*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Σεπτεμβρίου

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ στο Δήμο Ξάνθης για το Δημοτικό Πάρκινγκ!

02 Σεπτεμβρίου
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της υπ’ αριθ. 5/2016 Διαταγής Απόδοσης του Μισθίου στο Δήμο Ξάνθης, ενώ αυτή ήδη… είχε εκτελεστεί!

ΠΡΙΝ αλέκτωρ λαλήσει και λίγες μόλις μέρες μετά την εκτέλεση έξωσης από τον Δήμο Ξάνθης και τα πανηγύρια του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου για την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του «νίκη» του με την μισθώτρια του Υπόγειου Δημοτικού Πάρκινγκ (σ.σ. Ήδη διέδιδε μάλιστα ότι λίαν συντόμως θα λειτουργήσει το πάρκινγκ ως… δημοτικό πλέον), ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ  Πρωτοδικείου Ξάνθης  για το ίδιο ακριβώς θέμα, αλλά από την… αντίθετη πλευρά και σε βάρος του Δήμου Ξάνθης.
Συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της υπ’ αριθ. 5/2016 Διαταγής Απόδοσης του Μισθίου στο Δήμο Ξάνθης, ενώ αυτή ήδη… είχε εκτελεστεί, αφού εντός 5 ημερών η μισθώτρια έπρεπε να παραδώσει το υπόγειο πάρκινγκ!
Η απόφαση που ανατρέπει τα δεδομένα και δικαιώνει τον «Μαχητή» που επί χρόνια επέμενε και επιμένει ότι «το Υπόγειο Πάρκινγκ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και κακώς λειτουργούσε επί τόσα χρόνια, αφού ποτέ δεν πήρε τόσο επί Αειμνήστου Αμοιρίδη όσο και επί Λάκη Στυλιανίδη την άδεια που όφειλε να πάρει από το ΥΠΕΧΩΔΕ!!!
Αναλυτικότερα εξεδόθη στις 30 Αυγούστου 2016 η παρακάτω απόφαση που αναφέρει μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:

«ΑΠΟΦΑΣΗ 174/2016
(αριθμός έκθεσης κατάθεσης αίτησης ΑΣΦ 152/20 7 2016)
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τη Δικαστή Αικατερίνη Τσιτσεκλίδου, Πρωτοδίκη, που ορίσθηκε από την Πρόεδρο Πρωτοδικών, χωρίς τη σύμπραξη Γραμματέα.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια, στο ακροατήριο του, στις 3 Αυγούστου 2016 για να δικάσει την αίτηση που κατατέθηκε στη Γραμματεία του με αριθμό έκθεσης κατάθεσης ΑΣΦ.152/20.7.2016, με αντικείμενο αναστολή εκτέλεσης διαταγής απόδοσης μισθίου ακινήτου, μεταξύ:
ΤΗΣ ΑΙΤΟΥΣΑΣ: Μαργαρίτας Πατρικίου του Γεράσιμου, κατοίκου Ξάνθης (οδός Πανόρμου αρ. 9), με ΑΦΜ 034 614 571, που παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου Δικηγόρου του ΔΣ Ξάνθης Ιωάννη Παπαχριστόπουλου, κατοίκου Ξάνθης (οδός Βενιζέλου αρ. 72-76) με ΑΦΜ 024 248 976, που κατέθεσε τα υπ’ αριθμόν Α02037/20.7.2016 και Α02233/3.8.2016 γραμμάτια προκαταβολής εξόδων του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, χωρίς να καταθέσει σημείωμα.
ΤΟΥ ΚΑΘ’ ΟΥ Η ΑΙΤΗΣΗ: ΟΤΑ με την επωνυμία «Δήμος Ξάνθης», που εδρεύει στην Ξάνθη και εκπροσωπείται νόμιμα, με ΑΦΜ 997 654 473, που παραστάθηκε δια της πληρεξουσίας Δικηγόρου του ΔΣ Ξάνθης Ελένης Χατζηλιάδου, κατοίκου Ξάνθης (οδός Βενιζέλου αρ. 100) με ΑΦΜ 042 216 528, δυνάμει της από 2.8.2016 έγγραφης εξουσιοδότησης κατ’ άρθρο 58 παρ. 2 του Ν. 3852/2010, που κατέθεσε σημείωμα.
ΚΑΤΑ τη συζήτηση της υπόθεσης και κατά την εκφώνηση της, οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι των διαδίκων ανέπτυξαν προφορικά τους ισχυρισμούς τους και ζήτησαν να γίνουν δεκτοί.

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ
Η αιτούσα με την υπό κρίση αίτηση της ζητεί να ανασταλεί η εκτελεστότητα της με αριθμό 5/2016 Διαταγής Απόδοσης μισθίου της Δικαστή του Δικαστηρίου αυτού, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της από 20.7.2016 ανακοπής που άσκησε νομότυπα και εμπρόθεσμα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (με αριθμό έκθεσης κατάθεσης Μ. Ειδ. 101/20.7.2016.
βλ. και υπ΄ αρ. 5676Ε΄/20.7.2016 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή στο Πρωτοδικείο τούτο Βασίλειου Βερβερίδη), με την οποία ζητεί την ακύρωση της ανωτέρω διαταγής απόδοσης, για τους λόγους που εκθέτει στην ανακοπή της, της οποίας το ακριβές περιεχόμενο παραθέτει στην υπό κρίση αίτηση, διότι, κατά τους ισχυρισμούς της, πιθανολογείται η ευδοκίμηση της και, επιπλέον, διότι, επικαλούμενη έννομο συμφέρον, άμεσο κίνδυνο και κατεπείγουσα περίπτωση, με την εκτέλεση θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη κλπ.
καταλήγοντας ως εξής:

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των διαδίκων.
ΔΕΧΕΤΑΙ την αίτηση.
ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την εκτελεστότητα της υπ΄ αρ. 5/2016 Διαταγής Απόδοσης της χρήσης μισθίου της Δικαστή του Δικαστηρίου τούτου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της με αρ. εκθ. κατάθ. Μ. Ειδ. 101/20.7.2016 ανακοπής υπό τον όρο καταβολής υπέρ του καθ’ ου «Δήμου Ξάνθης» χρηματικής εγγυοδοσίας ποσού δέκα οκτώ χιλιάδων (€18.000) ευρώ, καταβλητέου είτε συνολικά μέχρι την 10.9.2016 είτε σε εννέα (9) μηνιαίες δόσεις των δυο χιλιάδων (€2.000) ευρώ το πρώτο πενθήμερο εκάστου μηνός (από Σεπτέμβριο 2016 και εντεύθεν μέχρι τον Μάϊο του 2017).
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την αιτούσα στην καταβολή των δικαστικών εξόδων του καθ’ ου η αίτηση, τα οποία καθορίζει στο ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00.€).
ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στο ακροατήριο του στην Ξάνθη, σε έκτακτη, δημόσια συνεδρίαση στις 30 Αυγούστου 2016, χωρίς την παρουσία των διαδίκων ή των πληρεξουσίων δικηγόρων τους και με την σύμπραξη για την δημοσίευση και μόνον της Γραμματέως Κων/νιάς Παπαστεφάνου.
Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ»

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΜΙΣΘΩΤΡΙΑ ΤΙΣ 2.000 ΕΥΡΩ, ΚΑΥΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ξάνθης
Σύμφωνα με πληροφορίες μας. Σήμερα η μισθώτρια του Πάρκινγκ Μαργαρίτα Πατρικίου καταθέτει όπως ορίζει η δικαστική απόφαση 2.000 ευρώ μέσω τραπέζης στον Δήμο Ξάνθης και ζητεί την επιστροφή του Μισθίου, θέτοντας εκ νέου προ των ευθυνών του τον Δήμαρχο Ξάνθης που έχει πάρει ως «προσωπικό» το θέμα κι αντί να δει τα «εγκλήματα» που διαπράχτηκαν και από πλευράς Δήμου, δημόσια όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, μιλάει υποτιμητικά για την μισθώτρια…
Επίσης με ερώτημά της η μισθώτρια στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ρωτάει αν νομίμως δόθηκε η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του υπόγειου πάρκινγκ χωρίς την έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ, οπότε με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση της Νομής υπηρεσίας του κράτους για ένα θέμα που αποτελεί ένα από τα κραυγαλέα σκάνδαλα της πολιτικής ζωής του τόπου μας.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »