25 Μαΐου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ: Με ποια κριτήρια εισήχθη στην προκήρυξη του Δήμου Μύκης η προϋπόθεση γνώσης της τουρκικής γλώσσας; Τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιες επιλογές;

25 Μαΐου
Ερώτηση Χρυσής Αυγής στη Βουλή για τη φωτογραφική προκήρυξη του Δήμου Μύκης με την προϋπόθεση γνώσης Τουρκικής γλώσσας
Ερώτηση σχετικά με την απαραίτητη προϋπόθεση γνώσης της τουρκικής γλώσσας για τους υποψηφίους εργαζόμενους στο Δήμο Μύκης Ξάνθης, κατέθεσε στη Βουλή, προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εξωτερικών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει:
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ
ΘΕΜΑ: «Απαραίτητη η προϋπόθεση γνώσης της τουρκικής γλώσσας για τους υποψηφίους εργαζόμενους στο Δήμο Μύκης Ξάνθης»
Είναι σαφές ότι στην περιοχή της Θράκης, η τουρκική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα status quο που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Ιδιαίτερη όμως ανησυχία προκαλείται από την πρωτοφανή αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης εις ότι αφορά την επιλογή πολιτικών τακτικών οι οποίες θα έτειναν προς την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου της περιοχής.
Αντίθετα όμως, με έκπληξη βλέπουμε ότι αρχές κινούνται προς την άκρως αντίθετη κατεύθυνση. Όπως προκύπτει από την Ανακοίνωση υπ. Αριθ. ΣΟΧ 1/2017 σχετικά με τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020», ανάμεσα στα προσόντα που απαιτούνται για τους υποψηφίους είναι η γνώση της τουρκικής γλώσσας.
Κατά την πολιτική μας αξιολόγηση, αυτό και μόνο το στοιχείο υποθάλπει τα εθνικά μας συμφέροντα στην περιοχή δεδομένου ότι ενώ πρέπει το ελληνικό κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση να ενισχύουν με κάθε τρόπο τις ελληνικές θέσεις, την ίδια στιγμή απαιτείται από τους Έλληνες πιθανούς εργαζομένους σε πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, να γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα για να ανταποκριθούν δήθεν στην υπηρεσία τους. Η ορθότερη πολιτική τακτική θα επέβαλε την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσης σε όλη την επικράτεια και την σαφή πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής γλώσσας στις κρατικές καθώς και στις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Ερωτώνται οι αρμόδιοι  υπουργοί:
1)Με ποια κριτήρια εισήχθη στην εν λόγω προκήρυξη – ανακοίνωση η προϋπόθεση γνώσης της τουρκικής γλώσσης;
2) Τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούν τέτοιου είδους επιλογές και ποια η θέση των αρμοδίων περί αυτού;
Αθήνα,  22/05/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »