*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Ιουλίου

ΦΙΑΣΚΟ η πορεία, λίγος ο κόσμος. Αντί για τον Σαδίκ, φώναζαν συνθήματα υπέρ του....Ερντογάν και του Τουρκισμού!

24 Ιουλίου


*Επεισόδια στην Κομοτηνή  μεταξυ αστυνομίας και Χρυσής Αυγής χημικά και καταστροφές στην πλατεία

 
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Κομοτηνή, κατά την διάρκεια πορείας που διοργανώθηκε από το μειονοτικό κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB με αφορμή την συμπλήρωση 21 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του Σαδίκ.
Η ένταση ξεκίνησε πριν την συγκέντρωση και πορεία των μειονοτικών απο μέλη της Χρυσής Αυγής που συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά της κινητοποίησης του κόμματος DEB.  
Απο το πρωϊ στην περιοχή βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπό τον φόβο επεισοδίων, τα οποία τελικώς δεν αποφεύχθηκαν. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν καταστροφές στην Κεντρική Πλατεία ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών.
Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην πορεία των μειονοτικών κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκε ένας τραυματισμός ενώ μετά από περίπου μια ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν ενώ η πορεία των μειονοτικών ολοκληρώθηκε.
 
 
Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΦΙΑΣΚΟ!
Στο μεταξύ παρά την "πολυδιαφήμιση" ακόμη κι απο την ΕΡΑ Κομοτηνής, πολύ μικρότερη του αναμενομένου ήταν η προσέλευση των μουσουλμάνων στην πορεία διαμαρτυρίας της Κομοτηνής, πορεία την οποία οργάνωσαν το μειονοτικό κόμμα DEB και διάφοροι σύλλογοι και πρόσωπα της μειονότητας. 
Η πορεία αρχικά ξεκίνησε με χαρακτηριστικά “ξεσηκωμού” και τουρκικές επεκτατικές κραυγές που ήθελαν τους Έλληνες μουσουλμάνους να “διεκδικούν τον τουρκισμό τους”, ενώ κυριάρχησαν όπως αναμένονταν τα συνθήματα υπέρ του Ερντογάν. 
Στη ουσία δηλαδή και όπως αποδείχτηκε, το DEB οργάνωσε την πορεία υπέρ του Ερντογάν και κατά των πραξικοπηματικών στην Τουρκία ενώ μέσα στα καλέσματα γίνονταν και αναφορά στην σημερινή ημερομηνία κατά την οποία πριν 21 χρόνια σκοτώθηκε ο Αχμέτ Σαδίκ σε τροχαίο.
Ωστόσο το πολυπόθητο πλήθος ξεσηκωμένων μουσουλμάνων δεν ξεπερνούσε λίγες εκατοντάδες άτομα παρά την έντονη κινητοποίηση και τα πούλμαν που επιστρατεύτηκαν απο τους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης για να μεταφέρουν κόσμό… Μάλιστα η χαμηλή προσέλευση κόσμου προκάλεσε και καθυστέρηση στην έναρξη της πορείας.
Σημειώνεται οτι πρόκειται για την πρώτη πορεία μειονοτικών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής μετά από 21 χρόνια στην Κομοτηνή και οι διοργανωτές της επέλεξαν η πραγματοποίησή της να συμπέσει ναι μεν χρονικά με την ημέρα μνήμης του θανάτου του ιδρυτή του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ, με την κινητοποίηση άλλωστε να καταλήγει στον χώρο ταφής του όπου τελέσθηκε μνημόσυνο, ωστόσο το κύριο αντικείμενό της ήταν η στήριξη Ερντογάν και  της....Μητέρας Τουρκίας κατά παντός εχθρού!...
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα στα παλιά γραφεία του DEB, ενώ επικεφαλής τέθηκαν οι δυο "Ψευτομουφτήδες" Ξάνθης και Κομοτηνής και σε αυτήν παρών ήταν και ο γιος του Αχμέτ Σαδίκ με τα συνθήματα υπέρ του Ερντογάν να μονοπωλούν την ατμόσφαιρα.
.....
ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ 
Αμέσως μετά τις 17.20 ξεκίνησε η πορεία των μειονοτικών από το κεντρικό παράρτημα ως το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και από εκεί στο νεκροταφείο Καφετζί και στις 18.00 πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο επί του τάφου.
Τέλος μετά στις 20.00 πραγματοποιήθηκε Μεβλίτ στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΕΦ και βραδινό γεύμα στο οποίο συμμετείχαν πολλοί εκλεγμένοι παράγοντες της μειονότητας τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Κομοτηνής της Χρυσής Αυγής στην αστυνομική διεύθυνση και στην Εισαγγελία Ροδόπης κατά του μειονοτικού κόμματος, με σκοπό την αποτροπή της πορείας η οποία ωστόσο πραγματοποιήθηκε, χωρίς πάντως να σημειωθούν επεισόδια παρά τις εμπρηστικές ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν.
ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ επίσης οτι η Πρόσκληση που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το ΚΙΕΦ για την διαδήλωση «σπόνσαρε» διαφημίζοντάς την έντονα τις τελευταίςε μέρες και η ΕΡΑ Κομοτηνής παρά το εμπρηστικό "Τουρκικό" χαρακτήρα της και τις φήμες οτι η πορεία στην ουσία είχε στόχο την στήριξη του δικτάτορα Ερντογάν στην Τουρκία, κάτι που φάνηκε άλλωστε και απο την συνθηματολογία που επικράτησε σε όλη την πορεία. Γενικό συμπέρασμα....πολύς θόρυβος για το τίποτα με την έντονη πάντως απουσία όλων των μειονοτικών βουλευτών των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »