*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Φεβρουαρίου

Πολιτικό Καφενείο Γιατί η Ξάνθη είναι η βασίλισσα της Περιφέρειας ΑΜΘ

15 Φεβρουαρίου
Για δυο πράγματα είναι βασίλισσα της Περιφέρειας ΑΜΘ η Ξάνθη.
Για το Καρναβάλι της και για την ομαδάρα της!
…………
Καλώς ήρθες και πάλι τρελό καρναβάλι και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ξάνθη τις επόμενες ημέρες με κορύφωση την επόμενη Κυριακή, πλην όμως τα μηνύματα που έρχονται δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά ή τουλάχιστον όσο θα ήθελε ο… Πασχάλης Λύρατζης! Κάποτε διεκδικούσαμε την πρωτιά προσπαθώντας να πάρουμε «κεφάλι» ακόμη και από το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας (της Πάτρας), ενώ τώρα προσπαθούμε να κρατήσουμε με τα δόντια την δεύτερη θέση (για να μην πω την τρίτη ή την τέταρτη)!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)
-Συμφωνώ απόλυτα… Να δώσουμε τις ιστοσελίδες του Δήμου Ξάνθης και του Κέντρου Πολιτισμού στον Ούτση και σίγουρα… θα γίνουμε… Rio No 2)
………….
«Κάποιοι «γυμνοσάλιαγκες» δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι όταν έχεις πόθεν έσχες ΜΗΔΕΝ, περιουσία ΜΗΔΕΝ του μηδενός, ΣΩΖΕΣΑΙ από θαύμα από μια δολοφονική απόπειρα και από ένα "τραγικό" τροχαίο, τότε και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ μπορείς να αισθάνεσαι και να εκφράζεσαι, αλλά και ρήξεις μπορείς να κάνεις!
(Σ.Σ. Και ιδίως με αυτούς που δεν κοιμούνται τη νύχτα, φοβούμενοι οτι κάποια στιγμή θα τους... "ανακαλύψουν", με ποιο τρόπο έκαναν τις τεράστιες περιουσίες τους!)
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στο «maxitisthrakis.blogspot.gr»)
-Πολλά δεν μπορούν να μάθουν αλλά… Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Σεμνά &Ταπεινά
*Την υποκρισία και το ψέμα –για όσους με ξέρουν καλά- ποτέ δεν τα γούσταρα! Κι όχι τόσο για την «μάσκα» που έδειχναν, όσο γιατί οι υποκριτές είχαν την εντύπωση ότι δεν (τους) καταλάβαινα...!
……
*Αν βέβαια με τον τρόπο αυτό έμαθαν κάποιοι να λειτουργούνε και να λένε ότι… «σ αγαπάνε» κλπ.
-Ε, ας κρατήσουν την «αγάπη» τους γι’ αυτούς που τους… αγαπάνε με τον ίδιο τρόπο!
…..
*Κι επειδή άκουσα και μια «τρομερή» μπούρδα για κάποιον που θεωρεί ότι του κάνω… «ζημιά» στον… Αυγενάκη ή στους πέριξ των κεντρικών, επειδή ασκώ κριτική στις παλαιοκομματικές μεθόδους τους, ε… μάλλον με μπερδεύει με τα «πέριξ» του…!
……
*Προς τον Μανώλη Φανουράκη πρακτορείο ΟΠΑΠ Ενταύθα
-Αλήθεια μ’ εκείνην την μοντέρνα και περίφημη ανοιχτή δεξαμενή σου που θα την… σκεπάζεις με τσαντίρι για το χειμώνα… τι γίνεται;
Και τελικώς μπορείς να μας πεις μαζί με την υποδομή που ζητάς από τον Δήμαρχο, πόσο θα στοιχίσει στο Δήμο μας;
……
*Και βέβαια καλά όλα αυτά Μανώλη μου… Αλλά με τα Καρναβάλια του ενός εκατομμυρίου, εκατό χιλιάδων ευρώ που διοργάνωνες κάποτε, έχω την εντύπωση ότι δυο τέτοιες δεξαμενές θα κατασκεύαζες…
-Συν μια σκεπαστή εξέδρα που αναγκαζόμαστε και νοικιάζουμε από τον Δήμο Δράμας.

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ XANTHI CHANNEL ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΑΧΗΤΗ» Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ
Αποτελεί μεγάλη τιμή για μας το ότι σχολείο του Βόρειου Έβρου πήρε την απόφαση και να επισκεφθεί την Ξάνθη στην ημερήσια εκδρομή του, μόνο και μόνο:
1.Για να επισκεφθεί τον Μαχητή στις εγκαταστάσεις του και να πληροφορηθεί πως εκδίδεται μια ημερήσια εφημερίδα της Θράκης.
2.Να επισκεφθεί το Xanthi channel και να δει πως γίνεται η παραγωγή και η σκηνοθεσία των διάφορων εκπομπών…
Σίγουρα δεν είμαστε…ΤΑ ΝΕΑ της Αποστασίας για να χαίρεται ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης που όταν μας κλείνουν οι συνθήκες…επανακυκλοφορούμε…!
-Είμαστε όμως ο ΜΑΧΗΤΗΣ της ΨΥΧΗΣ που όσο πιο πολλά «δίνει» σε ορισμένους ανθρώπους, τόσο περισσότερο προδίδεται!
ΑΛΕΞΙΑ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ: Θα συζητήσουμε στην ημερίδα και το θέμα του Μουσείου Καπνού στη Ξάνθη
Όπως γράψαμε και χθες, η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) προσκαλεί όλους τους Ξανθιώτες στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη Ξάνθη στις 17 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στον  Πολιτιστικό Πολυχώρο Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9 με θέμα «Ξάνθη, η πόλη του Καπνού». Για την εκδήλωση στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρώην Υπουργός και Γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός μίλησε στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ χθες και η δημοτική σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της ΕΝΑ Αλεξία Γκιρτζίκη που αφού επεσήμανε τον ρόλο της καπνοκαλλιέργειας για την Ξάνθη, έδωσε και δυο ειδήσεις:
1. Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος θα διοργανώσει εκδήλωση με θέμα την γεωθερμία και τον Φυσικό Αγωγό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στη Κομοτηνή…
2. Θα συζητήσουν στην ημερίδα της Παρασκευής στη πόλη μας και το θέμα του Μουσείου Καπνού, όραμα του Αλέξανδρου Κοντού από την εποχή που ήταν Πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου Ξάνθης…
Ερώτηση για την καταστροφή της Βιστωνίδας
κατέθεσε ο Λαγός
Ερώτηση για την καταστροφή της Λίμνης Βιστωνίδας κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός με αφορμή δημοσίευμα της «Θ», αναφέροντας τα παρακάτω στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:
Όπως πρόσφατα κατήγγειλε στην εφημερίδα «Θράκη», ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας κ. Γ. Γκίλης, 10 τόνοι τσιπούρες καταστράφηκαν ολοσχερώς στην Βιστωνίδα. Οι τσιπούρες στα αποκαλούμενα «χειμαδιά», στους χώρους δηλαδή που περνούν την περίοδο του χειμώνα, παρέμειναν εκεί (και μάλιστα με σωστής θερμοκρασίας νερό και οξυγόνο), με σκοπό να διπλασιαστούν τα κιλά τους (φτάνοντας στους 20 τόνους) και να πωληθούν με 10 ευρώ το κιλό. Παρά το γεγονός ότι «ήταν σε ζεστά νερά και με συστήματα οξυγόνου», όπως σημειώνει ο κ. Γκίλης, οι πολικές θερμοκρασίες και ο παγετός των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού ψαριών. Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Λίμνη Βιστωνίδα, η οποία στα ρηχά της σημεία είναι παγωμένη.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Έχει πρόθεση η κυβέρνηση να αποζημιώσει τους πληγέντες αλιείς, με τι ποσοστό επί της καταστροφής και πότε;
Ο ερωτών Bουλευτής
Ιωάννης Λαγός

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »