*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιανουαρίου

Πιο καλή...μοναξιά! 2η και...μόνη στη βαθμολογία, 3-1 η Ξάνθη και τον Ηρακλή!

18 Ιανουαρίου


Την 9η φετινή της νίκη στη Super League και την 2η συνεχόμενη στην έδρα της πήρε η Xanthi FC με το 3-1 επί του Ηρακλή μένοντας μόνη στην 2η θέση της βαθμολογίας
Η ξανθιώτικη ομάδα έφτασε στην ανατροπή του 0-1 από το 10’ με τοπ σκόρερ τον Χαμζά Γιουνές (26’ πέναλτι, 71’) και τέρμα του Παναγιώτη Τριάδη (61’) φτάνοντας τους 31 βαθμούς στον σχετικό πίνακα. Αυτή ήταν η 4η εντός έδρας επιτυχία για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που συνεχίζει να βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας και το Σάββατο το απόγευμα θα αντιμετωπίσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό.
Ο Γιουνές έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα με τον Τριάδη να σημειώνει το 2ο γκολ του ενώ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Λουκίνα στο 88’. Ντεμπούτο στη Super League πραγματοποίησε ο νεαρός Κωνσταντίνος Κώστας.
Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 10’ μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Πασά, ο οποίος από κοντά με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1. Στο 18’ ο Σολτάνι δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση όπως θα ήθελε αλλά στο 26’ ο Βασιλακάκης κέρδισε πέναλτι από την προβολή του Μοντέιρο και ο Γιουνές από τα 11 βήματα, σημειώνοντας το 11 φετινό του γκολ έκανε το 1-1. Στο 29’ το σουτ του Τριάδη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Χουάντερσον. Στο 30’ κοντινή κεφαλιά του Στάμου πέρασε λίγο άουτ. Στο 47’ ο Τριάδης δέχθηκε την πάσα από τον Καμαρά αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Στο 55’ μετά από όμορφη επιθετική προσπάθεια, η μπάλα έφτασε στον Σολτάνι στο ύψος της περιοχής που έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Χουάντερσον. Στο 60’ ο Ζίβκοβιτς με εξαιρετική επέμβαση μετέτρεψε σε κόρνερ το σουτ του Λουκίνα και στο επόμενο λεπτό η Xanthi FC έφτασε στην ανατροπή. Ο Τριάδης πήρε τη μπάλα από το χώρο του κέντρου και έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή όπου με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον κάνοντας το 2-1. Στο 66’ ο Γουάλας έκανε το άστοχο σουτ. Στο 70’ έγινε το 3-1 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Χαμζά Γιουνές στο παιχνίδι. Ο Τριάδης έδωσε την ασίστ και ο επιθετικός της ξανθιώτικης ομάδας σημείωσε το 12ο φετινό του τέρμα. Στο 88’ ο διαιτητής Αρετόπουλος υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Ηρακλή αποβάλλοντας και με 2η κίτρινη τον Κώστα Φλίσκα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λουκίνας με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να αποκρούει το πέναλτι.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων) με βοηθούς τους κ.κ. Θεόδωρο Νταλούκα (ΕΠΣ Τρικάλων) - Σπυρίδων Βασιλόπουλο (ΕΠΣ Έβρου) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Χρήστος Γκράνας της ΕΠΣ Θράκης.
Κίτρινες κάρτες: 9’ Φλίσκας, 15’ Σαραμαντάς, 25’ Μοντέιρο, 35’ Γιουνές, 54’ Σολτάνι, 69’ Στάμου
Κόκκινη κάρτα: 88’ Φλίσκας (2η κίτρινη)
Xanthi FC (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς 8, Μπαξεβανίδης 6, Γουάλας 6, Καρασαλίδης 7, Φλίσκας 5, Καμαρά 6, Ντε Λούκας 7, Σολτάνι 6 (58’ Λάζιτς), Τριάδης 8, Βασιλακάκης 7 (80’ Ράνος), Γιουνές 9 (87’ Κώστας).
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον 6 , Σαραμαντάς 5, Στάμου 5, Τζανετόπουλος 7, Μοντέιρο 5, Ιντζόγλου 6 (74’ Γροντής), Πασάς 6 (72’ Ηλιάδης), Αγγελόπουλος 6 (62’ Λεοζίνιο), Ρούσος 7 , Λουκίνας 6, Κούρος 6.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »