*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Δεκεμβρίου

Μέσα στις Γιορτές, ο Δήμος Πρότυπο του Δημαρχόπουλου, απέδειξε ότι είναι και Δήμος… αναλγησίας και αδικίας! ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ GUERNICA pub!

23 Δεκεμβρίου
*Με πρόταση Μούρκα και ψήφους των Φερτούν και Θωμά Ηλιάδη που...υπεραμύνθηκαν της "νομιμότητας";! Καταψήφισαν Δημήτρης Μπένη και Λεβέντ!
 *Ο Λάκης Κοτόρνος δείχνει στο κινητό του στον Θωμά Ηλιάδη, όλες τις διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις που έκανε στο Guernica για τον πείσει για την αδικία!
...........
Συνεδρίασε το μεσημέρι (14.30) της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης με το θέμα της γνωστής Guernica να κυριαρχεί.
Συγκεκριμένα τα μέλη (σ.σ. απών όπως πάντα ο Λύρατζης...), απασχόλησε παραμονές Χριστουγέννων το θέμα της ανάκλησης ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος Guernica στην πάροδο της πλατείας Αντίκα  στο οποίο ενώ ο ιδιοκτήτης προέβη σε όλες τις διορθωτικές κινήσεις, εν τούτοις ο Δήμος του αφαιρεί την άδεια με τη λογική ότι δεν …συμμορφώθηκε!!!
Κι όλα αυτά, την ώρα που δεν πήγαν καν να ελέγξουν οι υπηρεσίες πως έχει η εικόνα του καταστήματος σήμερα…
Πιο αναλυτικά: Συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η Επιτροπή ποιότητας ζωής υπό την Προεδρία του Μιχάλη Λομβαρδέα και ψήφισε ομόφωνα την εισηγητική έκθεση για τον καθαρισμό δημοτικών κοινόχρηστων χώρων που επιτρέπεται να τοποθετηθούν μέσα προβολής υπαίθριας διαφήμισης
Επίσης τα μέλη αποφάσισαν την παραχώρηση τμήματος της πλατείας δημοκρατίας στην Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων» για την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων τις μέρες των γιορτών.
Ιδιαίτερη ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής να προχωρήσει στην ανάκληση της άδεια ς του καταστήματος Guernica μετά από τοποθέτηση του Χρήστου Μούρκα παρά την έντονη αντίδραση τόσο του Δημήτρη Μπένη όσο και του ίδιου του επιχειρηματία αλλά και του Σωματείου Καφέ μπαρ δια του Προέδρου Ανδρέα Ιντζέ.
ΛΑΚΗΣ ΚΟΤΟΡΝΟΣ: ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ
 
 Όπως λοιπόν ανέφερε ο επιχειρηματίας Λάκης Κοτόρνος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Πέμπτη το μεσημέρι, ενώ αφαίρεσε όλα όσα του υπέδειξε η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου τα οποία θεωρούνταν παράνομα, (τέντα-φωτεινή πινακίδα με την επωνυμία του καταστήματος), προκειμένου ο επιχειρηματίας να είναι νόμιμος, πραγματοποιώντας όλες τις τροποποιήσεις που του ζητήθηκαν, ο Δήμος Ξάνθης προχωράει στην ανάκληση της αδείας του μαγαζιού του! Και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων!
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Λάκης Κοτόρνος -μορφή στην ροκ μουσική και με την ιστορική Guernica, ο πλέον αυθεντικός σταρ της πόλης-μην μπορώντας να κρύψει την οργή και την στεναχώρια του για όλα αυτά: «Έχω καλέσει την υπηρεσία για να κάνει αυτοψία στις αλλαγές του καταστήματος, αλλά δεν εισακούστηκαν τα λόγια μου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχει γίνει κανένας επανέλεγχος»!!!
Από την πλευρά του επίσης ο Πρόεδρος του Σωματείου καφέ-μπάρ Ανδρέας Ιντζές έκανε αναφορά στο ότι είναι απαράδεκτο να μην πηγαίνουν οι υπηρεσίες να ελέγχουνε τα καταστήματα και όπως είπε ο επιχειρηματίας του εν λόγο καταστήματος μπορεί να χρειαστεί μέχρι και 8 μήνες για να ανοίξει εκ νέου και αυτό οφείλεται στην γραφειοκρατία που χρειάζεται για να ξανά πάρει άδεια λειτουργίας.
Το αποτέλεσμα της όλης συζήτησης τελικά; Τα μέλ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής παραμονές να του ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας του καταστήματος μέσα στις γιορτές!
Σημειώνεται οτι από την πλευρά της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης ωστόσο την ανάκληση της άδειες πρότεινε ο τοπογράφος και στενός συνεργάτης του κ.Δημαρχόπουλου Χρήστος Μούρκας, προκαλώντας την οργή και έκπληξη των παρισταμένων -ενώ ψήφισαν την πρότασή του οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης, Μιχάλης Λομβαρδέας (Πρόεδρος), Θωμάς Ηλιάδης, Χασάν Ογλού Φερτούν και φυσικά ο ίδιος ο Μούρκας. Αντίθετα καταψήφισαν οι Δημήτρης Μπένης αλλά και ο Λεβέντ απο την παράταξη Δημαρχόπουλου. 
Σημειώνεται επίσης ότι ο ιδιοκτήτης της Guernica Λάκης Κοτόρνος, έκανε τις ενστάσεις τις οποίες παρέβλεψε ωστόσο η αρμόδια Δημοτική αρχή! (σ.σ. Μιλάμε για κατάστημα λίγων τετραγωνικών που λειτουργεί το βράδυ και είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλες τις ηλικίες...)
Μάλιστα όταν αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες ενστάσεις τον λόγο πήρε ο δημοτικό σύμβουλος Δημήτρης Μπένης που τόνισε με νόημα, «πρέπει να εξαντλήσουμε σαν Επιτροπή όλα τα όρια έτσι ώστε να μην κλείνουν μαγαζιά και άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος μας στην ποιότητα ζωής. Διαφορετικά ας αποφασίζουν η αρμόδια υπηρεσία και οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθη¨!"
Μάλιστα ο Δημήτρης Μπένης ζήτησε την αναβολή του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία δυστυχώς δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της Επιτροπής με αποτέλεσμα να ανακληθεί τελικά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος. 
-Συγχαρητήρια κύριε Δημαρχόπουλε, συγχαρητήρια κύριε Λομβαρδέα…συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν αποφασιστικά στην εκλογή του σημερινού Δημάρχου Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »