*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Σεπτεμβρίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: 5.000 ευρώ λιγότερα το κάμπινγκ και σε…βούλγαρο και «πετάει» από χαρά!

22 Σεπτεμβρίου
Όλα… ωραία και καλά τα βρίσκει ο Δήμαρχος Αβδήρων, ενώ ο Μπουζούρης εύχεται στο face book με το καλό… «προσεχώς Βουλγάρες»!

*Κι όμως… Αν έκανε έναν διεθνή διαγωνισμό κι όχι φυσικά δημοπράτηση στο 3ήμερο του 15Αυγουστου, θα είχε τουλάχιστον πενταπλάσιους υποψήφιους επενδυτές!
Τι κι αν η τιμή μίσθωσης του κάμπινγκ Μυρωδάτου πήγε… 5000 ευρώ πιο κάτω;
Τι κι αν στην ουσία το κάμπινγκ των 30 στρεμμάτων, για τουλάχιστον 20 χρόνια, θα βρίσκεται στα χέρια Βουλγάρων που απλά βάλανε μπροστά «λαγό» τον Ισμέτ Μεμέτ Εφένδη του Σαλή Μεχμέτ από τον Π. Ζυγό…
Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης τα βρήκε όλα… υπέροχα και καλά, μιλώντας για λίγο… πιο χαμηλή τιμή σε σχέση με την πρώτη δημοπρασία!
(σ.σ. Μάλλον δεν θυμόταν ότι στη πρώτη δημοπρασία το κάμπινγκ δόθηκε έναντι 37.000 ευρώ!!!)
Ο κύριος Γ. Τσιτιρίδης δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι αν έκανε έναν διεθνή διαγωνισμό κι όχι φυσικά δημοπράτηση του διαγωνισμού στο 3ήμερο του 15Αυγουστου, θα είχε τουλάχιστον πενταπλάσιους υποψήφιους επενδυτές! Κι όχι μόνον δύο!
Την ίδια ώρα πάντως ο Βασίλης Μπουζούρης έριξε όλο ευρηματικότητα τις φαρμακερές του.
Με ανάρτησή του ο δημοφιλής παραγωγός του ραδιόφωνου, έγραψε επί λέξει:
«Με το καλό και  στο κάμπινγκ Μυρωδάτου…, αναρτώντας το παλιό αξέχαστο πανό του Ζορμπά στις 5/2/1993!

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ
Για τη δημοπρασία του κάμπινγκ του Μυρωδάτου στην τιμή των 32.000 που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  της Τρίτης  και κέρδισε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό μουσουλμάνος επιχειρηματίας από τον Παλαιό Ζυγό για λογαριασμό Βούλγαρου επενδυτή, αλλά και την ένσταση του δεύτερου πλειοδότη, η οποία θα εξεταστεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για να καταλήξει στον τελικό επενδυτή που θα αναλάβει το πολυσυζητημένο εδώ και χρόνια, δημοτικό ακίνητο μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, εκφράζοντας την… βαθιά ικανοποίησή του!!!  
«Το τίμημα είναι ικανοποιητικό για μένα, το θέμα είναι να γίνει η επένδυση και να προχωρήσει γρήγορα. Δυο ήταν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ο ένας έδωσε 32.000 ευρώ ο άλλος 31.500 ευρώ, όπως είπατε πολύ σωστά ο δεύτερος που δεν πλειοδότησε θα καταθέσει ένσταση για τα δικαιολογητικά του πρώτου, ήρθαν από δω πήραν αντίγραφα των δικαιολογητικών και μέχρι το μεσημέρι θα καταθέσει την ένσταση, και την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή ποιος θα είναι τελικά ο πλειοδότης.
Το ψάξαμε στο δήμο με δικηγόρο και δεν μπορούμε να βάλουμε εγγυητική συμμετοχής πάνω από το ένα δέκατο της εγγύησης. Από κει και πέρα η εγγυητική καλής εκτέλεσης που το δίνει με την υπογραφή της σύμβασης είναι επί της ουσίας ένα ετήσιο μίσθωμα, δηλαδή 32.000 ευρώ. Το θέμα είναι να υπογράψουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς και να μην πιάσουμε και την επόμενη.
Στους όρους που υπάρχουν στη σύμβαση για τον επενδυτή είναι 150.000 ευρώ τα 3 πρώτα χρόνια σε υποδομές, και τον πρώτο χρόνο εφόσον υπογραφεί η σύμβαση θα πρέπει να έχει, τουριστική δραστηριότητα. Η σύμβαση θα υπογραφεί εφόσον τελειώσει η διαδικασία ένστασης και υπογραφεί από την Οικονομική Επιτροπή, και από κει και πέρα δεν υπάρξει ένσταση σε παραπάνω επίπεδο στην Αποκεντρωμένη».
-Τι θέλουν να κάνουν στο κάμπινγκ οι Βούλγαροι επενδυτές κύριε Τσιτιρίδη.
Και οι δυο επενδυτές θέλουν να κάνουν ξύλινα σπιτάκια, εστιατόρια, μπανγκαλόουζ και τροχόσπιτα. Δεν ενδιαφέρεται κανείς να κάνει ξενοδοχειακή μονάδα και δεν ξέρω και αν επιτρέπεται να κάνει κιόλας.
(σ.σ. Ο Δήμαρχος Αβδήρων πάντως προέβλεψε ότι θα… απορριφθεί η ένσταση του 2ου υποψηφίου σε βάρος του πρώτου, ενώ ευχήθηκε τα έργα να αρχίσουν γρήγορα στο κάμπινγκ…).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »