*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Φεβρουαρίου

See Through Η ανατρεπτική αφίσα του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου στο "Μαχητή".

15 Φεβρουαρίου

Αυτή η αφίσα θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες σε όλη την Ελλάδα. Αθήνα πρώτα και μετά παντού. Σε 1 μηνά στο Παρίσι. Ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος όσο ο Hitler. ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ.
Άκουσον! Άκουσον!

*Προς Giannis Sidiropoylos Ενταύθα.
Άρχισα να μην αισθάνομαι καλά που ΔΕΝ μας βρίζεις ΠΡΙΝ ανεβάσουμε το «Μια βραδιά στο Πικαντίλι…».
Μήπως πρέπει κάτι να κάνεις;
-Να εξαντλήσεις όλη την «έμπνευσή» σου για να φουλάρουμε το δημοτικό αμφιθέατρο και απ’ έξω;
Please… Βάλε λίγο το «χεράκι» σου, γιατί μόνο εσύ όσους βρίζεις, τα καταφέρνουν τόσο… άριστα! 
……
*Αν και μια καλή λύση είναι να επιστρατεύσω και την Μαρία την Κώστογλου…Ποτέ δεν είναι αργά.
……
*Με ένα μάτσο χαρτιά είδε χθες συνεργάτης μου τον αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Αλέκον Κυριακίδη να βγαίνει από τον Δήμο…
-Κι αντί για καλημέρα, πάλι για την ΕΑΠΑΞ του μίλησε! Στον ύπνο του την βλέπει την εταιρεία…
……
*Την Χαρούλα Λαμπράκη θα τιμήσει η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ για τις υπηρεσίες της στο καλό λαϊκό τραγούδι και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς… που όλα τάσκιαζε η Χούντα και η σκλαβιά!
-Η μούσα του Βασίλη Τσιτσάνη θα έρθει μάλιστα στη Ξάνθη από την Τρίτη μαζί με τον σύζυγό της.
 .....
Ένας φίλος από τα παλιά, ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος μας έστειλε χθες το απόγευμα μια αφίσα που έχει φωτογραφία τον Ερντογάν και τον Χίτλερ με μια λεζάντα που γράφει «αδελφές ψυχές» σε πολλές ψυχές…
Όπως μας είπε μάλιστα στο τηλέφωνο, η συγκεκριμένη αφίσα θα κυκλοφορήσει στην αρχή στην  Αθήνα, μετά σε όλη την Ελλάδα και σε έναν μήνα στο Παρίσι.

Τον νέο Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης καλωσόρισε η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης
Η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, με επικεφαλής τον
Πρόεδρο Θεοφάνη Καραμπιπέρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με αφορμή την άφιξη και την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθυντή της Αστυνομίας Ξάνθης, του Αστυν. Διευθυντή Ιωάννη Καραμανλή, τον επισκέφθηκε την Δευτέρα (13/2) το πρωί.
Οι απόστρατοι αστυνομικοί ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης, ο οποίος εξήρε την προσφορά των αποστράτων συναδέλφων και τόνισε ότι για την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Σώματος είναι απαραίτητη η διατήρηση μιας στενής αμφίδρομης σχέσης, μεταξύ των εν ενεργεία και των απόστρατων συναδέλφων.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ξάνθης, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της Ένωσης, δώρισε στο νέο Αστυνομικό Διευθυντή μια εικόνα της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας του Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής και των Αποστράτων.

Μητσοτάκης για ΔΟΛ από το Βερολίνο: Με μεγάλη χαρά θα διαβάσω τα ΝΕΑ την Τετάρτη
Στις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ΔΟΛ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το Βερολίνο, δήλωσε πως η ΝΔ είχε πει ότι αν η κυβέρνηση φέρει νομοθετική ρύθμιση θα έβλεπε το θέμα υπενθυμίζοντας πάντως πως η ΝΔ είναι αρνητική επί της αρχής για ρύθμιση που θα διακινδύνευε χρήματα φορολογουμένων.
«Από τη στιγμή που υπάρχει μια δικαστική απόφαση, εγώ με μεγάλη χαρά θα διαβάσω τα ΝΕΑ Τετάρτη», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ &ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Παναγιώτης Κεραμάρης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη και το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη και αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι ανάγκες ένταξης νέων σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί το 4ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής απηύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και Περιφέρειας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Διδυμοτείχου με θέμα «Η ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο», με ομιλητές ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συμμετέχοντες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Το Δήμαρχο Ξάνθης επισκέφθηκε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Μακεδονίας και Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης
Το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο επισκέφθηκε ο Διοικητής της 4ηςΥγειονομικής Περιφέρειας (4η ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα προβλήματα που εντοπίζονται στο τομέα αυτό στην Ξάνθη.
Ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρθηκε στις νέες Δομές Υγείας που σχεδιάζονται από το αρμόδιο Υπουργείο, αποκλειστικά για τις πόλεις οι οποίες αποτελούν κέντρα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ειδικότερα για την πόλη της Ξάνθης σχεδιάζονται 5 νέες δομές, οι οποίες θα παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, με σκοπό την αποσυμφόρηση και του Νοσοκομείου μας. Απευθυνόμενος στο Δήμαρχο, ζήτησε τη συνδρομή του για την ανεύρεση χώρων, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις συγκεκριμένες δομές, αλλά και για τη χωροταξική τους τοποθέτηση. Στόχος του Υπουργείου Υγείας όπως δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης είναι η υλοποίηση των δομών μέχρι τον Ιούνιο. Ο κ. Δημαρχόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσθεση του Υπουργείου Υγείας και δήλωσε ότι ο Δήμος Ξάνθης επικροτεί τη συγκεκριμένη προσπάθεια, αφού όπως τόνισε το ζητούμενο για όλους είναι η στήριξη των πολιτών ιδιαίτερα σε θέματα υγείας.
Η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Με το πρόγραμμα «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ», οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, από τα παιδιατρικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις  10 έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2017, επισκέπτονται τα χωριά Εχίνο, Μελίβοια, Σμίνθη, Δημάριο, Κοτύλη, Σέλερο, Σήμαντρα, Κιμμέρια.
Το κλιμάκιο των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών, αποτελείται από Παιδιάτρους, Παιδοχειρουργούς, Οδοντίατρους, Ακτινολόγους, Καρδιολόγο, Δερματολόγο, Ορθοπεδικό, Ψυχολόγο, Ειδική Παιδαγωγό και Νοσηλεύτριες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις Προληπτικής Ιατρικής όλου του παιδικού πληθυσμού της περιοχής, ενώ οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τους ειδικούς της ομάδας επιστημόνων της "Ανοικτής Αγκαλιάς" σε θέματα πρόληψης ψυχικής και σωματικής υγείας.
Η πολύπλευρη αυτή προσφορά της Οργάνωσης Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »