*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Φεβρουαρίου

"Έφυγε" ο πρώην Διευθυντής της ΣΕΚΕ και πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης Παντελής Κωνσταντινίδης σε ηλικία 88 χρονών.

10 Φεβρουαρίου
*Τι δήλωσε για τον θάνατό του ο Αλέξανδρος Κοντός, ψήφισμα εξέδωσε η η διοίκηση της ΣΕΚΕ. Η κηδεία του έγινε σήμερα το μεσημέρι.  
Σε ηλικία 88 χρονών έφυγε ο βετεράνος συνεταιριστής και πρώην διευθυντής της ΣΕΚΕ και της ΣΕΚΑΠ Παντελής Κωνσταντινίδης, πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης.
Η κηδεία του έγινε στις 1 το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.
Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκιλιπόντος έστειλε απο το Εξωτερικό όπου βρίσκεται ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός "εκφράζοντας την βαθιά του λύπη για έναν άνθρωπο που με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα αγωνίστηκε επί χρόνια στις αρχές του Συνεταιρισμού και του Συνεργατισμού". 
Ψήφισμα για το θάνατο του Παντελή Κωνσταντινίδη που διετέλεσε επί σειρά ετών και διευθυντής της ΣΕΚΕ αλλά και της ΣΕΚΑΠ εξέδωσε και η ΣΕΚΕ. 
Επίσης συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Παντελή Κωνσταντινίδη εξέδωσε ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης. Σε αυτό αναφέρονται τα παρακάτω: 
Ένας δραστήριος και καλός γόνος ποντιακής καταγωγής, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, δεν είναι  πια ανάμεσα μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης εκφράζει την βαθειά οδύνη και θλίψη του για την απώλεια του Παντελή Κωνσταντινίδη ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου μας  με την σημερινή του νομική μορφή, από το 1974-1979, ενώ παράλληλα διετέλεσε μέλος και Πρόεδρος του πρόδρομου του Συλλόγου μας  Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Ξάνθης.
Στην αγαπητή σύζυγο του εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας. Ο Σύλλογος μας, αντί στεφάνου, θα καταθέσουμε συμβολικό ποσό σε κοινωνικό φορέα της πόλης μας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Κωνσταντινίδης Παντελής
Ο Κωνσταντινίδης παντελής του Ιωάννη και της Μελπομένης, πρωτεργάτης του Ποντιακού Συλλόγου Ξάνθης, γεννήθηκε στα Κομνηνά την 27η Ιουλίου 1928.
Από μικρός είχε αγάπη στα γράμματα αλλά διεκόπη η φοίτηση του από τον πόλεμο του ’40.
Παρ’ όλα αυτά μετά τον πόλεμο, έφηβος, με κατατακτήριες εξετάσεις τον τοποθέτησαν δύο τάξεις πιο πάνω στο Γυμνάσιο Αρρένων Ξάνθης, από το οποίο και αποφοίτησε.
Σπούδασε με οικονομική βοήθεια του Αλεξάνδρου Μπαλτατζή, στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών.
Εργάσθηκε στην Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών Ξάνθης με ζήλο, αρκετά χρόνια.
Με την ίδρυση της ΣΕΚΕ μετακινήθηκε σε αυτήν και ενώ εργαζόταν στην ΣΕΚΕ Ξάνθης πήρε το πτυχίο της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1963.
Ήταν επί πολλά χρόνια ενεργό μέλος του εργατικού Κέντρου Ξάνθης.
Με την ίδρυση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, εργάσθηκε εκεί ως προσωπάρχης μέχρι την συνταξιοδότηση του.
Μέλος των Συμβουλίων του Συλλόγου Ποντίων, ως παράρτημα του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Θεσσαλονίκης την δεκαετία του 1960, συνέβαλε στην ίδρυση του σημερινού Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης στον οποίο προσέφερα τα μέγιστα.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »