*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Μαρτίου

ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ GUINNESS Και ο Θρακιώτικος Καβουρμάς στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης

17 Μαρτίου
Ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως, Παραδοσιακός Θρακιώτικος Καβουρμάς (πάνω από 300 κιλά!!!) θα κατασκευαστεί στο Κλειστό Φ. Αμοιρίδης –Θα χρησιμοποιηθούν 550 κιλά μοσχαρίσιο κρέας -Ποια μαγαζιά συμμετέχουν
ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ!
Ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως, Παραδοσιακός Θρακιώτικος Καβουρμάς διεκδικεί φέτος το Ρεκόρ Guinness στην 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης
Ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως, Παραδοσιακός Θρακιώτικος Καβουρμάς (πάνω από 300 κιλά!!!) θα κατασκευαστεί σε λίγες μέρες στο Κλειστό Φ. Αμοιρίδης, στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Έκθεσης Ξάνθης που θα εγκαινιάσει η Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ.Κόλλια. Μάλιστα οι «σεφ» του Καβουρμά για να μπορέσουν να παρασκευάσουν το προϊόν του, θα χρησιμοποιήσουν πάνω από 550 κιλά μοσχαρίσιο κρέας!!!
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2016 ανοίγει τις πύλες της η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης την οποία διοργανώνει το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία ΚΥΚΛΟΣ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης - Π.Ε. Ξάνθης. Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 και περιλαμβάνει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων!
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017
Ώρα: 12:00 έως 17:00
Διεκδικούμε Βραβείο Γκίνες για ένα ακόμη εξαιρετικό προϊόν της περιοχής μας!
Παρασκευάζεται ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως, Παραδοσιακός Θρακιώτικος Καβουρμάς.
Θα παρασκευαστεί με τα ίδια αγνά υλικά και την ίδια παραδοσιακή τεχνική με την οποία παράγεται εδώ και αιώνες στη Θράκη .
Συμμετέχουν οι κορυφαίες θρακιώτικες επιχειρήσεις του είδους:
Απόστολος Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. - Ξάνθη
Καραχασάν Τζεμαλή & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ξάνθη
Δελιντζής Α.Ε. – Διδυμότειχο
Σταμπολίδης Ι. & ΑΦΟΙ Βασιλειάδη Ε.Ε. «Νόστιμα» - Αλεξανδρούπολη
Ώρα 20:00 Εγκαίνια της Έκθεσης από την Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ.Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017
Ώρα: 17:00 έως 22:00
Μαγειρεύοντας Συνταγές με Θρακιώτικο Καβουρμά
Διακεκριμένα εστιατόρια και ταβέρνες της Ξάνθης παρουσιάζουν και προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ στους επισκέπτες της Έκθεσης, συνταγές τους που βασίζονται στον καβουρμά.
Συμμετέχουν:
Spaggeti Plus Ελευθ. Βενιζέλου 84
Κήπος Βασ. Σοφίας 19
Κουρούμπελο Κιμμέρια
Ξάνθιππη 2ο χλμ Ξάνθης - Σταυρούπολης
Παλαιά Πόλις Χασιρτζόγλου 7
Πηρουνιές Στογιαννίδη 1
Τα Τέμπη του Νέστου Γαλάνη
Το Κτήμα 4ο χλμ Ξάνθης - Κομοτηνής
Το Πέρασμα Πάρκο Μεγ. Αλεξάνδρου
Το Πίλημα Πίλημα
Το Χωριό Άβδηρα
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017
Βραδιά Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Ώρα 20:30
Ο Dasho Kurti, έχοντας συνεργαστεί με τους περισσότερους σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές (Γ. Νταλάρας, Ε. Βιτάλη, Γλυκερία, Α. Βαρδής, Δ. Ζερβουδάκης, Γ. Καλαντζής, Ε. Τσαλιγοπούλου κ.α.) βάζει την βαλκανική σφραγίδα και το προσωπικό του στυλ.
Ο Βασίλης Προδρόμου, μετά τις επιτυχείς δισκογραφικές και live δραστηριότητες, δίνει το δικό του προσωπικό στίγμα ανάμεσα σε τρεις ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες γυναικείες φωνές από την Ξάνθη:
Της εκπληκτικής Έλενας Αρτενιάν που έκλεψε τις εντυπώσεις στο τηλεοπτικό μουσικό παιχνίδι The Voice of Greece.
Της Έλσας Καριώτη η οποία μάγεψε κοινό και κριτική επιτροπή στο Rising Star Greece
και της Χρύσας Μωραΐτη που ύστερα από την επιτυχημένη συνεργασία της με τον Μάκη Σεβίλογλου είναι έτοιμη για την πρώτη της δισκογραφική δουλειά.
Την ορχήστρα συμπληρώνουν οι Δημήτρης Σίντος στο πιάνο και Θάνος Τσελεμπής στα τύμπανα – κρουστά
Διοργάνωση: Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
Συνδιοργάνωση: Επιμελητήριο Ξάνθης
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
Ώρα 13:00
Το παραδοσιακό έθιμο του μπακαλιάρου
Μαγειρεύουν και προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες οι:
Σεφ Φώτης Βλαχαντώνης, Μάγειρας Κωνσταντίνος Χατζηϊωάννου
Ο μπακαλιάρος έφτασε στο ελληνικό τραπέζι περί τον 15ο αιώνα και καθιερώθηκε άμεσα ως το εθνικό φαγητό της ημέρας του Ευαγγελισμού, καθώς με εξαίρεση τα νησιά μας, το φρέσκο ψάρι αποτελούσε πολυτέλεια για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας. Έτσι, ο παστός μπακαλιάρος, που δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη συντήρηση, αποτέλεσε την εύκολη και φθηνή συνάμα λύση, έθιμο που κρατά μέχρι τις μέρες μας.
Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
Από τις 11:00 το πρωί μέχρι και το κλείσιμο της Έκθεσης, οι παραγωγοί που έχουν παρασκευάσει τον μεγάλο Θρακιώτικο Καβουρμά, θα τον διανείμουν ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους επισκέπτες.
Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 17:00 έως 22:00
Σάββατο: 13:00 έως 22:00
Κυριακή: 11:00 έως 22:00
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Λεπτομέρειες πάντως για το πώς θα παρασκευαστεί ο καβουρμάς, πόσοι τεχνίτες θα συμμετάσχουν, τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν κλπ θα δοθούν σήμερα στη συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης.
Ιδού τι αναφέρει το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου Ξάνθης:
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραΐτης σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00 στο Επιμελητήριο Ξάνθης, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με αφορμή την διοργάνωση της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης, την οποία διοργανώνουν το Επιμελητήριο Ξάνθης και η εταιρεία «Κύκλος» – Διοργάνωση Εκθέσεων.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 22 Μαρτίου έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα παρασκευαστεί ο μεγαλύτερος, παγκοσμίως, Παραδοσιακός Θρακιώτικος Καβουρμάς διεκδικώντας την κατάκτηση Ρεκόρ Guinness για ένα ακόμη εξαιρετικό προϊόν της περιοχής μας!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »