*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα Η κεντρική πλατεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός...Τελεία και παύλα!

30 Νοεμβρίου
*Δεν μπορώ να καταλάβω προς τι η «αγανάκτηση» του εργολάβου εκφωνητή και παρουσιαστή του ημιμαραθώνιου Γιάννη Αναστασιάδη (σ.σ. και των αβανταδόρων που επιστράτευσε…), επειδή δεκάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την ταλαιπωρία τους την Κυριακή για το μπάχαλο στη πόλη...και απλά το μόνο λάθος που κάνανε (και αυτήν τη φορά...), ήταν να τα καταγγείλουν σε μας!
(σ.σ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό…)
……
*Όπως και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο συμπαθής κατά τα άλλα Γιάννης δεν μπόρεσε να καταλάβει (και να κατανοήσει…), τις διαμαρτυρίες του υπόλοιπου κόσμου αλλά και τη θέση του «Μ», που δεν στρέφονταν βέβαια κατά των αγώνων (τους οποίους άλλωστε κάλυψε απο το πρωϊ της Κυριακής όταν οι περισσότεροι όψιμοι υβριστές μας κοιμότανε απο το ξενύχτι του Σαββάτου και αποφεύγουν συνειδητά να το αναφέρουν...), αλλά γιατί αφετερία και κατάληξη της εκδήλωσης να είναι η κεντρική πλατεία της Ξάνθης, μιας πόλης που στην ουσία έχει μόνο μια είσοδο-έξοδο και γι΄ αυτό δημιουργείται και το αλαλούμ και μπάχαλο που δημιουργείται...!
…..
*Γιατί δηλαδή οι αγώνες των Xanthi Runners απαραίτητα ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται με… «εργολαβία» στην Κεντρική πλατεία κι όχι σε κάποιο άλλο μέρος της πόλης… ώστε να μην ταλαιπωρούνται αυτοί που δεν τρέχουν;
-Αλλά και οι επισκέπτες που έρχονται για Σαββατοκύριακο στη Ξάνθη;
(σ.σ. Εκτός αν οι Xanthi Runners θέλουν ν’ ακούνε  μόνο τα καλά και να μην ακούνε και τα αρνητικά μιας διοργάνωσης που όλοι χειροκροτούν, αλλά και όλοι έχουν το δικαίωμα να πουν και μια διαφορετική άποψη…και να διαφωνούν σε κάποια οργανωτικά της).
……
*Καθαρές κουβέντες λοιπόν, είτε αρέσουν σε κάποιους, είτε δεν αρέσουν…
Σεβασμός στους 600 ή 1000 που τρέχουν…
-Σεβασμός όμως και στους 100.000 που δεν τρέχουν!
……
*Αυτό που δεν κατάλαβε όμως κανείς μας  Γιάννη Αναστασιάδη είναι που βρίσκεται το πρόβλημα...;;;
-Στο ότι δεν μπορούν να γίνουν οι μαραθώνιοι ή ημιμαραθώνιοι σε άλλο σημείο της πόλης πλην της… Kεντρικής πλατείας;
Γιατί στο τέλος μπορεί να μας πεις, ακόμη κι αυτό!
……
*Και στο φινάλε, εμπορικό κέντρο διαθέτει ο κύριος Γιάννης Αναστασιάδης στο κέντρο της πόλης, ας βάλει ως καλός εργολάβος την αφετηρία και την άφιξη στο μήκος όλου του πεζόδρομου της Γεωργίου Σταύρου, μπροστά στο εμπορικό του κέντρο… να κάνει και διαφήμιση στα… απούλητα!
Προς τι το μίσος, η διαστρέβλωση και το πάθος; 
……
*Τον κόσμο όμως που ταλαιπωρήθηκε τον ρώτησαν Δήμος και Οργανωτές; Που την περασμένη Κυριακή είχε αποκοπεί τελείως η πόλη και δεν μπορούσε να πάει κανείς στα σπίτια του;
-Τους ταξιτζήδες και την Τροχαία και τα αστικά λεωφορεία, κάνατε ποτέ τον κόπο να πάρετε την άποψή τους και πριν κάνετε κάποιους αγώνες, να τους ρωτήσετε;
-Ή απλά αποφασίζετε μαζί με τον  Δήμαρχο διότι μόνο στη κεντρική πλατεία μπορεί να γίνει ιδανικότερα η λεζάντα σας;
……
*Εκτός αν από τους αγώνες, κάποιοι επιδιώκουν (κυρίως…), την λεζάντα και την αυτοπροβολή τους και γι’ αυτό θέλουν ΜΟΝΟ την πλατεία και πουθενά αλλού…
-Οπότε ας βγουν να το πουν κι όχι να κρύβονται πίσω από θρασύδειλες  ύβρεις και ψευτοδικαιολογίες, προφάσεις εν αμαρτίαις…!
……
*Και βέβαια είναι περιττό να απαντήσω όχι στον Γιάννη Αναστασιάδη, τον οποίο γνωρίζω χρόνια αλλά στους υπόλοιπους «αυτόκλητους» υβριστές υποβολείς για τις… άρες μάρες κουκουνάρες που γράψανε στο fb.
-Ποιος είπε να μην γίνονται οι αγώνες ή ότι δεν είναι θετικό για την Ξάνθη να μη γίνονται;
Αν η βλακεία τους αυτό κατάλαβε, ας ξαναδιαβάσουν τα σχόλιά μας.
-Κι αν και πάλι δεν μπορούν να τα καταλάβουν, τότε και πάλι πρόβλημά τους...!
-Η κεντρική πλατεία της πόλης όμως δεν είναι ούτε ιδιοκτησία, ούτε και εργολαβία κανενός….!  Τελεία και παύλα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »