26 Νοεμβρίου

ΣΤΟ ΙΑΣO ΒΟΛΟΥ Οι δύο ανήλικοι, στις 9 Δεκεμβρίου δικάζεται ο θείος βιαστής! Η δικαίωση της Φαχριέ!!!

26 Νοεμβρίου
ΓΡΑΦΟΥΜΕ την ιστορία!
Μια ακόμη δικαίωση για τα ΤΕΡΑΤΑ που βίασαν την 5χρονη τότε Πομακούλα στη Γλαύκη, για την Φαχριέ που εμπιστεύτηκε την εφημερίδα της ΨΥΧΗΣ της 
*Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΧΥΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ-ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΤΗ ΦΑΧΡΙΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ!
Μια ακόμη ιστορική δικαίωση για τον «Μαχητή» και τους αγώνες του! Έστω και με καθυστέρηση 6.5 ετών περίπου και δυο χρόνων μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ξάνθης, έκανε δεκτές όλες τις κατηγορίες σε βάρος των δύο ανήλικων δραστών που βίασαν τον Αύγουστο του 2010 μαζί με το θείο τους (σ..σ αδελφός του πατέρα της!!!) σε μια τουαλέτα στην Γλαύκη, την 5χρονη τότε κόρη της ηρωϊδας Μάνας Φαχριέ!! (σ.σ. Το θύμα είναι τώρα 11 χρονών και πηγαίνει στη 5η Δημοτικού, μάλιστα είναι από τα εξυπνότερα κορίτσια της τάξης της).
Η δίκη ξεκίνησε στις 9 το πρωί και τελείωσε στις 5 το απόγευμα με το δικαστήριο να καταλήγει σε απόφαση ενοχής  και για τους δύο ανήλικους δράστες (ο ένας 12 ετών και ο άλλος 15 ετών), σύμφωνα με το κατηγορητήριο και να αποφασίζει τον εγκλεισμό τους στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου. Πρόκειται για σωφρονιστικό κατάστημα.  Μάλιστα το δικαστήριο δεν δέχτηκε ούτε τις εφέσεις αναστολής της ποινής τους και οι δράστες οδηγήθηκαν ήδη στο ΙΑΣΟ Βόλου όπου θα παραμείνουν μέχρι να ενηλικιωθούν καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αναστολή της ποινής.
Πολιτική αγωγή στην υπόθεση ήταν ο δικηγόρος Κώστας Μαλάκης που υπερασπίστηκε με ιδιαίτερο σθένος την υπόθεση και την «Μάνα Κουράγιο» την Φαχριέ που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της και είχε το θάρρος να οδηγήσει τους συγγενείς του άνδρα της στο δικαστήριο και να υπάρξει μάλιστα η πρώτη καταδίκη. Τους κατηγορούμενος υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Γραμματικός (Θεσσαλονίκης) και Κώστας Κουρτίδης (Ξάνθης).
Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος είναι και ο 50χρονος θείος και βιαστής του θύματος στις 9 Δεκεμβρίου στη Δράμα.
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΛΑΚΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Μιλώντας στο Xanthi channel ο μαχόμενος δικηγόρος Κώστας Μαλάκης τόνισε ιδιαίτερα την συμβολή του «Μαχητή» και του Πάνου Παπαδόπουλου στη δικαίωση της Μάνας Φαχριέ στη συγκεκριμένη υπόθεση (σ.σ. Μέχρι και η Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ασχολήθηκε με τις αποκαλύψεις του) αναφέροντας τα παρακάτω:
«Πράγματι χθες  Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έγινε η δίκη των 2 ανηλίκων που βίασαν την μικρή από την Γλαύκη. Οι κατηγορίες που βάρυναν τους δυο ανηλίκους, ήταν η αποπλάνηση ανηλίκου και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Η δίκη, η διαδικασία κράτησε πολλές ώρες, τελειώσαμε γύρω στις 17.00 ξεκινήσαμε από τις 09.00 το πρωί της Πέμπτης. Ήταν πράγματι διεξοδική, το δικαστήριο εξέτασε κάθε πτυχή της υπόθεσης με κάθε ευαισθησία, μια ευαισθησία που έδειξε ένθεν κι ένθεν, γιατί μιλάμε για ανηλίκους όχι για ενήλικους και η ευαισθησία του δικαστηρίου ήταν αμφίπλευρη, και για την πλευρά του θύματος και για την πλευρά των θυτών. Κατέληξε δε στην απόφαση, μετά από πολύωρη όπως είπα διαδικασία, να κριθούν ένοχα τα παιδιά και για τις 2 πράξεις. Επίσης το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση δεν θα πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκαν και τα δυο παιδιά στο «ΙΑΣΟ» Βόλου. Είναι ίδρυμα ανηλίκων όπου εκεί θα φροντίσουν οι αρμόδιες αρχές για τον σωφρονισμό τους, μέχρι την ενηλικίωσή τους».
ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ-ΒΙΑΣΤΗ
Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των ανήλικων δραστών είναι τώρα 12 ετών και ο άλλος 15, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου 2016 θα δικαστεί στο Μικρό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Δράμας ο θείος της μικρής (σ.σ. αδελφός του πατέρα της) που συμμετείχε στον βιασμό και είναι ηλικίας 50 ετών.
....
ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ» ΣΤΙΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
«ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ… Οι βιαστές ελεύθεροι! Το ΚΡΑΤΟΣ απών
Τον Αύγουστο του 2010 τρία καθάρματα βίασαν ένα 5χρονο κοριτσάκι στην τουαλέτα του τζαμιού της Γλαύκης! Από τότε μέχρι και σήμερα, δεν έχει ασκηθεί ακόμη δίωξη στα ΚΤΗΝΗ! ΚΑΙ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΠΟΥΣΑ!
Από τον Αύγουστο του 2010 που έχει γίνει το αποτρόπαιο συμβάν, δεν έχει ασκηθεί ακόμη δίωξη και οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι κι εις εξ’ αυτών πηγαινοέρχεται για δουλειά στην Γερμανία, ενώ τα θύματα επιβιώνουν με… 250 ευρώ τον μήνα!
Μάνα κουράγιο… Γιατί η φράση αυτή, είναι ότι πιο φτωχό μπορεί να πει κανείς για την Ελληνίδα Πομάκα από την Γλαύκη που τον Αύγουστο του 2010 είδε μέσα σε μια μέρα η ζωή της να γίνεται «κομμάτια και θρύψαλα», να χάνει τα πάντα –και κυρίως την ίδια την ανθρώπινη υπόστασή της!
Μια Μάνα λοιπόν με αβεβαιότητα για το μέλλον, φοβισμένη και τρομαγμένη από τα «όρνεα» της ζούγκλας που ακόμη και σήμερα βλέπει στον ύπνο της, μη αντέχοντας άλλο την πίεση και κυρίως την αναλγησία του ΚΡΑΤΟΣ που την εγκατέλειψε δυστυχώς εδώ και λίγο καιρό, ήρθε στα γραφεία του «Μ» το μεσημέρι της Τρίτης μετά από παρότρυνση ενός γείτονά της που μαζί με τους άλλους γείτονες, στηρίζουν όσο μπορούν την συγκεκριμένη οικογένεια στον οικισμό της Καλλιθέα Δήμου Ξάνθης.
-Ήρθε εδώ για να ξεσπάσει, να κλάψει… να ζητήσει να μπουν φυλακή τα ΤΕΡΑΤΑ της Γλαύκης που ακόμη και σήμερα (σχεδόν 3.5 χρόνια μετά), δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία και δεν έχουν ασκηθεί ούτε καν διώξεις σε βάρος τους!!!
Ήρθε να ζητήσει μέσα από την εφημερίδα μας, την συνδρομή της Μητρόπολης Ξάνθης, των φορέων που δήθεν αγωνίζονται για τα δικαιώματα των γυναικών, για τους πολιτικούς μας που με αυτά τα προβλήματα έπρεπε πρωτίστως να ασχολούνται…

ΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ
Τo ιστορικό.
Τον Αύγουστο του 2010 τρία καθάρματα βίασαν ένα 5χρονο κοριτσάκι στην τουαλέτα του τζαμιού της Γλαύκης μεσημβρινές μάλιστα ώρες! Όπως μας αποκάλυψε μάλιστα η Τραγική μάνα, ήταν ο δεύτερος βιασμός. Και τα τέρατα μάλιστα χρησιμοποίησαν ακόμη και… ξύλα στα γεννητικά όργανα του κοριτσιού (μπρος και πίσω) με πρωτοφανή αγριότητα και σαδισμό που ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας και τις ταινίες θρίλερ που βλέπουμε συχνά πυκνά στα κανάλια και ωχριούν στην πραγματικότητα.
Τότε λοιπόν όταν η Μάνα αποκάλυψε το οικογενειακό της δράμα και τόλμησε σε μια τόσο κλειστή κοινωνία (όπως αυτή της Γλαύκης) να καταγγείλει στις αρχή, στην αρχή θεωρήθηκε «πρωταγωνιστής της πράξης» ο πατέρας που ωστόσο αθωώθηκε καθώς αποδείχτηκε τελικά ότι οι δράστες του βιασμού ήταν ο αδελφός του με δύο ακόμη ανήλικους, ο ένας ηλικίας 12 χρονών (γιος του) κι ο άλλος φίλος του.
Ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα κι αφού εξ’ αρχής αποδείχτηκαν οι πράξεις σε βάρος του ανήλικου 5χρονου κοριτσιού ενώ στις 15/2/2011 η παιδοψυχίατρος κ. Κρόκου που είδε για δεύτερη φορά το θύμα, όχι μόνο επιβεβαίωσε τα εγκλήματα του βιασμού, αλλά στο πόρισμά της αναφερόμενη στο θύμα (τότε ηλικίας 7 ετών και σήμερα 10), το χαρακτηρίζει «έξυπνο και ευφυές», που μπορεί να πάρει δηλαδή την ζωή της στα χέρια της και να σταθεί όρθια όταν μεγαλώσει, αρκεί και η Πολιτεία να δείξει την ελάχιστη απαιτούμενη ευαισθητοποίηση

Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!…
Μπροστά στο οικογενειακό δράμα που εξελίχτηκε λοιπόν τότε στη Γλαύκη (Αύγουστος 2010), η Πρόνοια μετά από σοφή απόφαση και εντολή των αστυνομικών και ανακριτικών αρχών, αποφάσισε «να εγκαταλείψει η Μάνα με τα δυο παιδιά της (εκτός από την 10χρονη πλέον κόρη, η Μάνα έχει και ένα γιο), το επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον στη Γλαύκη» και να εγκατασταθούν στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στον οικισμό της Καλλιθέας. Μακριά δηλαδή κι από τον σύζυγο και κυρίως συγγενείς – ΚΤΗΝΗ.
Στην οικογένεια νοικιάστηκε ένα σπίτι στον οικισμό της Καλλιθέας και η Πρόνοια επιβαρύνονταν για το ενοίκιο (150 Ευρώ τον μήνα) αλλά και το ρεύμα! Από την άλλη η Μάνα, σαν καθαρίστρια στο Νοσοκομείο με μισθό 250 (!) ευρώ τον μήνα, ανέλαβε την ευθύνη να θρέψει την τριμελή οικογένεια, ενώ τα δύο παιδάκια πάνε σχολείο και φαίνεται να έχουν ξεπεράσει μέχρι ένα βαθμό το οικογενειακό τους δράμα.
Ωστόσο –σύμφωνα με τα όσα μας είπε η μάνα- ξαφνικά η ΠΡΟΝΟΙΑ σταμάτησε να πληρώνει στην οικογένεια και το ενοίκιο των 150 ευρώ για το σπίτι, αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα! Μάλιστα ήδη το ρεύμα έφτασε στις 3.000 ευρώ και ναι μεν έγινε διακανονισμός, αλλά με 250 ευρώ τον μήνα η Μάνα τι να πρωτοπληρώσει;
Αναγκάστηκε λοιπόν να προστρέξει στον «Μ» ζητώντας βοήθεια, ζητώντας από την Πολιτεία, να δει με κατανόηση και ευαισθησία το πρόβλημα επιβίωσής της, «γιατί πράγματι είναι κρίμα κι άδικο μια οικογένεια υπερήφανων Πομάκων να οδηγηθεί ξανά στο λάκκο με τα… φίδια, επιστρέφοντας στο χωριό και σε έναν περιβάλλον που θυμίζει Ανατολία, στερώντας την εκπαίδευση από τα παιδιά αλλά και αντιμετωπίζοντας την σκληρότητα της απομόνωσης.

ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
Τα ερωτήματα της εφημερίδας και της κοινωνίας:
1. Γιατί από τότε (Αύγουστος 2010) μέχρι και σήμερα, δεν έχει ασκηθεί ακόμη δίωξη στα ΚΤΗΝΗ!;;; Από την ώρα μάλιστα που έχει τελεστεί η πράξη;
2. Πως συμβαίνει και ο ενήλικος δράστης ηλικίας 45-46 χρονών (οι άλλοι δύο δράστες είναι ανήλικοι) όχι μόνο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αλλά και πηγαινοέρχεται στην Γερμανία όπου και δουλεύει κατά διαστήματα; Αφού ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί διώξεις;
3. Πού είναι το ΚΡΑΤΟΣ πρόνοια, που ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση έπρεπε να σταθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ηρωική Ελληνίδα πομάκα μάνα και κυρίως στα παιδιά που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους…;
ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ… ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΟΡΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ
Το δικό μας μήνυμα, γιατί ο «Μαχητής» θα στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί την συγκεκριμένη οικογένεια…
-Μάνα κουράγιο… Εμείς ενώνουμε την ΚΡΑΥΓΗ σου με την κραυγή της δικής μας ψυχής και περιμένουμε από τις Εισαγγελικές αρχές, να παρέμβουν και να αναγκάσουν την ΠΡΟΝΟΙΑ να σκύψει στο πρόβλημα σας…
Και το ίδιο περιμένουμε να γίνει και από τους πολιτικούς και τους Φορείς με ευαισθησία… αλλά και από τον Μητροπολίτη μας κι ας πρόκειται για μουσουλμάνα μάνα…
(Σ.Σ. Κι όποιος ενδιαφέρεται με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ για περισσότερα στοιχεία, είμαστε στη διάθεσή του…).
ΜΑΧΗΤΗΣ (27-2-2014)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »