*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιανουαρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: «Μαϊμού» αστυνομικός εξαπάτησε 9 πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή

19 Ιανουαρίου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: 2 Σκοπιανοί μετέφεραν με νταλίκα 6 λαθρομετανάστες
Συνελήφθησαν την Τρίτη (17-1-2017) το πρωί, σε χώρο στάθμευσης της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι FYROM, ηλικίας 36 και 50 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας (1) υπήκοος Παλαιστίνης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο υπηκόους FYROM, οδηγό και συνοδηγό ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ρυμουλκού μετά ρυμουλκούμενου), διότι εντόπισαν στην καρότσα του οχήματος, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 4 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

«Μαϊμού» αστυνομικός εξαπάτησε 9 πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή –Έχοντας αποκτήσει την εμπιστοσύνη των υπαλλήλων κατέθετε δελτία στοιχήματος χωρίς να πληρώνει!
Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, απάτες σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων εννέα (9) πρακτορείων ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα Φεβρουάριος – Αύγουστος του 2016.
Στα πλαίσια των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 39χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και αντιποίηση.
Αναλυτικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης του 39χρονου, αρχικά μετέβαινε μερικές φορές στο πρακτορείο, όπου συστηνόταν ως αστυνομικός και κατέθετε δελτία στοιχήματος διαφόρων χρηματικών ποσών, καταβάλλοντας άμεσα την αξία του δελτίου. 
Ακολούθως, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων του πρακτορείου, κατέθετε διάφορα δελτία στοιχήματος και αποχωρούσε από το πρακτορείο χωρίς να προβεί στην αποπληρωμή τους, προφασιζόμενος ότι θα επιστρέψει να καταβάλει τα χρήματα αργότερα, χωρίς όμως ουδέποτε να το πραγματοποιεί.
Ειδικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, μετέβη συνολικά σε εννέα (9) πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Κομοτηνή, όπου κατέθεσε είκοσι δύο (22) δελτία στοιχήματος, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ περίπου, για τα οποία ουδέποτε προέβη στην αποπληρωμή τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Εξιχνιάστηκαν 8 διαρρήξεις σπιτιών στην Κομοτηνή -28χρονος ημεδαπός ο δράστης
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, οκτώ (8) διαρρήξεις οικιών, που είχαν διαπραχθεί την 18-4-2014 στην Κομοτηνή.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 28χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο δράστης, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, διέρρηξε οκτώ (8) οικίες στην πόλη της Κομοτηνής, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ και διάφορα τιμαλφή συνολικής αξίας 26.700 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές δικύκλων στην Καβάλα
-18χρονος και 17χρονος έκλεψαν τα μηχανάκια και τα πούλησαν σε έναν 18χρονο, δυο 17χρονους και έναν 15χρονο!
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) κλοπές δικύκλων, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος του 2015,  στην πόλη της Καβάλας. 
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας 18, 18, 17, 17, 17 και 15 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι δύο από τους δράστες, ηλικίας 18 και 17 ετών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας, είτε από κοινού είτε ο καθένας μόνος του, αφαίρεσαν από την πόλη της Καβάλας, τέσσερα (4) δίκυκλα (2 μοτοσικλέτες και 2 μοτοποδήλατα).
Ακολούθως, δύο (2) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα τα διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον άλλο 18χρονο και τον 15χρονο. Στη συνέχεια, ο 18χρονος πούλησε στον δεύτερο 17χρονο το ένα από τα παραπάνω δίκυκλα, ενώ αυτός με τη σειρά του διέθεσε, έναντι αμοιβής, τον κινητήρα του στον τρίτο 17χρονο. 
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα,  ένας κινητήρας μοτοσικλέτας και ένας σκελετός μοτοποδηλάτου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. 
Κατά τον εντοπισμό των παραπάνω αφαιρεθέντων δικύκλων, του κινητήρα και του σκελετού, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αλλοιώσει – αποσβέσει τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα από αυτά. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

31χρονος Ρουμάνος, 24χρονος Έλληνας και ένας άγνωστος διέρρηξαν σπίτι στην Καβάλα
Συνελήφθησαν την Τρίτη 17-1-2017 το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας και ένας 24χρονος ημεδαπός, διότι, μαζί με έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξαν μία οικία στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα χρυσαφικά, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και ακινητοποιήθηκαν από προστρέξαντες αστυνομικούς. Στην κατοχή τους και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 κινητό τηλέφωνο, 5 διαρρηκτικά εργαλεία, 3 ζεύγη γάντια και 1 περιλαίμιο. Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα.

Σύλληψη 31χρονου στην Καβάλα για απόπειρα κλοπής και κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη την Τρίτη 17-1-2017 το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι, εισήλθε σε ανασφάλιστο όχημα χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του καθόσον έγινε αντιληπτός από πολίτη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) ναρκωτικά δισκία και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Εξιχνίαση κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου από τη Χρυσούπολη Καβάλας -Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε, την 16-1-2017 το βράδυ, στη Χρυσούπολη.
Συνελήφθη την Τρίτη (17-1-2017) το απόγευμα, στη Χρυσούπολη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, την 16-1-2017 το βράδυ, ενεργώντας από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, αφαίρεσε από τη Χρυσούπολη, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο των ερευνών ανευρέθη το παραπάνω όχημα, στην Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, όπου το είχαν εγκαταλείψει οι δράστες μετά την εκτροπή του σε παρακείμενο αγρό.
Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »