*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH Οι ειδήσεις και η επικαιρότητα...με άλλο μάτι!

14 Φεβρουαρίου
                                      ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αρχίζω πλέον κι εγώ και… καθυποτάσσομαι στον περίφημο Giannis Sidiropoylos  αποδεχόμενος την… υψηλή ευφυΐα του, αφού είναι ο άνθρωπος που ΜΕΤΑ τον «Μαχητή» που μιλούσε ευθύς εξ’ αρχής για τον «ψεύτικο λογαριασμό κάποιου Giannis Aggelou στο face book», εδώ και λίγες μέρες πανηγυρίζει γιατί…εντόπισε την ταυτότητά του!
-Αναγκάζοντάς τον να… αποσύρει το προφίλ του! Με τη διαφορά ότι συνεχίζει και μιλάει με… χρησμούς!!!
……
*Καθαρές κουβέντες λοιπόν… Αφού τον εντόπισες κι αφού από τα γραφόμενά σου μάλιστα αφήνεις να εννοηθεί ότι τον…γνωρίζεις κιόλας, γιατί δεν τον… κατονομάζεις;
Ισχυρίζεσαι και γράφεις «εντοπίσαμε την ταυτότητα ενός trol του facebook που ταλαιπωρούσε αρκετούς και αναγκάστηκε να αποσύρει το προφίλ. Βέβαια, κάποιοι ενοχλήθηκαν πολύ και δεν το έκρυψαν γιατί αυτό το fake (ψεύτικο) προφίλ ήταν πολύ βολικό για να υπαινίσσονται διάφορες χοντράδες».
-Γιατί λοιπόν μεγάλε δημοσιογράφο δεν αναφέρεις ούτε το troll αλλά και ποιους… βόλευε το face (ψεύτικο) προφίλ;
……
*Γράφεις λοιπόν για τον συγκεκριμένο «βρωμιάρη» όπως τον αποκαλείς…
«Δεν μας απασχολεί να είμαστε οι «σερίφηδες» του διαδικτύου, αλλά παρεμβαίνουμε μόλις κάποιος «ανακατευτεί» με τα γραφόμενα του xanthi2.gr»
-Δηλαδή αν δεν… «ανακατεύονταν» με τα δικά σου γραφόμενα Σιδηρόπουλε, θα τον άφηνες τον συγκεκριμένο κύριο να «αλωνίζει», να συκοφαντεί και να χλευάζει, όποιον γούσταρε;
Εύγε Giannis…!
……
*Κι ένα ερώτημα στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλο. Επειδή χθες άκουσα περίεργα πράγματα για το στενό περιβάλλον σου αλλά κι επειδή όλοι σχεδόν ξέρουν την «μανία» σου να είσαι 24 ώρες το 24ωρο στο face book και όχι μόνο…
-Υπάρχει περίπτωση τα θρασύδειλα σκουλήκια με τους ψεύτικους λογαριασμούς να αφορούν κάποιο συνεργάτη σου; Έστω και εν αγνοία σου;
….
“Ασφυξία” με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα, πάνω από 200 000 ο αριθμός των υποθέσεων
Ασφυξία έχει δημιουργηθεί στην διοικητική δικαιοσύνη από την στιγμή που οι εκκρεμείς υποθέσεις φαίνεται να έχουν υπερβεί τις 200.000 σε αριθμό, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα στον χώρο της δικαιοσύνης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα της Ελλάδας κατέχει θέση-ρεκόρ στις καθυστερήσεις των δικαστικών αποφάσεων ανάμεσα σε 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
….
ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
Την Τετάρτη 15/2 γίνεται η κρίσιμη δίκη του καθηγητή Χότσικα Νιχάτ στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης για την απόλυσή του από το Ιδιωτικό Μειονοτικό σχολείο.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε:
Στην τελική ευθεία μπαίνει η κρίσιμη υπόθεση του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ που υπηρετεί στο Ιδιωτικό Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης. Την Τετάρτη συνδικάζονται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο εκπαιδευτικός εναντίον του σχολείου, αλλά και το αντίστοιχο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων της ιδιοκτησίας του εκπαιδευτηρίου κατά του συναδέλφου. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου  θα κρίνουν  σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της υπόθεσης αυτής.
Την Τετάρτη, 15/2 στις 13:00, αμέσως μετά την εκδίκαση του αιτήματος ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου των Προέδρων ΟΙΕΛΕ και ΣΙΕΛΒΕ για το ζήτημα. Η συνέντευξη θα λάβει χώρα στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.
Στους εκπροσώπους τύπου θα μοιραστεί σχετικό υλικό της Ομοσπονδίας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ               ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
….
ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Δ΄.Σ.Σ.
νακοινώνεται ότι, το Δ΄ Σώμα Στρατού τιμώντας τη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων κατά τους αγώνες του Έθνους, θα τελέσει ετήσιο μνημόσυνο υπέρ ανάπαυσης των ψυχών τους, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο Ξάνθης, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού Ξάνθης.
Η παρουσία του κοινού θα αποτελέσει εκδήλωση φόρου τιμής για τους πεσόντες και θα δώσει μεγαλύτερη λαμπρότητα στην τελετή.
Μετά το μνημόσυνο, θα παρατεθεί καφές στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.
Αντίστοιχα μνημόσυνα θα τελεστούν σε όλη της Περιοχή Ευθύνης του Σ. Στρατού
Εκπρόσωπος Τύπου Σ. Στρατού: Ανχης (ΠΖ) Δημήτριος Ρίζο 
….
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Και ηλεκτρονικά θα μπορούν πλέον οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς τίθεται σε λειτουργία η εφαρμογή του ηλεκτρονικού ραντεβού.
Πως ακριβώς λειτουργεί αυτό; Μέσω της ιστοσελίδας του Νοσοκομείου, ο ενδιαφερόμενος κλικάροντας στην ένδειξη e-ραντεβού θα μπορεί με μία πολύ απλή διαδικασία να κλείσει το ραντεβού του, μόνο όμως για τα πρωινά ιατρεία, και όχι για τα απογευματινά, και όχι περισσότερα από 3 την ημέρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, αυτοί θα μπορούν κλείνουν περισσότερα ραντεβού, εξήγησε ο Διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης. Το ηλεκτρονικό ραντεβού, θα γλιτώσει τους πολίτες από την πολύωρη αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά και τους υπαλλήλους οι οποίοι εξυπηρετούν εκατοντάδες ασθενείς καθημερινά. Επιπροσθέτως, προσδίδει μία διαφάνεια στο θέμα των ραντεβού καθώς ο καθένας θα ξέρει πότε ακριβώς θα εξυπηρετηθεί και δε θα υπάρχει το φαινόμενο, του "εγώ ήρθα πριν από σένα" "μου έφαγες τη σειρά" κ.ο.κ. Όσον αφορά τώρα στο πότε θα μπει σε εφαρμογή το εν λόγω σύστημα, προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, και καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Μάιο θα ξεκινήσει κανονικά.
Συντάξεις Μαρτίου 2017: Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 02 Μαρτίου, θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Μαρτίου του 2017.
Αναλυτικά:
– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη.
– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη.
– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη.
– Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
– Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή.
…..
Μελέτη για να διατηρηθεί το 12% ετοιμάζουν τα Επιμελητήρια ΑΜ-Θ
Μελέτη προκειμένου να διατηρηθεί το αναπτυξιακό κίνητρο το 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας των επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, ανέθεσαν σε δυο δικηγόρους του Ευρωπαϊκού Δικαίου να εκπονήσουν , τα έξι Επιμελητήρια της περιοχής.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη η μελέτη έχει δυο σκέλη. Το πρώτο το οποίο είναι έτοιμο, αφορά το 12% και τον τρόπο που μπορεί να συμψηφιστεί με τις οφειλές των επιχειρήσεων. Μέχρι και το 2010 ,όπως είπε «για την ΑΜΘ οι οφειλές ήταν συνολικά 300 εκ ευρώ. Αυτά τα χρήματα ζητάμε να συμψηφιστούν με τις τρέχουσες εισφορές είτε στο δημόσιο, είτε στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς έχουν βρεθεί κάποιοι νόμοι,» και εξήγησε πως μπορεί να το κάνει αυτό το υπουργείο οικονομικών ώστε να είναι σύννομο και στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να δώσει και μια οικονομική ρευστότητα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που είναι οι επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το δεύτερο σκέλος το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου θα αφορά ένα υπουργικό διάταγμα οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων . «Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο να συνεχιστεί αυτό το αναπτυξιακό κίνητρο και να μην γίνει διακοπή για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ ,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Τοψίδης και τόνισε πως «η χώρα μας θα πρέπει να δώσει χρήματα στην εργασία και όχι στην ανεργία.»

Το “Spaghetti Plus” γιορτάζει του Αγίου Βαλεντίνου (14/2) με μια ξεχωριστή προσφορά για…δύο! Make Love….not War & Money!!
Το “Spaghetti Plus
Στη Βενιζέλου 84, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο
(στον πεζόδρομο κάτω από τον πλάτανο)
Και επειδή ο Έρωτας περνάει από το στομάχι….
Προσφέρει για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου (14/2/2017) ένα Menu για 2 άτομα άκρως….εορταστικό  :
Menu
2   Ζυμαρικά από Φρέσκα Ιταλικά Γεμιστά  Ραβιολια με σάλτσα “Primavera” (για την «Άνοιξη» στην καρδιά μας!!)
1 Σαλάτα Parma
2 Ατομικά κρασιά (λευκό, κόκκινο ή ροζέ)
Τιμή : 19 €  (για 2 άτομα)
* Σερβίρεται εντός του καταστήματος και στο Delivery
Make Love….not War & Money!!
....

Ο Άρειος Πάγος έδωσε εντολή για έρευνα σχετικά με το «πόθεν έσχες» της οικογένειας Μητσοτάκη
Παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας έδωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την γνωστή υπόθεση που προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του στην οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το ακίνητο που έχει αγοράσει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο Παρίσι.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας DOCUMENTO Κώστας Βαξεβάνης με την οποία ζητεί να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο κ. Μητσοτάκης δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και τη σύζυγο του Μαρέβα καθώς και γιατί δεν αναφέρθηκε η επίμαχη αγορά του σπιτιού στο Παρίσι.
Να σημειωθεί ότι για τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία χωρίς να έχει προηγηθεί το «πράσινο φως» από τη Βουλή. Για το λόγο αυτό, η προκαταρκτική εξέταση που ξεκινά θα αφορά σε αυτή τη φάση μόνο τη Μαρέβα Μητσοτάκη.
Σύμφωνα πάντως με όσα έχει δηλώσει η ίδια η Μαρέβα Μητσοτάκη, εκείνο το διάστημα ήταν σε διάσταση με τον πρόεδρο της ΝΔ. «Από το 2006 έως το 2014 έζησα την δυσκολότερη φάση της ζωής μου, γιατί βρέθηκα μακριά από τον άνδρα μου, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον σύντροφό μου και πατέρα των τριών παιδιών μας» υποστηρίζει προσθέτοντας πως επανασυνδέθηκαν το 2014.
Ακόμη, στη δήλωση της χαρακτηρίζει την περίοδο εκείνη τραγική λέγοντας ότι «την μεταλλάσσουν σε προσπάθειά μας να αποφύγουμε δήθεν την δήλωση πόθεν έσχες» και απαντάει: «Ουδέν αναληθέστερον». Δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 καταθέσαμε αίτηση συναινετικού διαζυγίου και ακολούθησε η πρώτη επ’ακροατηρίω συζήτηση ( ο νόμος τότε απαιτούσε δύο συζητήσεις για την έκδοση του διαζυγίου)»
....
H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Στις φιέστες πάντα είμαι δίπλα στο Μπάμπη… Μόνο όταν  τον «ορμάει» η αντιπολίτευση… συμπτωματικά φεύγω!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »