*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαΐου

ΤΑ 2 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! Θράσος, ή η ευτυχία της άγνοιας Μιχάλη Αμοιρίδη;

25 Μαΐου
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ «Μ» ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Την οργή του Θεματικού Αντιπεριφεριάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη, προκάλεσε ένα απλό ρεπορτάζ του maxitisthrakis.blogspot.gr το βράδυ της Δευτέρας.
Το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε ανέφερε τα παρακάτω:
Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας, διαψεύδουν τις «δηλώσεις» Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις!
Οριακή μείωση κατά 0,1% εμφάνισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κατά κύριο λόγο τη μείωση των αφίξεων κατά 6,2% αντιστοίχως.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 515 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μείωση κατά 5,4% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της Ε.Ε.-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 258 εκατ. ευρώ, καθώς οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της Ε.Ε.-28 αυξήθηκαν κατά 6,0% και διαμορφώθηκαν στα 247 εκατ. ευρώ.
Η εισερχόμενη λοιπόν ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016 μειώθηκε κατά 6,2% και διαμορφώθηκε στις 1,621 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 1,728 εκατ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Κάτι που αναλογικά αν το δει κανείς, δείχνει ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν αισθητά και για την Περιφέρεια ΑΜΘ το 3μηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ιδού και η απάντηση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, είτε δια χειρός Μπάμπη  Ευστρατίου, είτε δια χειρός του δικηγόρου του…
 Προς:  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΧΗΤΗΣ
Αναφορικά με την ανάρτηση που κάνατε για τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για τον τουρισμό, τα οποία αφορούν στο σύνολο της χώρας και επειδή με σκοπό προσπαθείτε να απαξιώσετε οποιαδήποτε προσπάθεια καταβάλει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη του τόπου, σας ενημερώνω για τα παρακάτω τα οποία πολλάκις έχουν ανακοινωθεί αλλά εσείς θέλετε να αγνοείτε:
α) Το ‘’δίδυμο’’ όπως μας αποκαλείτε δεν είναι υπεύθυνο για το σύνολο της χώρας.
β) Το πρώτο τρίμηνο του 2016 σημαδεύτηκε από τις γνωστές αγροτικές κινητοποιήσεις, τις έντονες διεθνείς πιέσεις του προσφυγικού,  οι οποίες περιόρισαν αισθητά τόσο τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακόμη και τις επαγγελματικές, όσο και τη διάθεση αλλοδαπών να επισκεφθούν τη χώρα μας. Είναι αλήθεια ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος υπέστη βαρύτατο πλήγμα. Είναι όμως κάτι για το οποίο δεν νομίζω κανείς να επιρρίπτει ευθύνη στην Περιφέρεια.
γ) Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ το Μάρτιο του 2016, μετά τη λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, σημειώθηκε, σε σχέση με το Μάρτιο του 2015, πανελλήνια αύξηση τουριστικών εισπράξεων 8,2% και αύξηση αφίξεων κατά 2,5%, συνεπώς και με βάση τη λογική του άρθρου σας, θα πρέπει να μας δώσετε και συγχαρητήρια. Δεν επιμένω όμως σε αυτό για να μην σας φέρω σε δύσκολη θέση.
δ) Η Περιφέρεια ΑΜΘ σύμφωνα με στοιχεία από επίσημες πηγές, το 2015 κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση επισκεψιμότητας σε σχέση με το 2014, που αποδεικνύεται με την αύξηση εισερχόμενων οδικώς επισκεπτών από τις συνοριακές διαβάσεις της ΠΑΜΘ κατά 9,88%, αύξηση αεροπορικών αφίξεων εξωτερικού κατά 14,60%, αύξηση της επιβατικής κίνησης στη πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής Λιμένα κατά 4,58% και όλα αυτά εν μέσω capital control, δύο εκλογικών αναμετρήσεων και ενός δημοψηφίσματος.
ε) Για το 2016 και με βάση τα επίσημα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί μέχρι σήμερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, το πρώτο τρίμηνο σημειώνεται αύξηση στις εισόδους Τούρκων πολιτών από τις συνοριακές διαβάσεις του Έβρου κατά 7,39%, που αποτελεί εντυπωσιακή συνέχεια της μεγάλης αύξησης που σημειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2014, αύξηση αεροπορικών αφίξεων εσωτερικού κατά 7,00%, πάλι μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για την χώρα.
Δεν θέλω να καταχραστώ τον πολύτιμο χώρο στην εφημερίδα σας και δεν θα προχωρήσω σε περαιτέρω ανάλυση για το τι κάναμε και το τι θα κάνουμε διότι έτσι και αλλιώς εσείς θα μείνετε πιστός στον αγώνα σας για την μετατροπή του άσπρου σε μαύρο. Ένα να γνωρίζετε, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και εμείς οι συνεργάτες του θα οδηγήσουμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει αφουγκραζόμενοι την κριτική, αγνοώντας όμως τον κίτρινο τύπο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων
Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων & Διεθνών Σχέσεων
Μιχαήλ Αμοιρίδης

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ»
1. Άρες μάρες κουκουνάρες! Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μιλάνε για μείωση ταξιδιωτικών εισπράξων! Και το σχόλιό μας αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω: «Κάτι που αναλογικά αν το δει κανείς, δείχνει ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις μειώθηκαν αισθητά και για την Περιφέρεια ΑΜΘ το 3μηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2016». Προ το μίσος και το (τόσο) πάθος;
Καθαρές λοιπόν κουβέντες. Τα στοιχεία του κ.Μιχάλη Αμοιρίδη δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αφορούν. Όπως και τα συνεχή ταξίδια του στο εσωτερικό και το εξωτερικό με λεφτά της Περιφέρειας, αφού ούτως ή άλλως, η συγκεκριμένη θέση για τον ίδιο ήταν «αυτοσκοπός ζωής» από την αρχή….!
Από πού κι ως που όμως ο συγκεκριμένος κύριος αυτοχρίστηκε ως επαΐων του Τουρισμού στην Περιφέρειά μας; Που τον έμαθε στον τουρισμό; Χτίζοντας ως εργολάβος ξενοδοχεία;  Ή νοικιάζοντας και διαλύοντας κάμπινγκ για να τα κάνει…ξενοδοχειακές μονάδες και να εμπαίζει επί 7 ολόκληρα χρόνια έναν Δήμο;
2. Η Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας δεν είναι μόνο η Κεραμωτή και η Θάσος, επειδή εσείς κύριε Αμοιρίδη χτίζετε στο νησί ξενοδοχεία ως εργολάβος ή είστε μέλος της υψηλής κοινωνίας των Ρόταρυ Θάσου. Είναι και η Ξάνθη και η Δράμα και η Ροδόπη και η Ορεστιάδα και η Αλεξανδρούπολη. Η Θάσος και γενικότερα η Κεραμωτή και η Καβάλα δεν έχουν ανάγκη από κανέναν Αμοιρίδη και κανέναν Παυλίδη, διότι είναι «ευλογημένες» τουριστικά περιοχές από τη φύση τους και από το Θεό. Εσείς Ρουμάνους θα φέρνατε και επικαλείστε και πάλι τους… Τούρκους Τουρίστες! Έργο που το βλέπουμε συνεχώς επί εποχής Γιαννακίδη ακόμη…
3. Με τρεις ξενοδόχους της Ξάνθης που μίλησα το Πάσχα, μου είπαν ότι η κίνησή τους ήταν πολύ πεσμένη σε σχέση με πέρσι. Οι δυο μάλιστα είναι και φίλοι σας. Εκτός αν τα στοιχεία σας κύριε Αμοιρίδη έχουν ως αποκλειστική πηγή το… Elisso Hotel των 25 δωματίων όπου βρίσκεστε καθημερινά με τον Περιφερειάρχη και πρώην δικηγόρο σας ή τα στοιχεία σας προέρχονται από το IMARET Hotel  όπου είστε μέλος του Δ.Σ.;!!! (Σ.Σ. Με τα λεγόμενά σας πάντως, θα πρέπει να έχει to IMARET πληρότητα 100%!!!).
4. Πως όμως είναι δυνατόν ο κύριος Αμοιρίδης, ο άνθρωπος δηλαδή που συνέδεσε το όνομά του με τα δύο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ για την ανάπτυξη της Ξάνθης, ήτοι:
Ι. Αυτό της ξενοδοχειακής μονάδας του Βούλγαρου επενδυτή στην παραλία του Μυρωδάτου που έγινε… καπνός με τεράστια ζημιά χιλιάδων Ευρώ για την παραλία, αφού ενέπαιξαν επί 7 χρόνια με υποσχέσεις τον Δήμο Αβδήρων! Χωρίς να δώσουν ένα ευρώ…
ΙΙ. Της αυτοκινητοβιομηχανίας μαμούθ του Αιγύπτιου επενδυτή που θα έφερνε στη Ξάνθη με τον  τότε Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη και θα έλυναν το… θέμα της ανεργίας κι αυτός τελικά κατέληξε στην Τουρκία;
ΙΙΙ. Για να μην προσθέσω και άλλα παρόμοια ευτράπελα…
-Να έχει το θράσος ΣΗΜΕΡΑ να εμπαίζει με τη νοημοσύνη των πολιτών και κυρίως των Ξανθιωτών;
5. Κι άντε εσύ κύριε Αμοιρίδη συνειδητά ξέχασες ότι ακόμη και για το βιογραφικό με το πρώτο… αγωνιστικό μήνυμα στους «ψηφοφόρους» σου στις Περιφερειακές εκλογές του 2014, τον… κίτρινο «Μαχητή» επέλεξες να στο προβάλλει ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ και μάλιστα δωρεάν!
Είναι δυνατόν όμως να ξεχνάς κι εσύ αλλά και ο δικηγόρος σου και νυν Περιφερειάρχης σου, ότι εσείς με παίρνατε δύο και τρεις φορές την ημέρα τηλέφωνο, είτε για να φιλοξενήσω τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της παράταξής σας είτε για να βάλω το στήθος μπροστά και να συγκρουστώ με  τα φερέφωνα των Γιαννακίδη - Καραλίδη;
Όταν εσύ κρυβόσουν κύριε Αμοιρίδη, εγώ έκανα τις ρήξεις με τους μηχανισμούς που σας πολεμούσαν, εγώ δεχόμουν τις ύβρεις και τις απειλές των Piazza Del Popolo, των Σιδηρόπουλων και των Καρυπίδηδων. Αλήθεια εσύ που ήσουν; Μήπως μαζί μου στο Mariposa εκ του ασφαλούς γιατί ο «κίτρινος» Μαχητής την επομένη θα ξεδόντιαζε τις σε βάρος σας στημένες και πληρωμένες δημοσκοπήσεις; 
6. Sorry Μιχάλης… Αλλά άλλο ήταν εκείνο το προεκλογικό «δίδυμο» Γ. Παυλίδης και Μ. Αμοιρίδης που εκλιπαρούσε να του δώσουμε βήμα να πει τις απόψεις του και να αυτοπροβληθεί, δωρεάν φυσικά και άλλο το σημερινό «δίδυμο» της Περιφέρειας Μ. Αμοιρίδης - Γ. Παυλίδης που κάνει πλέον λεζάντα είτε στα κρατικά κανάλια, είτε στο site της Περιφέρειας το οποίο έχει αναχθεί σε….γραφείο τύπου της αυτοπροβολής σας; Αυτά δηλαδή που κατηγορούσατε τότε στον Γιαννακίδη, τώρα τα κάνατε εσείς στο…δεκαπλούν;
7.Άλλος εκείνος ο Αμοιρίδης που διορθώναμε τις ασύντακτες ανακοινώσεις του όλη τη νύχτα κι άλλος ο σημερινός Μέγας Μιχάλης Αμοιρίδης που μας καθυβρίζει για να γίνει πιο αρεστός στον Περιφερειάρχη του μπας και τον διατηρήσει στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού διότι άνευ αυτής… ποιος ξέρει πως θα αισθάνεται;
8. Και στο φινάλε… Άλλος δηλαδή ο Μιχάλης Αμοιρίδης που διαπλέκονταν επί σειρά ετών με τον Χατζηευαγγέλου και το ΠΑΣΟΚ και απασχολεί ακόμη και τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο και επί 7 ολόκληρα χρόνια ενέπαιζε τον Δήμο Αβδήρων ότι θα αναπτύξει την παραλία του Μυρωδάτου και θα την πάει ψηλά, προκαλώντας τον οικονομική ζημία χιλιάδων Ευρώ κι άλλος ο σημερινός… Τουριστικός αναμορφωτής –φωστήρας της Περιφέρειά μας;
-Sorry Mιχάλης… Χίλιες φορές κίτρινος! Όπως λέμε ΑΕΚ και Ορφέας Ξάνθης… Παρά Αμοιρίδης και Γ. Παυλίδης, που προεκλογικά «τρέχουν» και «παρακαλάνε» να τους στηρίξεις και μετεκλογικά… νομίζουν ότι η ευδαιμονία της εξουσίας τους, τους δίνει και το δικαίωμα και να ξεχνούν αλλά και να προκαλούν…!

Πάνος Παπαδόπουλος. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »