότι, «το πρόστιμο μπήκε για τα μάτια….διότι επιβεβαιώνεται πλήρως ότι όλα έγιναν με την πλήρη ανοχή του Δήμου Ξάνθης και των υπηρεσιών».
Ερωτηματικά υπάρχουν και για τη στάση της αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, στην οποία έχουν ήδη γίνει σχετικές καταγγελίες, ενώ στο όλο θέμα αναμένεται και παρέμβαση της Εισαγγελικής αρχής, καθώς η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και στην προκειμένη περίπτωση, δεν πρόκειται να κάνει τα στραβά μάτια σε κανέναν…!
Τέλος ερωτηματικά υπάρχουν και για τη στάση του Υγειονομικού Ξάνθης, στην δικαιοδοσία του οποίου είναι και ο αριθμός τραπεζοκαθισμάτων που θα εγκριθεί για τα δυο καταστήματα σε συνάρτηση πάντα με τον εσωτερικό χώρο…
Τέλος το ερώτημα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Ηλιάδη είναι αν «οι μηχανικοί του Δήμου Ξάνθης έχουν καταθέσει σχεδιαγράμματα όπως απαιτεί ο Νόμος, για όλα τα καταστήματα που αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα στους  κοινόχρηστους χώρους….»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »