*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιανουαρίου

Η βραδιά Ονείρων, το αριστεροδεξιό "δίδυμο" του καιροσκοπισμού, η υποκουλτούρα και ο υπέροχος Ξανθιώτικος λαός που έμεινε ΟΡΘΙΟΣ!

04 Ιανουαρίου

 *Απο πότε ο Παντελίδης, ο Αργυρός, ο Μπάσης, ο Μανώλης Λυδάκης, ο Δ. Σχοινάς, ο Βασ. Καρράς, η Πέγκυ Ζήνα....έγιναν...υποκουλτούρα; Κι είναι κουλτούρα ποιοί; Οι...χορευτές των latin salsa που χορεύουν οι Σιδηρόπουλοι;
 Η Ξάνθη άφησε τον ΚΑΝΑΠΕ και ονειρεύτηκε...Έζησε τις στιγμές κι αυτές θα μείνουν όσα χρόνια κι αν περάσουν...σε όλους όσους έζησαν την βραδιά της 31/12/2016


Σε άλλη πόλη μήπως  ζει το «δίδυμο» Γ. Σιδηρόπουλος-Σταύρος Καρυπίδης; Δεν γνώριζε τι συνέβαινε στις 11 το βράδυ το Σάββατο 31/12/2016 στη Κεντρική πλατεία της Ξάνθης με την έντονη χιονόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα; Κι οτι η εξέδρα δεν είχε σκεπή; 

-Όχι στη Ξάνθη ζούσαν και ζουν! Τα γνώριζαν όλα, και απλά συνειδητά ήθελαν να συκοφαντήσουν και να χλευάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν! 
-Πρώτον γιατί τα όνειρα είναι ανίκητα και δεύτερον γιατί η Ξάνθη απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι διαθέτει ΨΥΧΗ! Άφησε τον καναπέ κι ήταν εκεί: Για να ζήσει τις στιγμές…Για να ζήσει για τις στιγμές!
Είτε διάβαζε κανείς σήμερα τον Γ. Σιδηρόπουλο (τον υποτιθέμενο ΣΥΡΙΖΑ...), είτε διάβαζε τον δεύτερον «ήμιση» στα πάνελ του Κανάλι 6, δηλαδή τον Σταύρο Καρυπίδη (υποτιθέμενο του Μητσοτάκη), ένα πράγμα θα αναρωτιόταν, για τη λάσπη και χολή που επιστράτευσαν προκειμένου να πλήξουν αυτούς που ούτως ή άλλως…είχαν σπεύσει προκαταβολικά να συκοφαντήσουν και να καταδικάσουν μέρες πριν!
-Μήπως σε άλλη πόλη ζούνε; Δεν γνώριζαν ότι στη κεντρική πλατεία το Σάββατο 31/12/2016 στις 23.00 την ώρα που οι μουσικοί ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν το καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα, η χιονόπτωση ήταν τόσο έντονη, που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην αναβολή της εκδήλωσης για την υποδοχή του νέου χρόνου;
-Σε άλλη πόλη βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή και όχι στη Ξάνθη; Δεν είχαν δει δηλαδή ότι παρουσιαστές της εκδήλωσης και καλλιτέχνες εκτάκτως είχαν βγει στις 23.10 στο Xanthi channel (στην απευθείας μετάδοση) προκειμένου να ενημερώσουν τον κόσμο ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης δεν ήταν δυνατόν να ξεκινήσει εκείνη την ώρα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα; Διότι εκτός απο τα όργανα, κινδύνευε και η σωματική τους ακεραιότητα; Και να τους παρακαλέσουν να κάνουν υπομονή και να περιμένουν να βελτιωθεί κάπως ο καιρός;
-Ή μήπως δεν γνώριζαν οι Γ. Σιδηρόπουλος και Σταύρος Καρυπίδης ότι η πρόχειρη εξέδρα που είχε στήσει ο Δήμος Ξάνθης στην πλατεία λίαν επιεικώς ήταν απαράδεκτη αφού ήταν χωρίς ΣΚΕΠΗ και ανοιχτή από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταστραφούν όχι μόνο τα όργανα των μουσικών αλλά και η ίδια η ζωή των καλλιτεχνών;
-Σε άλλη…Ξάνθη μήπως ζούσε εκείνη την ώρα το γνωστό «δίδυμο» που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει…υποκουλτούρα τα τραγούδια που ερμήνευσαν  οι καλλιτέχνες και ήταν όλα γνωστά κομμάτια του Βέρτη, του Αργυρού, του Μπάση, του Παντελίδη, του Μανώλη Λυδάκη, του Διονύση Σχοινά, του Μακρόπουλου κλπ;
-Ή μήπως ζούσαν σε άλλη…εξέδρα ή δεν αντιλήφθηκαν από τις…κάμερες του Δημαρχείου (που ήταν πίσω από την εξέδρα!!!), ότι είναι αδύνατον μέσα σε…20 λεπτά να ακουστούν 17 τραγούδια μαζί με τα κάλαντα;! Ούτε απλή αριθμητική δεν ξέρουν...; Κι οτι η όλη εκδήλωση διήρκεσε τουλάχιστον 50' λεπτά; Σύν οτι είχε ξεκινήσει με μουσική απο d.j που κόπηκε κι αυτή λόγω της χιονόπτωσης και της κάλυψης των μηχανημάτων πρόχειρα με σακούλες; Γεγονός που καταγράφεται και στο βίντεο; Δεν ξέρουν δηγλαδή οτι το ψέμα έχει ΚΟΝΤΑ ποδάρια, ιδίως όταν υπάρχει εικόνα και ήχος;
ΟΧΙ φυσικά! ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!
Αφού ιδίως ο δεύτερος (ο Καρυπίδης) ήταν στην κεντρική πλατεία με την σύζυγό του και τα γνώριζε απο πρώτο χέρι, άσχετα αν δεν άντεξε το κρύο κι έφυγε πριν ξεκινήσιε η συναυλία, βγάζοντας μια...φωτογραφία που τον εξυπηρετούσε και καμία σχέση δεν είχε με την πραγματικότητα!
Ο δε άφαντος Γ. Σιδηρόπουλος, επίσης γνώριζε παρακολουθώντας ως φανατικός τηλεθεατής του Xanthi channel -όπως και ο πρώτος άλλωστε- πως παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που «μαστίγωναν» μουσικούς, οργανωτές και καλλιτέχνες και κυρίως τους εκατοντάδες πολίτες, παρέμειναν όλοι ΟΡΘΙΟΙ για να γιορτάσουν την υποδοχή του νέου χρόνου! Όπως μόνο η Ξάνθη και οι Ξανθιώτες ξέρουν να υποδέχονται; 
- Φτάνοντας στο σημείο ο ένας να γράψει για...300 θεατές κι ο άλλος για 150! Κι εκεί ακόμη τάκαναν μαντάρα...Και...αυτομαστιγώθηκαν απο μόνοι τους!
ΦΥΣΙΚΑ και τα γνώριζαν όλα! 
Ήξεραν δηλαδή ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η συναυλία και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κανονικά στις 23.00 μολονότι όλοι ήταν εκεί και περίμεναν απλά να κοπάσει το χιόνι…Γνώριζαν οτι το χιόνι έπεφτε πυκνό και γι' αυτό οι πολίτες βρίσκονταν γύρω γύρω κάτω απο τα υπόστεγα...κι ήταν πραγματικοί ήρωες!
Γνώριζαν επίσης άριστα ότι η εξέδρα του Δήμου ήταν ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΠΗ, ήξεραν ότι ορισμένα πράγματα δεν «παλεύονται»….! Καικυρίως τα ακραία καιρικά φαινόμενα..
Κι ότι με το που σταμάτησε η έντονη χιονόπτωση παρά το γεγονός ότι η εξέδρα ήταν λίαν επικίνδυνη από το χιόνι και ο παγετός δυσβάσταχτος, οργανωτές, μουσικοί και τραγουδιστές για να μην απογοητεύσουν τους εκατοντάδες πολίτες που παρέμεναν επί ώρα κάτω από το υπόστεγο του Δημαρχείου και των γύρω κτιρίων, όχι μόνο στάθηκαν όρθιοι αλλά έδωσαν και την ψυχή τους ακόμη, για να παρουσιάσουν το καλύτερο που θα μπορούσαν! 
-Και βγήκε ένα πράγματι εντυπωσιακό και  φαντασμαγορικό θέαμα, που πρόβαλε την Ξάνθη, πρόβαλε την πόλη μας σε όλη την Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη αλλά και τις Σέρρες και τρανό ντοκουμέντο το βίντεο της απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης που ήδη μεταδόθηκε απο 4 φορές απο το Xanthi channel. 
Αλλά και τα δεκάδες τηλέφωνα των τηλεθεατών που ΖΗΛΕΨΑΝ και έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στους Ξανθιώτες!
-ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ολα αυτά, αλλά ήθελαν απλά να συκοφαντήσουν, να χλευάσουν και επειδή δεν έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν, να ρίξουν λάσπη...κι ότι πιάσει!
Τα γνώριζε όλα αυτά λοιπόν το γνωστό «δίδυμο» που καταφέρνει όχι μόνο να συνυπάρχει και να συμπορεύεται πολιτικά και επαγγελματικά, εμφανιζόμενος ο πρώτος ως δήθεν αριστερός και υποστηριχτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος ως δήθεν Νεοδημοκράτης και μάλιστα….κολλητός του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κοντού, της Γεωργίας και ενίοτε...όποιον "βολεύει" τα επαγγελματικά του συμφέροντα! 
(σ.σ. Άσχετα αν στις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2014, Γ. Σιδηρόπουλος και Σταύρος Καρυπίδης, παρουσίαζαν τις στημένες δημοσκοπήσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στη Περιφέρεια και στους Δήμους!  Κατορθώνοντας να τους...πατώσουν όλους!)
Με μια διαφορά....Ατύχησαν αυτή τη φορά! Και μάλιστα οικτρά! Καταφέρνοντας να εκτεθούν για μια ακόμη φορά!!!
-Όχι μόνο γιατί γελοιοποιήθηκαν τα ΨΕΜΑΤΑ και η εμπάθειά τους, αλλά και γιατί εκατοντάδες πολίτες άφησαν τον καναπέ και γέμισαν την κεντρική πλατεία της Ξάνθης κόντρα στη μιζέρια των τιμητών του ΤΙΠΟΤΑ, κάτι που μόνο η Ξάνθη και οι ηρωϊκοί Ξανθώτες θα μπορούσαν να καταφέρουν με τέτοιες αντίξοες συνθήκες!
-Αλλά και γιατί ο ΔΟΛΟΣ και η ΕΜΠΑΘΕΙΑ τους  να πλήξουν έναν ιστορικό θεσμό που οφείλεται καθαρά και μόνο σε εθελοντική δράση και ενέργεια, ήδη έγινε μπούμεραγκ σε βάρος τους…
Κι είναι ακόμη η αρχή…
-Τέλος τα «καλαμπούρια» λοιπόν.
-Ήρθε πλέον η ώρα της κρίσης για όλους αυτούς που χωρίς καμιά προσφορά στο τόπο, χωρίς να δίνουν τίποτα παρά να παίρνουν....ζητάν και τα ρέστα απο πάνω! 
-Βλέπετε χαλάσαμε και την "πιάτσα", γιατί για να οργανωθεί και να παρουσιαστεί η ΒΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ της Θρακικής Σκηνής, δεν...πουλήθηκαν ούτε DVD του Σαββιδάκη και καραμέλες σε διπλάσια τιμή απο οτι στα ζαχαροπλαστεία της πόλης, ούτε υπήρχαν οι χορηγίες του Δήμου Πρότυπου, της Περιφέρειας και των γνωστών χορηγών-εταιρειών...!
Ε λοιπόν....The game is over κύριοι!
-ΤΩΡΑ αρχίζουμε εμείς…
Πάνος Παπαδόπουλος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »