*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΥΤΝΑΤΖΗΣ-Συνταγματολόγος ΔΠΘ: Αποκλειστικά το ΕΣΡ για τα ραδιοτηλεπτικά μέσα και τις άδειες!

31 Αυγούστου
Το zougla.gr επικοινώνησε και με τον λέκτορα Συνταγματικού δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκη κ. Στυλιανό Κουτνατζή ο οποίος τόνισε ότι παρά τις αντίθετες απόψεις, το άρθρο 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος έχει μία σαφή διατύπωση η οποία επιβάλει τον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων αποκλειστικά στο ΕΣΡ. «Είναι σαφές ότι το κρατικό όργανο που είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση δεν διαφέρει από αυτό που είναι αρμόδιο για τον έλεγχο. Επομένως η αρμοδιότητα ανήκει στο ΕΣΡ και όχι στον Υπουργό επικρατείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης επισήμανε ότι υπάρχει θέμα με τους ουσιαστικούς σκοπούς της διαδικασίας αδειοδότησης, καθώς η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψιν τις επιταγές του Συντάγματος καθώς βασική προϋπόθεση για απόκτηση συχνότητας ανάγεται στο ποιος θα καταβάλει το υψηλότερο οικονομικό τίμημα.
Όπως τονίζει ο κ. Κουτνατζής, ζήτημα υπάρχει και με τον περιορισμό του αριθμού των αδειών καθώς περιορίζονται δικαιώματα που κατοχυρώνονται τόσο από το εθνικό όσο και από το Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.
zougla.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »