*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Δεκεμβρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Ομόφωνη απόφαση-Συμμετέχει στην αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης με 10.000 ευρώ!

27 Δεκεμβρίου

 *Πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου δικηγόρου του Δήμου Ξάνθης Θωμά Ξανθόπουλου στη συνεδρίαση.
Τη Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρία ΟΤΑ με το διακριτικό τίτλο: ΑΝ.ΡΟ. ΑΕ (εισηγητής Κυριάκος Παπαδόπουλος Αντιδήμαρχος Ξάνθης), αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι. 
Ο Δήμος Ξάνθης θα αγοράσει 4.000 μετοχές αξίας 10.000 ευρώ και με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται και επίσημα πλέον μέτοχος της Αναπτυξιακής Ροδόπης. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια αύξηση αποφάσισαν ήδη και το Επιμελητήριο Ξάνθης, αλλά και οι Δήμοι Αβδήρων και Τοπείρου.
       ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα επίσης ενέκρινε το Πρωτόκολλο  Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΚΟΣΥΝΘΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΗΣΑΚΙ» , ενώ κατά πλειοψηφία πέρασε η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και η 19η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 την οποία δεν ψήφισαν οι Δημήτρης Μπένης και Ιπποκράτης Καμαρίδης από την αντιπολίτευση.  
Επίσης το δημοτικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή την παραίτηση του δάσκαλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία: «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης», (ΚΚΠΑΔΞ) κυρίου Παπαδημητρίου, τον οποίο είχε τοποθετήσει ο Δήμαρχος ως φίλο του δάσκαλο.
Τέλος ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος του Δημάρχου Ξάνθης στη Τριμελή Επιτροπή χορήγησης βεβαίωσης σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου11 του Ν. 4264/2014 ο δημοτικός σύμβουλος Κίρατζη Ερκάν.
Να σημειωθεί η αντιπολίτευση έλαμψε δια της…απουσίας των δημοτικών της συμβούλων στη συνεδρίαση η οποία επίσης ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. (σ.σ. 3 παρά είχαν ήδη φύγει από τη συνεδρίαση…) χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις.
Μεταξύ των άλλων απόντες ήταν οι Θανάσης Ξυνίδης, Ηλίας Βασιλούδης, Γιώργος Κολλάρος, Νίκος Ανταμπούφης, Γιάννης Τσεγγελίδης, Ειρήνη Πυρνάρη, Γουναρίδης κλπ 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »