*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

Αποστάσεις από την κόντρα πρύτανη ΔΠΘ και υπουργού Παιδείας πήρε το Δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

30 Απριλίου

Αποστάσεις από την κόντρα πρύτανη ΔΠΘ και υπουργού Παιδείας, επέλεξε να λάβει η δημοτική αρχή και η παράταξη "Εμείς...η πόλη". Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, το βράδυ της Πέμπτης 27 Απριλίου, κατόπιν παρέμβασης της παράταξης Σπάρτακος.
Ένα κείμενο ψηφίσματος προτάθηκε από την παράταξη Σπάρτακος εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση, αλλά μόνο η παράταξη Πολη-τική Ανατροπή της Ελένης Λαφτσή το υπερψήφισε. Ο μεν δήμαρχος Γ. Πετρίδης θεώρησε πως κάθε επιπλέον αναφορά στο θέμα κάνει κακό, η δε Φελίνα Καζάκου συμφώνησε μαζί του. Ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης επέλεξε να  μνημονεύσει την άψογη συνεργασία που είχε τόσο με τον σημερινό πρύτανη Αθανάσιο Καραμπίνη όσο και με την προκάτοχό του Κώστα Ρέμελη.
"Η εμπλοκή του Δήμου σε αυτήν την ιστορία θα πρέπει να εξαντληθεί με την παρουσία εκπροσώπων στη σύσκεψη φορέων στο ΔΠΘ που κατέληξε στο ομόφωνο ψήφισμα των φορέων", ανέφερε ο δήμαρχος. "Με βρίσκει αντίθετη το γεγονός να παίρνουμε θέση σχετικά με δημοσιεύματα, γιατί δεν ξέρουμε κατά πόσο σοβαρά είναι αυτά που κυκλοφορούν. Πρέπει να περιμένουμε να έχει εξέλιξη η δικαιοσύνη, εφόσον κάποια πράγματα έχουν δρομολογηθεί", είπε η κα Καζάκου. Υπεράνω προσώπων και διοικήσεων πρέπει να είναι το πανεπιστήμιο, είπε η Ελένη Λαφτσή και πρόσθεσε ότι "είναι άλλο πράγμα τα προβλήματα που έχει το πανεπιστήμιο και άλλο πράγμα ο έλεγχος που πρέπει να γίνεται στα πεπραγμένα των διοικήσεών του".
Η κα Λαφτσή ήταν η μόνη εκ των επικεφαλής παρατάξεων που συμφώνησε στην έκδοση ψηφίσματος, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει άμεσα, με τον πιο διαφανή και αδιαμφισβήτητο τρόπο, να διαλευκανθούν οι υποθέσεις του Πανεπιστημίου, να εκκαθαριστεί το περιβάλλον και να επικρατήσει η νομιμότητα.
Οι δύο παρατάξεις Σπάρτακος και Πολη-τική Ανατροπή επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν το ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, έδρας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και με δεδομένο πως η πόλη μας ευεργετήθηκε τα μάλα από την λειτουργία του πνευματικού αυτού ιδρύματος στην περιοχή, νιώθει την υποχρέωση να εκφραστεί σχετικά με όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο και εσχάτως δημοσιοποιούνται. Είναι προφανές πως όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητά του πλήττει σοβαρά την εικόνα του και ως Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε την εύλογη ανησυχία μας.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας σε αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο ΔΠΘ. Πρέπει να επιδειχθεί από όλους ο δέων σεβασμός στις νόμιμες διαδικασίες και να αφεθούν οι αρμόδιοι να πράξουν απερίσπαστοι το καθήκον τους. Το Πανεπιστήμιο, που στήθηκε και λειτουργεί στη Θράκη με τα χρήματα του ελληνικού λαού, αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας ακαδημαϊκό οργανισμό και δεν μπορεί να ταυτίζεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένα πρόσωπα ή συμφέροντα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »