*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Σεπτεμβρίου

Αποσύρθηκε από τις τηλεοπτικές άδειες ο Καλογρίτσας! Νέος καναλάρχης ο Ιβάν Σαββίδης, πληρώνει 61.5 εκατ. ευρώ!

26 Σεπτεμβρίου

Ιβάν: Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.
Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας δεν πλήρωσε την πρώτη δόση, ζητώντας παράταση 48 ωρών.
Ωστόσο, κάτι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό σύμφωνα με την προκήρυξη και έτσι ο κ. Καλογρίτσας τίθεται εκτός διαγωνισμού.
Τη θέση του λαμβάνει η εταιρεία Dimera του Ιβάν Σαββίδη που ήταν πρώτη επιλαχούσα στον διαγωνισμό που διεξήχθη.
Όπως είναι γνωστό, η πρώτη άδεια πήγε στον ΣΚΑΙ με 43,6 εκατομμύρια, η δεύτερη με 52,6 στον κ. Καλογρίτσα, η τρίτη με 75,9 στον κ. Κυριακού και η τέταρτη με 73,9 στον κ. Μαρινάκη.
Από τους επιλαχόντες ο Ιβάν Σαββίδης έφτασε στα 61,5 εκατομμύρια, ο Alpha στα 61, η κυπριακή εταιρεία στα 18 και το Star στα 13.
Σειρά Σαββίδη για τηλεοπτική άδεια μετά την έξοδο Καλογρίτσα
Το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media Ltd του Ιβάν Σαββίδη και στη συνέχεια ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά, είναι οι δύο πρώτοι επιλαχόντες για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας, την οποία έπαψε να διεκδικεί ο Γιάννης Καλογρίτσας.
Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61,5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ.
Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο κ. Σαββίδης δήλωσε έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση εντός δύο - τριών ημερών. Επίσης, επανέλαβε την πρόθεσή του να αποκτήσει τα κανάλια που δεν έλαβαν άδειες, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Σε περίπτωση άρνησής τους, σημείωσε ότι τα εν λόγω κανάλια θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».
Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία θα λυθεί αυτό το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια.
Ερωτηθείς τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο κ. Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »