*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Μαΐου

‘Σχέδιο Νίκος Καββαδίας’ 20-21 Μαίου από το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου στον Πολυχώρο Χατζιδάκι

11 Μαΐου
Το θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου ολοκληρώνοντας μία ακόμη δημιουργική χρονιά, ξεκινά μία σειρά παραστάσεων στις οποίες θα συμμετέχουν οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του. Στόχος των διδασκόντων στο θεατρικό εργαστήρι είναι η θεατρική παιδεία προσφέροντας στους μαθητές όλα εκείνα τα ερεθίσματα και τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν  να προσεγγίσουν σταδιακά τις τεχνικές και τους κανόνες της θεατρικής  τέχνης. 

Σωματική έκφραση, φωνητική τοποθέτηση, αυτοσχεδιασμός, γνωριμία και έρευνα των αριστουργημάτων της παγκόσμιας δραματουργίας είναι κάποια από τα διδακτικά πεδία και πεδία έρευνας στο θεατρικό εργαστήρι που συμβάλλουν που συμβάλλουν στην ουσιαστική και ποιοτική προσέγγιση του θεάτρου κόντρα  στην προχειρότητα και τον κακώς εννοούμενο ερασιτεχνισμό..

20-21 Μαΐου
Το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά Του Νέστου ξεκίνησε από τον Οκτώβριο να ερευνά και να δουλεύει πάνω στο ποιητικό έργο του ταξιδευτή Νίκου Καββαδία , προσεγγίζοντας την ποίηση του, τη γραφή του, την ιδιαίτερη έκφραση του, την καθημερινή ζωή στις θάλασσες του κόσμου. Ένα ταξίδι που δημιούργησε τη μουσική παράσταση Σχέδιο Νίκος Καββαδίας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαίου στις 20.30  στον πολυχώρο  Τέχνης και σκέψης- οικία Μάνου Χατζιδάκι. Ήχοι , λόγια, ατμόσφαιρα, εικόνες , μουσικές σε ένα ζωντανό διάλογο με τους θεατές για την ελευθερία του απέραντου γαλάζια και την ανθρώπινη λειτουργία στα αφρισμένα κύματα της ζωής με αλήθειες, πάθη,  έρωτες, ταξίδια, αναζητήσεις , απορρίψεις, αναθεωρήσεις και τεράστια ευλογία που έρχεται αμέσως μετά από μία μεγάλη τρικυμία ….. σχέδιο Νίκος Καββαδίας… το απόλυτο της ζωής…
Μουσική διδασκαλία : Χριστεφανία Λουκίδου
Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης
Πιάνο : Χριστεφανία Λουκίδου
Κιθάρα τζουμπούς: Κωνσταντίνος Κόκκινος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »