*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Μαΐου

ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ! Δικαιώθηκαν από το ΣΤΕ οι διοικητές των νοσοκομείων που αποπέμφθηκαν το 2015

11 Μαΐου
Η δικαστική κρίση αυτή ειναι κόλαφος για τις αποφασεις των δυο υπουργών και για την Επιτροπή αξιολόγησης που συγκρότησαν με την ανάληψη της ηγεσίας απο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Το σύνολο των χρημάτων που θα έπρεπε να τους καταβληθούν βάσει της τριετούς σύμβασης την οποία είχαν υπογράψει με τα νοσοκομεία, μπορούν να διεκδικήσουν πλεον οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων που αποπέμφθηκαν το 2015 καθώς με νέες αποφάσεις του το Γ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε μη νόμιμες καθώς έχουν πλημμελή αιτιολογία τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις των Αν. Ξανθού και Π.Πολάκη.
Η δικαστική κρίση αυτή ειναι κόλαφος για τις αποφασεις των δυο υπουργών και για την Επιτροπή αξιολόγησης που συγκρότησαν με την ανάληψη της ηγεσίας απο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , με τις οποίες από τους 71 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 παρέμειναν στις θέσεις τους. Το Ανωτατο δικαστήριο εξέδοσε προ καιρού είχε δικαίωσει 10 και τώρα άλλους τέσσερις κάτι που σημαίνει ότι πιθανόατατα όσοι προσφυγουν θα δικαιωθούν.
Κι αυτο γιατι οπως αναφέρει το δικαστήριο , στο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης δεν περιγράφονται και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, αξιολογήσεις, εκτιμήσεις και γεγονότα, για την συμπεριφορά των παυθέντων, έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί από το ΣτΕ η νομιμότητα της πρόωρης απομάκρυνσή τους.
Οι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων που δικαιώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με την σειρά δημοσίευσης των αποφάσεων του ΣτΕ είναι:
1) Γεώργιος Χρυσανθακόπουλος, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο»,
2) Γεώργιος Γεωργιάδης, αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιώς «Τζάνειο»,
3) Αντώνιος Αγγελάρας, αναπληρωτής διοικητής του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αττικής και
4) Αναστάσιος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός - Οφθαλμιατρείο Αθηνών- ΓΝΑ Πολυκλινική».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »