*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Φεβρουαρίου

Έγινε από τον Δήμαρχο Ξάνθης η επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών 2017-Από μέσα διάβασε και πάλι τον λόγο του!

11 Φεβρουαρίου

  *2.5 χρόνια σχεδόν Δήμαρχος Ξάνθης, ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος δεν μπορεί να κάνει έστω έναν απλό χαιρετισμό, χωρίς να τον...διαβάσει απο μέσα!

Με τη συμμετοχή 20 Παραδοσιακών συλλόγων από την Ξάνθη (12) και όλη την Ελλάδα (8) έγινε το Σάββατο το μεσημέρι η επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών 2017.
Οι σύλλογοι ξεκίνησαν χορεύοντας από την Πλατεία Ελευθερίας, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές υπό τους ήχους παραδοσιακών καλλιτεχνών και έφτασαν όλοι μαζί στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου και έγινε από τον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλο η επίσημη έναρξη, έχοντας στο πλευρό του τον στενό του συνεργάτη Παναγιώτη Ταρενίδη.
Εντυπωσιακή νότα στις εκδηλώσεις έδωσε το δρώμενο των «Αράπηδων» και των Κουδούνων (Θαυμάσιος ο Πολιτιστικός σύλλογος από τοΜοναστηράκι Δράμας) που άνοιξε την παρέλαση, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος (σ.σ. Ως συνήθως διάβασε από μέσα τον χαιρετισμό του….!), καλωσόρισε τους συλλόγους για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις επισημαίνοντας τα παρακάτω στην ανάγνωσή του.
«…ξεκινάμε φέτος της Θ.Λ.Ε, το καρναβάλι της Ξάνθης, τις «4 εποχές» που είναι και το θέμα του φετινού καρναβαλιού. Η Ξάνθη μας, αυτός ο προνομιακός τόπος, αυτό το μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμών, ανοίγει για 52η φορά την «αγκαλιά» της και δίνει χαρά σε κάθε επισκέπτη. Προσφέρει απλόχερα το μοναδικό της χαμόγελο και την ζωντάνια σε ένα περιβάλλον μοναδικό, για αυτό λέμε ότι το καρναβάλι της Ξάνθης είναι μοναδικό, συνδυάζει της Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, την λαογραφία, την χαρά και το κέφι και έχει ξεπεράσει τα σύνορα και όχι μόνο της Ελλάδας. Η νεολαία μας είναι ανοιχτή σε κάθε νέο και πρωτοποριακό, παρά τις δύσκολες συγκυρίες. Σε πείσμα των καιρών, δεν τα παρατάει. Με περίσσιο κέφι αυτά τα υπέροχα παιδιά, η νεολαία μπροστάρισα πάντα δίνει τον δυναμικό της παρών και είναι  και σήμερα εδώ. Παρέα. Χέρι με χέρι και τα ήθη και τα έθιμα που πέρασαν οι παλιότεροι στα δικά μας παιδιά κλπ…»
Στη συνέχεια μετά τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ξάνθης, χόρεψαν στην πλατεία όλοι Καρναβαλικοί σύλλογοι υπό τους ήχους της Παραδοσιακής ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ! 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης, μιλώντας στο Xanthi channel επεσήμανε ότι «στις Θ.Λ.Ε 2017, έχουμε τέσσερις παρελάσεις με την σημερινή. Λαογραφία, παράδοση, πολιτισμός. Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, μαζεύονται κάθε χρόνο στην Ξάνθη και παρελαύνουν μπροστά στο κοινό, με χαρούμενους χορούς και με χαμόγελο. Μας περιμένουν πολλά πράγματα, χορευτικά, συναυλίες, δρώμενα, παραστάσεις και γενικά εδώ συναντιέται όλη η Ξάνθη, όλη η Ελλάδα και φυσικά ο εθελοντισμός», για να καταλήξει λέγοντας ότι «φέτος στην μεγάλη παρέλαση θα συμμετάσχουν περίπου 11.000 καρναβαλιστές»

Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image

Inline image
Inline image
Inline image

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »