*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Δεκεμβρίου

Απίστευτο θράσος του Δήμαρχου Ιάσμου Καδή Ισμέτ! Ομολογεί ότι χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του Δήμου σαν…ΙΧ αλλά απειλεί και ζητάει τα…ρέστα!!!

25 Δεκεμβρίου
Απίστευτος πράγματι είναι ο Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ αφού το θράσος του ξεπερνάει κάθε, καθώς:
1.Ομολογεί ότι με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου πήγαινε σχολείο το παιδιά του!Δηλαδή πλήρωναν και πληρώνουν οι δημότες για να κάνει αυτός τζάμπα τις βόλτες και τις ιδιωτικές του δουλειές
2.Κατηγορεί αλλά και απειλεί τον Εισαγγελέα γιατί πριν τον συλλάβουν δεν τον κάλεσε να απολογηθεί…μόνος του!
Αφήνει αιχμές κατά των εφημερίδων που ασχολήθηκαν με την περίπτωσή τους και τις κατηγορεί οτι σε άλλες περιπτώσεις, έκλεισαν...τα μάτια!
Γεγονός ψευδές, γιατί ειδικά εδώ στη Ξάνθη τα παρόμοια φαινόμενα με πρωταγωνιστές τους Δημαρχόπουλο (Δήμαρχος Ξάνθης), Τσέπελη (πρώην Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ και πρώην αντιδήμαρχος), Κυριάκος Παπαδόπουλος (αντιδήμαρχος Ξάνθης) κλπ τα στηλιτεύουμε επί χρόνια! 
Αναλυτικότερα σε δηλώσεις του στην Τουρκόφωνη εφημερίδα «Gundem» με αφορμή τη σύλληψη του για κακή χρήση υπηρεσιακού οχήματος, ο Δήμαρχος Ιάσμου μιλάει για ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών και «προσβλητικό» τρόπο σύλληψης, στρέφεται εναντίον του εισαγγελέα ο οποίος «υπερέβη τα όρια του» ενώ με ακόμα πιο προκλητικό τρόπο ταυτίζει την σύλληψη του με ολόκληρη την….μειονότητα κάνοντας λόγο μέχρι και για «εκφοβισμό».
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ...! ΙΧ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ
Αναλυτικά, ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ δηλώνει: «Πρωινές ώρες αφού άφησα τα παιδιά στο σχολείο, πηγαίνοντας στον Δήμο με σταμάτησαν αστυνομικοί. Μου είπαν ότι θα με συλλάβουν. Τους ρώτησα για την αιτία και για το αν είχαν ή όχι γραπτή εντολή. Μου είπαν ότι είχαν γραπτή εντολή από τον εισαγγελέα. Με κατέβασαν σηκωτό από το αυτοκίνητο και μετέφεραν το όχημα στην αστυνομία. Πιστεύω πως στον 21ο αιώνα δεν πρέπει να φέρονται έτσι σε έναν δήμαρχο. Ως δήμαρχος τα τελευταία χρόνια αποκτήσαμε εμπειρία σχετικά με τις καταθέσεις στον εισαγγελέα.
Άλλοτε για παράλογους και άλλοτε για σοβαρούς λόγους, μέχρι σήμερα καταθέσαμε πολλές φορές στον εισαγγελέα. Η σύλληψη μου, ο τρόπος και η μέθοδος που έγινε αυτή ήταν πολύ λανθασμένες. Εάν η εισαγγελία έβλεπε κάποια παρατυπία και με καλούσε, με χαρά θα πήγαινα να δώσω τις δέουσες πληροφορίες και εξηγήσεις. Αλλά μου φαίνεται πως αλλού στοχεύει αυτός ο προσβλητικός τρόπος της σύλληψης. Το ότι το γεγονός αυτό συνέβη σε μια περίοδο στην οποία συζητούνται θέματα που αφορούν την μειονότητα, μου φαίνεται αποκαλυπτικό. Στο  τελευταίο διάστημα οι στενάχωρες καταστάσεις σχετικά με τα μειονοτικά θέματα, άρχισαν να αυξάνουν.
Προς την κατεύθυνση αυτή, γίνονται προσπάθειες να ασκηθεί πίεση και σε εμάς. Αυτό που επιδιώκεται με αυτό το περιστατικό είναι η αποθάρρυνση, ο εκφοβισμός και μια προσπάθεια αφομοίωσης. Η συμπεριφορά και η μέθοδος είναι πολύ παράξενη. Το να συλλαμβάνεται και να μεταφέρεται στην αστυνομία ένας δήμαρχος, λες και τέλεσε κάποιο ποινικό αδίκημα, είναι ένα άκρως περίεργο περιστατικό. Εάν υπήρχε κάτι θα μπορούσαμε κανονικά να κληθούμε για κατάθεση. Εάν υπάρχει κάποιο θέμα και ζητείται από εμάς κάποια ανακοίνωση, εμείς αυτή την δήλωση και τις δέουσες εξηγήσεις τις δίνουμε. Αλλά είναι πολύ λανθασμένος και παράξενος αυτός ο τρόπος, να συλλαμβάνεται και να μεταφέρεται κάποιος λες και σκότωσε κάποιον ή έκανε κάποιο σοβαρό έγκλημα.
Το αν τέλεσα ή όχι κάποιο αδίκημα είναι άλλο θέμα. Εάν υπάρχει αδίκημα εκ μέρους μου και χρήζει ποινής για αυτό, τότε δεν έχω να πω τίποτε. Το πρωί πάω τα παιδιά μου στο σχολείο και μετά πάω με το αυτοκίνητο στον δήμο. Αυτό είναι το θέμα.
Πιστεύω πως ο εισαγγελέας υπερέβη τα όρια του. Γίνεται αντιληπτό όμως πως εν προκειμένω άλλος είναι ο στόχος. Εάν υπάρχει κάποιο θέμα εγώ εδώ είμαι, μήπως θα φύγω να πάω κάπου;
Η σύλληψη όμως με τρόπο ‘’σηκωτός’’ στην μέση του δρόμου, λες και διαπράχθηκε κάποιο έγκλημα, είναι πολύ λανθασμένη. Εγώ ως δήμαρχος θα προβώ σε κάθε δέουσα ενέργεια και καταγγελία. Χωρίς να μου δείξουν κάποιο επίσημο έγγραφο, με πήραν και με μετέφεραν στην αστυνομία, λες και επρόκειτο για κάποιον ένοχο για ναρκωτικά.
Εντάξει αλλά γιατί; Θεωρώ πως είναι περίεργο μα και αποκαλυπτικό ότι αυτή η πίεση σε βάρος μας ως δημάρχων, συμβαίνει σε μια περίοδο στην οποία στην επικαιρότητα βρίσκονται θέματα που αφορούν την μειονότητα. Σχετικά με την συμπεριφορά του εισαγγελέα διατηρώ κάθε νόμιμο δικαίωμα μου. Επιθυμώ να δηλώσω πως θα δώσω τον δέοντα νομικό αγώνα».
Εκτός των παραπάνω δηλώσεων, ο κ. Καδή Ισμέτ με σχόλιο του σε λογαριασμό που διαθέτει στο twitter άφησε και αιχμές εναντίον του πλειονοτικού Τύπου της περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά πως «O πλειονοτικός τύπος που έχει ως στόχο του να εκτρέπει και να καλύπτει, άραγε πως θα αντιδρούσε αν συνέβαινε σε άλλο συνάδελφο μας μια τέτοια προσβλητική συμπεριφορά; Πραγματικά αναρωτιέμαι. Με έκπληξη παρατηρώ την προσέγγιση του πλειονοτικού Τύπου στο γεγονός. Όπως βέβαια και των εκπροσώπων της μειονότητας».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »