*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Οκτωβρίου

Στις 31 Μαρτίου στο Μονομελές η δίκη του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης και του Ιμάμη για τα γεγονότα της Γλαύκης

15 Οκτωβρίου
*Μάρτυρες υπεράσπισης του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ οι Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Καπζά Τζεμήλ και μάρτυρας κατηγορίας η Τομεάρχης των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση! 
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκαν οι αποκλειστικές πληροφορίες του "Μ" για την δίκη του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ και του Ιμάμη του οικισμού, για τα γεγονότα της Γλαύκης και την προσπάθεια των ανθρώπων του Τουρκικού Προξενείου να ΔΙΧΑΣΟΥΝ την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή.
Όπως γράφει η Τουρκόφωνη εφημερίδα ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ η δίκη θα γίνει στις 31/3/2017 στο Μονομελές Πλημ/κείο Ξάνθης, ενώ μάρτυρες υπέρ του Ψευτομουφτή Ξάνθης και  του Ιμάμη θα καταθέσουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ.
Μάρτυρας κατηγορίας αντίθετα θα είναι η Τομεάρχης των ΑΝΕΛ στην Περιφέρεια ΑΜΘ Χρύσα Ούτση που ήταν και παρούσα στην κηδεία του άτυχου στρατιώτη.
Αναλυτικά διαβάστε παρακάτω όλο το ρεπορτάζ της ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ και τι αναφέρει:
Μήνυση υποβλήθηκε κατά του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και του ιμάμη Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου.
Ο μουφτής Ξάνθης και ο ιμάμης Γλαύκης Αζίζογλου θα δικαστούνε στις 31/3/2017.  Ο Αχμέτ Κούρτ-δικηγόρος του μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και του θρησκευτικού λειτουργού Ερκάν Αζίζογλου, δήλωσε πως η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 31/3/2017 στο Πρωτοδικείο Ξάνθης.
Η εισαγγελία Ξάνθης άσκησε δίωξη στον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και στον ιμάμη του χωριού Ερκάν Αζίζογλου σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν κατά την κηδεία του στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού που πνίγηκε ενώ υπηρετούσε την θητεία του.
Στην κηδεία που έγινε στο χωριό Γλαύκη, υπήρξε ένταση όταν ήρθε τότε ο διορισμένος από το κράτος στην μουφτεία Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και θέλησε να κάνει την κηδεία. Μετά από αντίδραση του κόσμου και του ιμάμη της Γλαύκης, ο Σινίκογλου δεν έκανε την κηδεία, η οποία έγινε από τον εκλεγμένο μουφτή Αχμέτ Μέτε.
Σε ειδήσεις που εμφανίστηκαν στον ελληνικό τύπο σχετικά με την νεκρώσιμη τελετή, ο μουφτής Μέτε, ο ιμάμης του χωριού ο Αζίζογλου και άλλοι επικεφαλής μειονοτικών φορέων κατηγορήθηκαν πως προκάλεσαν ένταση και επεισόδια.
Μετά από την έρευνα που έγινε από την εισαγγελία σχετικά με την νεκρώσιμη τελετή στην Γλαύκη, ασκήθηκαν διώξεις.  Ο μουφτής Ξάνθης θα δικαστεί με κατηγορίες για αντιποίηση αρχής και ως ηθικός αυτουργός στην απομάκρυνση από την κηδεία του επίσημου μουφτή Σινίκογλου και σε περιστατικά διατάραξης δημόσιας τάξης.
Ο δε ιμάμης της Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου ανακοινώθηκε πως θα δικαστεί με κατηγορίες για πρόκληση διχόνοιας μια συγκρούσεων μέσα στον κόσμο, για δημιουργία μίσους και έχθρας, για προσβολή του επίσημου μουφτή και για την απομάκρυνση του από εκεί.
http://gundemgazetesi.com/haber/detay/2142
10/10/2016
(Η μετάφραση απο τα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »