*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Μαΐου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την κατάθεση του Νίκου Αλιβιζάτου στην δίκη της Χρυσής Αυγής

04 Μαΐου
Πέντε ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Νίκου Αλιβιζάτου στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκρατήστε τις πέντε σημαντικότερες επισημάνσεις του σημαντικού Έλληνα συνταγματολόγου και διάπυρου υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Νίκος Αλιβιζάτος ήταν, θυμίζω, η πρόταση του Κινήματός μας το 2015 για Πρόεδρος της Δημοκρατίας - ψηφίστηκε από 30 βουλευτές.
1. Το 2009 όταν παρουσίαζε στην παλιά Βουλή το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών, δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χ.Α. Ο Παναγιώταρος τον έπιασε από το πέτο και του φώναξε «Γιατί δεν λες το όνομά σου ρε; Λεβί σημαίνει Εβραίος» - άλλωστε σχετικό video αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Χ.Α.
2. Από το 2012 (στην Καθημερινή) είχε υποστηρίξει ότι «τίποτα δεν εμποδίζει τον χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης του άρθρου 187 ΠΚ (…), κάτι που θα σήμαινε ότι εκτός από τους μαχαιροβγάλτες της θα μπορούσαν να διωχθούν και οι ηγήτορες της».
3. Πάγια τακτική της Χ.Α. είναι τα τάγματα εφόδου. Σαν του Χίτλερ & του Μουσολίνι: οργανωμένες ομάδες – βία - συγκεκριμένοι στόχοι. Χωρίς την βία δεν θα διέφερε από τα ακροδεξιά κόμματα όπως οι ΑΝ.ΕΛ και το ΛΑΟΣ.
4. Το χτύπημα στον Παύλο Φύσσα δεν ήταν μόνο του συγκεκριμένου αυτουργού ήταν και της ίδιας της Χ.Α. Η παραδοχή της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Φύσσα από τον Μιχαλολιάκο επισφραγίζει ότι το κόμμα του είναι εγκληματική οργάνωση.
5. Η ψήφος στην Χ.Α. υποδηλώνει ότι ένα 6%-7% των Ελλήνων στην καλύτερη περίπτωση, δεν αποδοκιμάζει την δολοφονία Φύσσα και εν γένει τις πρακτικές της Χ.Α.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »