*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουλίου

Συνεχίζεται η κατασκευή του Κάθετου Άξονα Ξάνθης – Δημαρίου – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα. Θ'' ανοίξει όμως μέχρι το 2020;

30 Ιουλίου
 
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε την ένταξη έργου “ Κατασκευή Άξονας 70 Εγνατίας Οδού Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα: Τμήμα Δημάριο – Σύνορα – Κατασκευή Παράκαμψης Δημαρίου” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020”.( σ.σ. Το συγκεκριμένο έργο έχει εξαγγελθεί απο το 1998, ουκ ολίγες φορές....)
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή παράκαμψης του οικισμού Δημαρίου μήκους 1,5 χιλ. και περιλαμβάνει την κατασκευή ισόπεδου κόμβου, μιας γέφυρας και την αποκατάσταση της σύνδεσης με την υφιστάμενη οδό πρόσβασης στον οικισμό.
H δημόσια δαπάνη της πράξης περιλαμβανομένου του ΦΠΑ ανέρχεται σε 6.459.030€ και αφορά τη χρηματοδότηση από το Ε.Π. ΑΜΘ 2014-2020, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 49,5 εκ.€ και θα χρηματοδοτηθεί από τα τρία επιχειρησιακά προγράμματα. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης  δήλωσε σχετικά: «Η Κατασκευή του Κάθετου Άξονα Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση και ανάπτυξη της διασυνοριακής υποδομής στην περιοχή εξασφαλίζοντας ένα σύνολο ωφελειών όπως: ενίσχυση της κινητικότητας, τόνωση των εμπορικών σχέσεων και της τουριστικής κίνησης και γενικότερα ανάπτυξη και βελτίωση της οικονομικό-κοινωνικής ζωής των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής και ευρύτερα».
-Παρά και τις νέες εξαγγελίες, κανείς δεν ξέρει ακόμη και τώρα, αν το συγκεκριμένο έργο όταν υλοποιηθεί, θ' ανοίξει ο δρόμος προς τη Βουλγαρία και απο την πλευρά του Εχίνου έως το 2020. Άλλωστε σχεδόν ταυτόχρονα είχαν αναγγελθεί πριν κάτι δεκαετίες οι διανοίξεις τόσο της Εξοχής Δράμας, όσο και της Νυμφαίας Ροδόπης. 
Επισημαίνεται επίσης οτι οι διανοίξεις αυτές, έχουν ναι με συμβάλει στην Τουριστική ανάπτυξη του τόπου, ωστόσο έχουν ενισχύσει σημαντικά και το παραεμπόριο σε βάρος των τοπικών κυρίως αγορών....

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »