*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Δώστε μας πίσω την γωνία που αποτυπώνει ο «Θίασος» του Αγγελόπουλου

15 Μαρτίου
Κυρία Υπουργέ Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, κύριε Φανουράκη, κύριε Μπένη, κύριε  Δήμαρχε, θέλουμε την γωνία και το πεζοδρόμιο, όπως υπήρχαν, πριν «αλλοιωθεί» όλο το περιβάλλον της Π. Πόλης απο τις παρανομίες του Τσέπελη στο μαγαζί του...

……θυμάμαι πολύ καλά ότι εγκατέλειψες την προηγούμενη θέση σου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης προφασιζόμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους και κωλύματα… Αποδέχθηκες όμως μετά χαράς μια άλλη θέση, με περισσότερες υποχρεώσεις και πολύ πιο «ευάλωτη»… δεν θα πρέπει να σε ρωτήσουμε, πως είναι δυνατόν, από την μία να εγκαταλείπεις προφασιζόμενος προβλήματα και από την άλλη να αναλαμβάνεις περισσότερες ευθύνες χωρίς κανένα πρόβλημα;
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ» για τον νέο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη)
-«Εγκατέλειψε» αλλά παρέμεινε η…»δίψα» για την εξουσία!
…………..
Για να είμαι ειλικρινής –όχι δηλαδή ότι η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν πιο κάτω-βλέποντας τα πρόσωπα που πήγαν στην Ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είχα την εντύπωση ότι βλέπω την νεολαία του… Πήγασσου, εν έτη 1981 και μετά…
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο Πολιτικό Καφενείο του Μ)
-Ε, τότε αν είδες και τον Νίκο Ανταμπούφη πρώτη σειρά πίστα στην την ομιλία του Σκουρλέτη θα έβλεπες την νεολαία της… Γκουέρνικα!

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Ρωτούσα τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμίλ στις 22  Οκτωβρίου 2015 πρωτοσέλιδα: «Πρώην αντιδήμαρχος ήταν συνέταιρός του… Ανακλήθηκαν όλες οι άδεις που δόθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Αγριανή και τον Αγκόρτσα κύριε Δήμαρχε της Μύκης»;
-Δυόμιση χρόνια μετά ξανακάνω το ίδιο ερώτημα! Κύριε Δήμαρχε της Μύκης θα μας δώσετε μια απάντηση; Γνωρίζουν οι υπηρεσίες σας ότι ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ αν δεν έχουν ανακαλέσει τις συγκεκριμένες άδειες από την ώρα που ο ίδιος ο Δήμος Μύκης πιστοποιεί και βεβαιώνει επίσημα ότι η Αγριανή ανήκει στο Δήμο Ξάνθης;
-Μήπως κάποιοι διαπράττουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος;;; Γιατί αν προσέξουν οι Εισαγγελείς μιλάω για 17 μήνες ΠΡΙΝ!
……
*Είχε πει ο Δημήτρης Μπένης στις 12 Οκτωβρίου 2015 κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής…
«Δεν μπορεί ο Αγκόρτσας που παρανομεί συνεχώς να εγκαλεί ως… παράνομους άλλους πολίτες και επιχειρηματίες».
-Απορία…
-Άλλαξε τίποτα κι ο Μπένης κάνει τώρα… «γαργάρα» στο θέμα Αγκόρτσα και ο τελευταίος στη δίκη μας τον εμφάνισε… υπερασπιστής του;
……
Κουιζ. Τελικώς ο Διαμαντής είναι πολιτευτής των ΑΝΕΛ ή πολιτευτής του Σώρρα; Έχω μπερδευτεί πολύ…
(σ.σ. Κυρία Κίτσου μια απάντηση…;).
Γιατί δεν ανάβουν τα φώτα στην είσοδο του Λυκοδρομίου;
Όπως μου κατήγγειλε χθες κάτοικος της Σταυρούπολης στην είσοδο του Λυκοδρομίου επί Καρασακαλίδη ακόμη (πρώην Δημάρχου της περιοχής…), είχε πραγματοποιηθεί έργο ηλεκτροφώτισης που κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, πλην όμως δεν λειτούργησε ποτέ, διότι κάποιοι πήγαν κι έκλεψαν τα καλώδια..!
Με αποτέλεσμα από τότε να μην ανάψουν ποτέ αλλά και ο Δήμος Ξάνθης (πλέον) να αδιαφορήσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φώς στη διασταύρωση προς την Καλλιθέα.
Να ρωτήσουμε λοιπόν τον αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Κυριάκο Παπαδόπουλο.
-Γιατί δεν βάζει νέα καλώδια ο Δήμος ώστε να ηλεκτροφωτιστεί η είσοδος στο Λυκοδρόμι και την περιοχή; Γιατί καθυστερεί τόσο παρά τα παράπονα των κατοίκων και δεν αποκαθίσταται η τάξη; Να ανάβουν δηλαδή τα φώτα; .
Την κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων των Μουφτήδων της Θράκης ζήτησε ο Κώστας Γούναρης.
Η άποψή μου είναι κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων του Μουφτή, οι διαφορές αυτές όλων των Ελλήνων πολιτών να υπάγονται στα πολιτικά δικαστήρια τα οποία εφαρμόζουν τον ελληνικό Α.Κ. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να γίνει αύριο. Χρειάζεται συναίνεση, διάλογος και χρειάζεται προφανώς και ένα μεταβατικό στάδιο. Αυτό όμως πρέπει να αρχίσει κάποτε. Και είναι βασικά ευθύνη της πολιτείας, των δικηγορικών συλλόγων, των νομικών σχολών, των πολιτικών κομμάτων και των οργανώσεων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για το ζήτημα αυτό υπάρχει μια πολύ μεγάλη συναίνεση του πολιτικού φάσματος, από φωνές του συντηρητικού χώρου μέχρι και κόμματα προοδευτικά και αριστερά τα οποία διαχρονικά ομοφωνούν στην κατάργηση των δικαστικών αρμοδιοτήτων του Μουφτή. 
Αυτό δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κ. Γούναρης στην εκδήλωση που διοργάνωσε με το ίδρυμα Τσάτσου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Κώστας Γούναρης.
Ο Γ. Τσιρώνης σε Ημερίδα του ΔΠΘ
για την αγροτική ανάπτυξη
Σε διημερίδα που διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, με θέμα «Στρατηγικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στον Νομό Έβρου», παρευρέθηκε την Τετάρτη  8 Μαρτίου ο Αν. Υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.
Η διημερίδα είχε στόχο να συγκεντρώσει σε ένα γόνιμο διάλογο επιστήμονες, εκπροσώπους επιχειρήσεων και συνεταιρισμών, ερευνητές, εκπροσώπους της πολιτείας και αγρότες, για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τη πρωτογενή παραγωγή της περιοχής και ιδίως τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Η διημερίδα αποσκοπούσε με το συνδυασμό εισηγήσεων σε θέματα  καινοτομίας, έρευνας, καλών πρακτικών, συνεργασιών, χρηματοδοτικών εργαλείων και θεσμικών παρεμβάσεων, να συντελέσει στη δημιουργία προτάσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Γιάννης Τσιρώνης άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις των εκπροσώπων του νομού για τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με θεσμικές παρεμβάσεις για την επίλυσή τους.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »