*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Νοεμβρίου

NEWS Δροσερίτες επιτέθηκαν σε υπάλληλο κούριερ, του πήραν όλες τις εισαπράξεις!

26 Νοεμβρίου

Άκουσον!
Άκουσον!
*Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς.
Ο Γ. Καρράς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Β’ Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και είναι η δεύτερη ανεξαρτητοποίηση μικρού κόμματος σε τόσο μικρό διάστημα…
-Αφού πριν λίγες μέρες ανεξαρτητοποιήθηκε και η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου.
……
*Μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών εξέπεμψε από τον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης (σ.σ. τον πλέον φιλοτουρκικό θα τον χαρακτήριζα πάντως εγώ, αφού από εκεί ξεκινούν τις επισκέψεις τους και οι αξιωματούχοι της Τουρκίας…), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
……
*Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οικισμό στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη και μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι έχει ένα όραμα για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα.
……
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.
……
*Στο θέμα πάντως της πρόσβασης των Ορεινών οικισμών της Θράκης στα ελληνικά κανάλια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης επρόκειτο να θέσει θέμα και ορεινής Σταυρούπολης, ώστε να ισχύει το ίδιο...
Και το έθεσε και στην χθεσινή σύσκεψη των Φορέων στη Κομοτηνή.

Ημερίδα για τον ελληνικό ιχνηλάτη
Ημερίδα για τον ελληνικό ιχνηλάτη (σκύλο) διοργανώνει τη Δευτέρα 28/11 στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης  ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη. Παρόντες θα είναι ο πρόεδρος και ο κοσμήτορας του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη Φώτης Πισκελής και Κώστας Μαργαριτιάδης, καθώς και ο διεθνής κριτής μορφολογίας Γιάννης Φραγκίδης οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Νεαροί Δροσερίτες επιτέθηκαν σε υπάλληλο κούριερ και τον λήστεψαν!!! –Του πήραν όλες τις εισπράξεις, περίπου 7.000 ευρώ!
Νέα ληστεία σημειώθηκε χθες στη Ξάνθη. Συγκεκριμένα επίθεση δέχτηκε από ομάδα ατόμων διανομέας εταιρίας courier την ώρα που παρέδιδε δέμα σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στο Δροσερό.
Ο νεαρός υπάλληλος μόλις είχε παραδώσει ένα κινητό τηλέφωνο όταν ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα 5 ατόμων οι οποίοι του ζήτησαν τα χρήματ και τα δέματα που κουβαλούσε, εκείνος αρνήθηκε και αντιστάθηκε με αποτέλεσμα αυτοί να του επιτεθούν όλοι μαζί, να τον ρίξουν στο έδαφος και να αρχίσουν να τον χτυπάν σε όλο το σώμα…! Ακόμη και στο κεφάλι, όπου ευτυχώς τον προστάτεψε το κράνος που φορούσε.
Στο σημείο της ληστείας μετά από λίγο κατέφτασε περιπολικό της αστυνομίας που σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνέλαβε μάλιστα τον έναν δράστη και ήδη βρίσκεται στον εντοπισμό και των υπολοίπων. Όλοι οι δράστες είναι από το Δροσερό.
Κι όσο για τον υπάλληλο, έχω την εντύπωση ότι θ’ ακούει από δω και πέρα περιοχή Δροσερού και δεν θα περνάει, ούτε απ’ έξω!!!
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που νεαροί από το Δροσερό επιτίθενται σε υπαλλήλους κούριερ ή άλλους διερχόμενους με τους τελευταίους μάλιστα να κινδυνεύουν ακόμη και με την ζωή τους!

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τις εργασίες του ΤΑΡ στην Αλεξανδρούπολη
Έξι μήνες αφότου πραγματοποίησε την επίσημη τελετή έναρξης των έργων κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG), ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τις εργασίες του ΤΑΡ που βρίσκονται εν εξελίξει στην Αλεξανδρούπολη. Συνοδευόταν από τα μέλη της κυβέρνησης, κ.κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αλέξανδρο Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νικόλαο Τόσκα, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών,  Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Στέργιο Πιτσιόρλα.
O Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του ΤΑΡ στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στην Αμφιτρίτη, στο 40ό χλμ. του αγωγού, από τα περίπου 550 χλμ. συνολικά που θα διατρέξουν την ελληνική επικράτεια – το μεγαλύτερο τμήμα του ΤΑΡ. Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Ian Bradshaw, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΡ, ο Ρίκαρντ Σκούφιας, Διευθυντής του ΤΑΡ για την Ελλάδα, και η Ulrike Andres, Διευθύντρια Εμπορικών & Εξωτερικών Υποθέσεων του ΤΑΡ. Συνοδευόμενος από τα στελέχη του ΤΑΡ, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόοδο που έχουν σημειώσει μέχρι τώρα οι εργασίες στη χώρα, παρακολούθησε μέρος της διαδικασίας συγκόλλησης, ενώ ενδιαφέρθηκε για την διαδικασία αποκατάστασης της γης και του περιβάλλοντος.

Επίσκεψη της Ένωσης Αξιωματικών Α.Μ.Θ. στον Διευθυντή Αστυνομίας Καβάλας, Α/Δ κ. ΓΚΡΑΝΑ Γεώργιο
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Διευθυντή της Δ.Α. Καβάλας Α/Δ κ. ΓΚΡΑΝΑ Γεώργιο, παρουσία και άλλων Αξιωματικών της Διεύθυνσης.
Κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν τα μείζονος σημασίας, ουσιαστικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, με κεντρικό ζήτημα την γενικότερη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, συνδυαστικά με τις υψηλές αστυνομικές απαιτήσεις, λόγω και της ευραλγικής γεωγραφικής θέσης του Ν.Καβάλας [αεροδρόμιο, λιμάνι, Εγνατία Οδός κλπ], πλέον των λοιπών ανακυπτόντων ζητημάτων της Θάσου, που αποτελεί τουριστικό προορισμό τη θερινή περίοδο.
Εκ μέρους μας, υπογραμμίστηκε το σημαντικό έργο που επιτελείται με την βοήθεια όλων των στελεχών της Δ.Α Καβάλας και δηλώθηκε η έμπρακτη στήριξη μας στα ζητήματα που αντιμετωπίζει προκειμένου να συμβάλλουμε εκ του θεσμικού μας ρόλου, στην ανάδειξη και προώθηση τους, ώστε να δρομολογηθούν οι δέουσες λύσεις για να διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη των συναδέλφων μας και η αποδοτικότητα των Υπηρεσιών.

Ποινές φυλάκισης στον πρώην δήμαρχο Παγγαίου και τον ταμία του δήμου για υπεξαίρεση
Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών, καταδικάστηκε ο πρώην ταμίας του δήμου Ελευθερούπολης, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, για υπεξαίρεση 185.000 ευρώ.
Ποινή ενός έτους επιβλήθηκε και στον τότε δήμαρχο Γιάννη Φιλόσογλου για παράλειψη ελέγχου σε βαθμό πλημμελήματος.
Η ποινή για αμφότερους είναι εφέσιμη. Για τον Γιάννη Μηλιάτη η ποινή έχει αναστολή (σ.σ. δε θα φυλακιστεί) μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, ενώ ο κ. Φιλόσογλου αποδέχθηκε την ποινή του. Στην ακροαματική διαδικασία, ο νομικός εκπρόσωπος του πρώην δημάρχου Ελευθερούπολης ζήτησε να του χρεωθεί αμέλεια, κάτι που δεν αναγνώρισε το δικαστήριο.
Ο ταμίας υπέβαλε ήδη έφεση η οποία έχει και ανασταλτικό χαρακτήρα.
Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί το Δεκέμβριο του 2010, λίγο πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη, οπότε ο Δήμος Ελευθερούπολης μετατράπηκε στο μεγάλο Δήμο Παγγαίου.
aftodioikisi.gr
                Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο  Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο Δημόκριτος Αλεξανδρούπολης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »