*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Σεπτεμβρίου

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ!

01 Σεπτεμβρίου
*Χαμηλοί τόνοι από την αντιπολίτευση σε όλα τα θέματα, λέξη για την αντιπαράθεση Συλλόγων και Εφόρου... Μόνο ο Θ. Ξυνίδης «στρίμωξε» την Μανά για τα δημοτικά έργα!
ΛΕΞΗ δεν ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την αντιπαράθεση που έχει προκύψει μεταξύ του Έφορου Ξάνθης και των Πολιτιστικών συλλόγων για το θέμα του αφορολόγητου…
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος που ήταν προετοιμασμένος για «ισχυρή» επίθεση από την αντιπολίτευση, ήταν στις μεγάλες… χαρές του και το "πανηγύρισε", καθώς κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν είπε λέξη για το θέμα, από την δε αντιπολίτευση πλην του Νίκου Ανταμπούφη που κάτι πήγε να πει στο τέλος με αναφορά το γνωστό υπόμνημα, «άκρα του τάφου σιωπή από τους υπόλοιπους»…
-Ότι και να λένε, στο τέλος όλοι οι Πολιτιστικοί σύλλογοι θ’ ανοίξουν τα στέκια τους… Δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά, θα συμμετάσχουν στις γιορτές! Έλεγε επί μέρες στον Πασχάλη Λύρατζη και θα φανεί από το Σάββατο στο κατά πόσο δικαιώνεται… Πάντως όπως δείχνουν τα πράγματα θ’ ανοίξουν φέτος οι μισοί σύλλογοι περίπου.
Εντύπωση προκάλεσε ακόμη και η «σιγή» του λαλίστατου πρώην Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη που δεν είπε λέξη... προσδοκώντας να χρεώσει το συγκεκριμένο θέμα στους Δημαρχόπουλο - Πασχάλη Λύρατζη.
-Και το πιο ωραίο της υπόθεσης; Σε ερώτηση δημοσιογράφων στην αντιπολίτευση γιατί δεν έθεσαν το θέμα των συλλόγων στη συνεδρίαση, η απάντηση ήταν…
-«Θα το φέρουμε μετά τις… Γιορτές Π. Πόλης»!
Ο Σύλλογος Διόνυσος πάντως όπου πρωταγωνιστούσε πάντα ο Θανάσης Ξυνίδης, οριστικά δεν θ’ ανοίξει φέτος, αν και ο Δήμαρχος Ξάνθης σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι «και πέρσι δεν συμμετείχε στις γιορτές Π. Πόλης ο Διόνυσος»!!
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 5.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Στην συνεδρίαση εγκρίθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, πέρασε επίσης το θέμα της επιχορήγησης στο Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης για τις εκδηλώσεις του με 5.000 ευρώ (Σ.Σ. Ο Ιπποκράτης Καμαρίδης πρότεινε να πάρουν… 7.000 ευρώ οι Πόντιοι και άλλα τόσα ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης, αφού λεφτά υπάρχουν…), ενώ συζητήθηκε και το θέμα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με τον διευθυντή του Σχολείου Παναγιώτη Κουτάκη κατά τα καθιερωμένα να ζητάει να γίνει το σχολείο στη πόλη και να αποκαλύπτει ότι «ο Δήμαρχος Ξάνθης τους υποσχέθηκε ότι θα τους βοηθήσει στο να μεταφερθεί το σχολείο στη Ξάνθη και σε άλλο κτίριο από αυτό που λειτουργούν τώρα στη Διομήδεια»!
ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ!
ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ  ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ!
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος προτίμησε να... νίψει τας χείρας του ως… Πόντιος Πιλάτος μετά τις αντιδράσεις του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων»!
-Από την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων θέλει το σχολείο να γίνει στη Διομήδεια και να παραμείνει εκεί, εμείς δεν έχουμε λόγο και δεν πρέπει να ‘ρθουμε σε αντίθεση... πρότεινε χαρακτηριστικά ενώπιον του διευθυντή του σχολείου κ. Παναγιώτη Κουτάκη και των καθηγητών, εκπλήσσοντάς τους…γιατί προφανώς πριν λίγους μήνες άλλα τους έλεγε κατ’ ιδίαν!
Πιο αναλυτικά: Το θέμα του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, μετά από ερώτηση του Νίκου Ανταμπούφη.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ανοιχτά με την θέση καθηγητών και γονέων, αφού υιοθετεί πλήρως τη θέση τους, υπενθυμίζοντας την παραχώρηση 15 στρεμμάτων στο στρατόπεδο Στεφανίδη στις 26-8-2002 από το τότε δημοτικό συμβούλιο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανέγερση Μουσικού σχολείου. Και ζητούσε να πληροφορηθεί αν ο Δήμος Ξάνθης μπορεί να στεγάσει το Μουσικό Σχολείο σε άλλο κτίριο στη Ξάνθη.
Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Ξάνθης μίλησε για ναυάγιο της υπόθεσης επί δημαρχίας Στυλιανίδη, ενώ είπε ότι στην περιοχή αναγέρθηκε στη συνέχεια το 1ο ΓΕΛ και τα 5 στρέμματα που απέμειναν δεν επαρκούν για άλλο σχολείο, ενώ προτεραιότητα έχουν τα κτίρια του 4ου Λυκείου και του 18ου δημοτικού σχολείου  με αποτέλεσμα αντιδράσει έντονα ο Διευθυντής του Μουσικού σχολείου κ.Κουτάκης για την αντιμετώπιση του σχολείου.
Από την αντιπολίτευση ο Θανάσης Ξυνίδης κατηγόρησε τον Δήμο Αβδήρων ότι επί 14 χρόνια αδιαφορεί για την ανέγερση νέου Μουσικού σχολείου και έχει την μεγάλη ευθύνη ενώ ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ.Παναγιώτης Κουτάκης ζήτησε να συζητηθεί εκ νέου ως τακτικό το θέμα στην ημερήσια διάταξη και ζήτησε να γίνει σχολείο στην πόλη της Ξάνθης.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης ήταν αυτός που τους είχε συμβουλεύσει να κατέβουν στην Αθήνα για να επιδιώξουν λύση νέου μουσικού σχολείου στη Ξάνθη, ενώ τώρα βλέπει μια διαφορετική απάντηση από τον Δήμαρχο εκφράζοντας και τη δυσφορία του  για το λόγο που μια έκταση 15 στρεμμάτων που προορίζονταν από τον Δήμο το 2002 για νέο Μουσικό σχολείο Ξάνθης χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση του 1ου ΓΕΛ!!!
ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
«Επιστολή στήριξης της κ. Μάγδας Πετμεζά γνωστής σε όλους ιδιοκτήτριας Κέντρου Ξένων Γλωσσών.
Ας βοηθήσουμε όλοι μα όλοι, μικροί μεγάλοι, μαθητές κ δάσκαλοι κ όλη η τοπική κοινωνία στέλνοντας κ υπογράφοντας γράμματα συμπαράστασης υποστήριξης στα παιδιά, στους καθηγητές στους γονείς που όλοι μαζί πάλεψαν κ παλεύουν για την πρόοδο, δημιουργούν εστίες μουσικής παιδείας κ χαρίζουν μουσική απόλαυση με τα τόσα μουσικά γεγονότα που οργανώνουν!
Υπογράφω και ζητώ και εγώ τη μεταφορά του μουσικού σχολείου στην πόλη της Ξάνθης!
Μάγδα Πετμεζά, ιδιοκτήτρια ΚΞΓ!».
 «ΣΠΑΖΕΙ» ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ!
Από τα ενδιαφέροντα σημεία της συνεδρίασης η ομολογία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου όταν είδε την διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μανά να «στριμώχνεται» από τον Θανάση Ξυνίδη για την παραλαβή δημοτικού έργου που αφορά τις παιδικές χαρές.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση, «έσπασε δημοτικό έργο στα… δύο (σ.σ. γιατί άραγε;)» και η συγκεκριμένη παραλαβή δεν αφορούσε την λειτουργία παιδικής χαράς αλλά της... περίφραξης!
Επίσης στην συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι τρεις ερωτήσεις του Σωτήρη Τσιακίρογλου μια από τις οποίες αφορούσε την πυρασφάλεια της Π. Πόλης. Όπως αποδείχτηκε, η Παλιά Πόλη δεν διαθέτει πυρασφάλεια παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Παναγιώτη Ταρενίδη που έχει την Πολιτική προστασία της πόλης. (σ.σ. Ο πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης και στενός συνεργάτης του Σωτήρη Τσιακίρογλου κύριος Δημήτρης Γενιτζές τα ξέρει άριστα άλλωστε αυτά τα θέματα....).
Γενικά η συνεδρίαση της Τρίτης, ήταν μια από τις πιο ανιαρές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, με τον Δήμαρχο να «πανηγυρίζει» με το τέλος της συνεδρίασης γιατί η αντιπολίτευση δεν τόλμησε να φέρει για συζήτηση το θέμα των συλλόγων και της αντιπαράθεσής τους με την Εφορία...! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »