*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Μαΐου

Έκκληση ΣΑΣΟΕΕ στα κόμματα: ΜΗ ΨΗΦΙΣΕΤΕ τις νέες ασφαλιστικές εισφορές για τους Έλληνες αγρότες! Θα τους εξοντώσετε!

12 Μαΐου
-Επιστολή του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) στον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων
-Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις της χώρας μας και οι αγρότες θα πληγούν ανεπανόρθωτα
ΤΗΝ πρώτη δημόσια πολιτική του παρέμβαση, έκανε χθες ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) με ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό και τα κόμματα, ζητώντας να μην περάσουν από τη Βουλή οι νέες ασφαλιστικές εισφορές για τους Έλληνες αγρότες διότι με αυτόν τον τρόπο θα πληγεί και θα εξοντωθουν ανεπανόρθωτα ο αγροτικός κόσμος, αλλά και οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις.
Αναλυτικά η επιστολή της ΣΑΣΟΕΕ:
Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα
Προς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Προς τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο
Προς την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά
Προς το Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα
Προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη
Προς τον Πρόεδρο του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη
Πληροφορηθήκαμε από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές με στόχο την οριστικοποίηση της τελευταίας αξιολόγησης πρόκειται από το 2019 να αλλάξει η βάση του υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους Έλληνες αγρότες.
Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν, μάλιστα, ότι οι αυξήσεις των νέων εισφορών ενδέχεται να ανέλθουν, σε αρκετές περιπτώσεις σε ποσοστό που προσεγγίζει το 30%.
Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, οι επιπτώσεις θα είναι δυσμενέστατες για το σύνολο της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών, οι οποίοι ήδη τη χρονιά που διανύουμε καλούνται να πληρώσουν αυξημένες- και για πολλούς εξοντωτικές- εισφορές.
Ειδικότερα:
   Α. Σημαντικό μέρος των μικρών αγροτών εκτιμάται ότι θα εγκαταλείψουν τη δραστηριότητα τους, δεδομένου ότι το ήδη σημαντικά συρρικνωμένο καθαρό εισόδημα τους δεν θα μπορεί να καλύψει τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές που τους αναλογούν. Για δε τους παραγωγούς των μεσαίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων που ανήκει η πλειοψηφία των αγροτών, η αύξηση θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική και εξοντωτική.
  Β. Η παράνομη διακίνηση αγροτικών προϊόντων και κατά συνέπεια η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή αναμένεται να αυξηθούν, γεγονός που θα οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
   Γ. Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις της χώρας μας θα πληγούν ανεπανόρθωτα, δεδομένου ότι διακινούν προϊόντα αποκλειστικά με νόμιμο τρόπο (χορηγώντας τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά στη διακίνηση των προϊόντων τους), γεγονός το οποίο ήδη σε αρκετές περιπτώσεις τις φέρνει αντιμέτωπες με φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Κατόπιν τούτων, σας παρακαλούμε όπως καταβάλετε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε, στην περίπτωση που φθάσει στη Βουλή σχετική διάταξη, το κόμμα σας να κρατήσει αρνητική στάση.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της ΣΑΣΟΕΕ

Αλέξανδρος Κοντός

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »