*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Δεκεμβρίου

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Guernica Pub

24 Δεκεμβρίου
 Με σκληρή ανάρτησή του στο face book ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης, έκανε την παρακάτω ανάρτηση για το κλείσιμο της ιστορικής Guernica Pub του Λάκη Κοτόρνου από τον Δήμο Ξάνθης παραμονές Χριστουγέννων:  
Τις παραμονές Χριστουγέννων δεν κόβεις το νερό και το ρεύμα. Τις παραμονές Χριστουγέννων σου λένε τα κάλαντα και μιλάς για αλληλεγγύη. Τις παραμονές Χριστουγέννων δίνεις πίσω τις πινακίδες για να κυκλοφορήσει ο κόσμος τις γιορτές. Τις παραμονές Χριστουγέννων δείχνεις το ανθρώπινο πρόσωπο σου!
Παρόλα αυτά ο "Δήμος Πρότυπο" διάλεξε να κλείσει το μοναδικό ROCK BAR της πόλης, τη Guernica Pub. Ένα μαγαζί μια Ιστορία από μόνο του. Δεν εξετάζω το γεγονός εάν υπάρχουν παρατυπίες ή όχι. Το θέμα είναι η στιγμή και η συγκυρία που έκλεισε το συγκεκριμένο κατάστημα.
Έζησα την ίδια κατάσταση όταν το 2006 που τόλμησα να κατέβω με τον Χρήστο Πούλιο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Εκεί επειδή άλλαξα νομική μορφή, από ατομική σε εταιρεία, με συνοπτικές διαδικασίες μου κλείσανε "ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ" 20 μέρες, χωρίς να έχει άλλη υγειονομική παράβαση. Δεκαπενταύγουστος ήταν. Ήθελε νέα άδεια, μου είχαν πει!
Δεν χρειάζεται ούτε να καταγγείλω το γεγονός, ούτε να διαρρήξω τα ιμάτια μου, γιατί και να το κάνω δυο πράγματα δεν θα αλλάξουν σε αυτή την ζωή. Το πως συμπεριφερόμαστε σε έναν επιχειρηματία, που θεωρείται η χείριστη κοινωνική τάξη σε αυτή την χωρά και η δεξιά, ιδεοληπτική, καθεστωτική αντίληψη αυτής της πόλης. Που σας πληροφορώ δεν διαφέρει καθόλου από την αριστερή.
Laskaris Kotornos το σφίξιμο στο στομάχι και τον πόνο στα μηνίγγια τον καταλαβαίνω και τον έχω νιώσει, έχεις την απεριόριστη συμπαράσταση μου. Θα ανοίξεις σύντομα και πάλι! Γιατί πολύ απλά είσαι ΠΑΛΙΚΑΡΙ!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »