*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Μαΐου

ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΙΑΤΑ δεν βάζουν τέλος στην τηλεοπτική απομόνωση! Επιστολή βόμβα του Ιρφάν Χατζηγκενέ, ενώ "σιωπά" ο Μέτιος!

26 Μαΐου
Αποκαλυπτική δήλωση του Α’ αντιπροέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Χατζηγκενέ Ιρφάν, εξηγεί τους λόγους
ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ…ΚΑΤΑΛΑΒΕ! 
*Παράδοξο είναι και το γεγονός ότι τα καταστήματα (καφενεία, ταβέρνες κ.λπ.) των ακριτικών ΟΡΕΙΝΩΝ περιοχών, δε θα έχουν δικαίωμα αίτησης του εξοπλισμού αυτού.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει κι αφού προηγουμένως με πρωτοσέλιδά μας τονίζαμε ότι «με συνδρομές της Forthnet του ΟΤΕ TV δεν λύνεται το πρόβλημα των ορεινών περιοχών Εχίνου και Σταυρούπολης να ΒΛΕΠΟΥΝ όλα τα ελληνικά κανάλια», ήρθε η επιστολή του Α’ αντιπροέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Χατζηγκενέ που με επιστολή του στο «Μ» αναφέρει τα παρακάτω:
ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ:
ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
Στις 14.5.2015 ο προκάτοχος του κ. Παππά στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κος Σπίρτζης, με απόφασή του (151.664/ΨΣ2695-Α2) ανακάλεσε την ένταξη -μεταξύ άλλων- και των συγκεκριμένων έργων.
Η προσχηματική αιτιολόγηση που παρουσίασε ήταν, ότι τα εν λόγω έργα αποτελούν κρατική ενίσχυση, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες επέτρεπαν την πλήρη κάλυψη των ακριτικών περιοχών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με προϋπολογισμό 638.700 ευρώ, έχοντας τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του αείμνηστου Γεώργιου Παυλίδη στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής τηλεοπτικού σήματος, με έναν πολύ αποδοτικότερο σχεδιασμό ο οποίος περιλάμβανε ενιαίες κεραίες, αφορούσε και κάλυπτε μεγαλύτερη έκταση (συμπεριλάμβανε και τη Δράμα) και δεν απαιτούσε την υποβολή αίτησης από την πλευρά του κάθε νοικοκυριού.
Επανερχόμενοι όμως στα σημερινά δεδομένα σχετικά με την παροχή του τηλεοπτικού σήματος και σύμφωνα με τα παραπάνω, όπως έχουν αποφασιστεί, οι αιτήσεις των πολιτών για τους εξοπλισμούς των δεκτών λήψης, που θα αφορούν μόνο τα κεντρικά κανάλια και όχι τους τοπικούς και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς θα γίνονται δεκτές έως τις 31.10.2017.Απορίας άξιο, να ζητούνται πλέον δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκκαθαριστικά εφορίας και άλλα έγγραφα και πιστοποιητικά, για την παροχή του εξοπλισμού αυτού, όταν την ίδια στιγμή στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι πολίτες αυτοί ήδη χρεώνονται κανονικά εδώ και καιρό, χωρίς λήψη σήματος των Ελληνικών καναλιών!
Παράδοξο είναι και το γεγονός ότι τα καταστήματα (καφενεία, ταβέρνες κ.λπ.) των ακριτικών περιοχών, δε θα έχουν δικαίωμα αίτησης του εξοπλισμού αυτού. Δικαίωμα λήψης σήματος, θα έχουν μόνο οι οικίες. Το παράδοξο όμως φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς το σήμα των καναλιών, θα προβάλλεται μόνο σε έναν τηλεοπτικό δέκτη (τηλεόραση) σε κάθε οικία, τί κι αν η οικία αυτή διαθέτει πάνω από έναν!
Όλη αυτή η ταλαιπωρία βαραίνει τους πολίτες μόνο και μόνο, για να ενισχύονται οι ξένες πολυεθνικές εταιρίες, στις οποίες δυστυχώς έχουμε ξεπουληθεί και να χρεώνεται 2.100.000 ευρώ ο Εθνικός προϋπολογισμός της χώρας μας.
ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ
Α’ Αντιπρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
1. Πολύ καλά τα λες κύριε Χατζηγκενέ, αλλά το περίεργο της υπόθεσης είναι άλλο. Ότι κάποια στιγμή που με πήρε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος για να τον ενημερώσω για το συγκεκριμένο θέμα και τα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ που μένουν δυστυχώς εκτός….του είπα σχεδόν αυτά που αναφέρεις στην επιστολή σου και όχι μόνο! Αλλά πολύ αμφιβάλω αν κατάλαβε τι του έλεγα….!
2. Περιμέναμε ο Υπουργός ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ.Νίκος Παππάς να αφιερώσει και λίγο χρόνο για τα ΜΜΕ της Θράκης ή όπως έγινε με τον Σκουρλέτη, να οργανωθεί και μια σύσκεψη με τους ΦΟΡΕΙΣ, αλλά δυστυχώς η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης τον ήθελε…αποκλειστικότητά της!
3. Καλά τα ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΠΙΑΤΑ, όταν όμως οι κάτοικοι της Σταυρούπολης και του Εχίνου υπογράψουν τις συνδρομές τους και θα θέλουν να δούνε και κανένα…ματς ή καμιά καλή ταινία…τότε ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ κανονικά κάθε μήνα όλοι οι συνδρομητές κάτοικοι τον οβολό τους και θα τους…κακοφανεί μόλις πάρουν τους πρώτους λογαριασμούς…
Αυτά για σήμερα…Κι όποιος έχει άλλη άποψη, ευχαρίστως να την συζητήσουμε και μαζί του!

Π. Π. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »