*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Δεκεμβρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Οι καλικάντζαροι, οι τάρανδοι, ο Αϊ Βασίλης κι ο...Λύρατζης

06 Δεκεμβρίου
*Δεν μπορώ να καταλάβω και τον λόγο αλλά και την «ευκολία» με την οποία ο Πασχάλης Λύρατζης μεταφέροντας «λόγια», σου «κολλάει» πράγματα που δεν τα έχεις πει ποτέ στη ζωή σου…!
Όπως δεν μπορώ να καταλάβω και το λόγο για τον οποίο θέλει να εκτίθεται κάθε τόσο, χωρίς μάλιστα σοβαρή αιτία…!.
……
*Δηλαδή αν θέλω να πω κάτι εγώ στον Φανουράκη, τι θεωρεί και τι πιστεύει; Ότι δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου και μάλιστα face to face και θα έκανα δια μέσω… αυτοχριζόμενων παπαγάλων ή από πίσω;! Τόσο «δειλό» με θεωρεί; Γιατί αν είναι αυτό, δεν αξίζω να είμαι και αυτό που είμαι…αλλά ούτε και "φίλος" (;) του.
……
*Βέβαια με τόσα που βλέπω, το «είδος» Λύρατζη, ούτε με παραξενεύει, ούτε και με προβληματίζει ιδιαίτερα…
Ο καθείς έχει έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και είναι φανερό ότι ο Πασχάλης επέλεξε αυτόν του «μεταφορέα» φανταστικών λέξεων και πραγμάτων που τα επινοεί μόνος του και στο τέλος απλά δεν θα τον εμπιστεύεται ούτε ο… εαυτός του!
-Οπότε πρόβλημά του… Αυτό μπορεί, αυτό κάνει!
……
*Τώρα να σχολιάσω τα του «δίδυμου» Λύρατζη - Δημαρχόπουλου και τις νέες φετινές γελοιότητες με την αγορά Φυσικού Χριστουγεννιάτικου δέντρου που πλην της αγοράς του, θα πληρώσει το Κέντρο Πολιτισμού 1.000 ευρώ για την μεταφορά και… 1.000 ευρώ για το στήσιμο; Και του χρόνου και πάλι τα ίδια; Άσχετα αν διαφώνησε και το καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο κέντρο Πολιτισμού;
-Θα με παραπέμψουν και πάλι στον Νικολάκη τον μάνατζερ του Λαγκαδά… οπότε τι την ψάχνεις! Όταν κάποιος θεωρεί εαυτόν εξυπνότερο των άλλων, αυτά συμβαίνουν
……
*Νικολάκης ο μάνατζερ που σε λίγο θα πρέπει να τον κάνει και επίτιμο δημότη ο Δημαρχόπουλος…
-Καταργώντας τον Λύρατζη και προσλαμβάνοντας αυτόν για Πρόεδρο… Είναι τόσο απλό!
……
*Πάμε όμως και στα καλά… Πολύ show και συμμετοχή αναμένεται να έχει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου την ερχόμενη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, αφού θα συμμετέχουν καλικάντζαροι, ξωτικά, Αϊ Βασίληδες μέχρι και… ποδηλάτες τάρανδοι!
Μεταξύ των οποίων θα είναι ο Πρόεδρος του Πήγασου αλλά και ο τρομερός Μιχάλης Σπανίδης!
……
*Για την ακρίβεια την Πέμπτη στη Κεντρική πλατεία θα γίνει η μάχη του καλού και του κακού. Των κακών καλικάτζαρων που δεν θα θέλουν ν’ αφήσουν τα καλά ξωτικά και τους Αϊ Βασίληδες ν’ ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο…
Φυσικά θα επικρατήσουν τα ξωτικά… οι καλικάντζαροι θα νικηθούν ολοσχερώς όπως συμβαίνει πάντα στη φαντασία και στα παραμύθια γιατί στη ζωή επικρατεί ακριβώς το αντίθετο… και τέλος καλό, όλα καλά!
……
*Τελικά θα έρθει ο Δήμαρχος Μπάμπης (Δημαρχόπουλος) μαζί με τον Αϊ Βασίλη που θα είναι ο Δημήτρης Πετρόπουλος και θ’ ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και ζήσαμε όλοι καλά κι αυτοί καλύτερα…!
-Θα πει κι ένα τραγούδι η Χρύσα Μωραϊτη σαν η καλή νεράϊδα και το δέντρο θα γίνει ακόμη πιο λαμπερό! Γεμίζοντας. Χριστουγεννάτικες...πασχαλιές!
……
*Σαν παραμύθι καλό ακούγεται, στη πράξη θα φανεί αυτήν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Πάντως και μόνο που μαζί με τον Δήμο Ξάνθης, συνεργάστηκαν ο Ποδηλατικός σύλλογος Πήγασος και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με το συγκρότημα του, συν ένα συγκρότημα από τη Δράμα… το θέαμα αναμένεται πλούσιο και φαντασμαγορικό!
……
*Φυσικά μετά το σώου με τους καλικατζάρους, τους Αϊ Βασίληδες και τους Τάρανδους, θα ακολουθήσει η συναυλία των καλλιτεχνών που έκλεισε ο Νικολάκης του Λαγκαδά και πληρώσει ο Λύρατζης (σ.σ. μόνο 5.000 ευρώ, μην αγχώνεστε άδικα…) κι όλα θα κυλήσουν ακόμη πιο όμορφα και μαγικά! Άντε και του χρόνου και φυσικά....Την Πέμπτη 8/12 στις 6 το βράδυ, αφήστε τους καναπέδες κι όλους στην πλατεία και στην 28ης Οκτωβρίου.
Οι τάρανδοι με τους Αϊ Βασίληδες ξεκινάνε απο την πλατεία Ελευθερίας και καταλήγουν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας, όπου θα γίνει φυσικά και ο...χαμός του χαμού!
Να μη λείψει...κανείς!!! Και το εννοώ....

Και του χρόνου! (σ.σ. Να που σας αποκάλυψα από σήμερα τι θα γίνει την Πέμπτη… τι άλλο θέλετε;!!).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »