*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Αυγούστου

Άφαντος ο Δήμαρχος, διασπάστηκαν οι Πολιτιστικοί σύλλογοι, Διόνυσος, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΑΤΙΘΑΣΟΙ κ.ά δεν συμμετέχουν!!!

29 Αυγούστου


 

 
 
 
 
 


*Στον Έφορο Ξάνθης Ε. Αδαμακόπουλο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση.  
Διασπασμένοι όσο ποτέ εμφανίστηκαν σήμερα στην Οργανωτική Επιτροπή οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Ξάνθης που θα συμμετάσχουν στις Γιορτές Π. Πόλης 2016, μετά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον νέο Έφορο Ξάνθης Ε. Αδαμακόπουλο και την αυστηροποίηση των μέτρων, μολονότι οι 40 από αυτούς είχαν ήδη υπογράψει το γνωστό υπόμνημα που εστάλη σε όλους τους αρμόδιους.
Όπως είναι γνωστό, ο Έφορος Ξάνθης με απόφασή του δίνει απαλλαγή στους συλλόγους μέχρι 10.000 ευρώ στον τζίρο τους και δύο εκδηλώσεις το χρόνο, ενώ παράλληλα θα ισχύουν οι ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως και με τους επιχειρηματίες. Δηλαδή εφόσον χρησιμοποιούν προσωπικό ως ψήστες, σερβιτόρους, καλλιτέχνες κλπ που δεν θα προσφέρουν εθελοντική εργασία θα πρέπει να ασφαλιστούν κανονικά κλπ
ΗΔΗ οι ΒΑΤΡΑΧΟΙ είπαν στην Οργανωτική Επιτροπή οτι, «η Εφορία Ξάνθης δεν τους έδωσε το αφορολόγητο για την εκδήλωση που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο», ενώ ευθύς εξ’ αρχής ο δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης εκπροσωπώντας έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ξάνθης τον ΔΙΟΝΥΣO, ξεκαθάρισε ότι «ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ» δεν θα συμμετάσχει στις φετινές Γιορτές Π. Πόλης 2016 με τις σημερινές προϋποθέσεις και θα σκεφτεί αν θα συμμετάσχει και στο Καρναβάλι 2017, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση κατά του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου που κρύβεται και είναι άφαντος απο παντού.
Την απουσία του Δημάρχου Ξάνθης στηλίτευσαν κι άλλοι σύλλογοι, όπως και  την σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ εμφανίζονται στην συμμετοχή τους στις Γιορτές Π. Πόλης 2016 και οι Πολιτιστικοί σύλλογοι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ (από τους πλέον δυναμικούς συλλόγους με Πρόεδρο την Χαρά Τσακίρη), οι ΑΤΙΘΑΣΟΙ, οι ΚΑΒΕΙΡΟΙ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Λεύκης, ο Πολιτιστικός σύλλογος της Χρυσούπολης και άλλοι σύλλογοι,  ενώ κάποιοι εκπρόσωποι συλλόγων είπαν ότι, «θα συνεδριάσουν τα διοικητικά τους συμβούλια για να αποφασίσουν».
ΥΠΕΡ της συμμετοχής τους στις εκδηλώσεις Π. Πόλης 2016 τάχτηκαν Παραδοσιακοί Λαογραφικοί σύλλογοι όπως ο Σύλλογος Μικρασιατών, ο Σύλλογος Σαρακατσάνων, ο Σύλλογος Ποντίων κλπ ενώ το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης δήλωσε ότι «θα συμμετάσχει στις φετινές γιορτές μόνο με την έκθεση που θα διοργανώσει στα γραφεία της».
Σημειώνεται τόσο ο Οδηγισμός όσο και ο Προσκομισμός πήραν ατέλεια του ΦΠΑ  από την Αθήνα.
Παρέμβαση για το θέμα που προέκυψε με τους συλλόγους έκαναν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που συναντήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες μας σήμερα με τον Έφορο Ξάνθης κ.Ε. Αδαμακόπουλο προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ αναμένεται να δοθεί συνέχεια στο θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου (19.00) που θα μεταδώσει ζωντανά και το Xanthi channel.
 

 
 
 




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »