*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Απριλίου

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ! Ανακάλεσαν την πρώτη άδεια του Τσέπελη, λευκό οι Μπένης-Καρά Αχμέτ

19 Απριλίου
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, κατακεραύνωσε τον μηχανικό Νίκο Ζερενίδη που… «μπέρδεψε» τα έγγραφα!




ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΓΙΑΛΑΟΓΛΟΥ, ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ!
*Από 14/11/2015 με την διακοπή εργασιών έπρεπε να έχει ήδη ανακληθεί η άδεια και επί 5-6 τον «κάλυπταν»! Δεν υπάρχει έγκριση εργασιών από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων ούτε για το πρώτο μαγαζί, αλλά έγκριση μελέτης!
Έτοιμος να δημιουργήσει «θέμα» ήταν χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης ο Πρόεδρος των Καφέ μπαρ Ανδρέας Ιντζές αν συνέχιζε ο Δήμος Ξάνθης να «καλύπτει» το παράνομο «Πρώτο Σκαλί» του Τσέπελη, λειτουργώντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά…
Κι αυτό όχι μόνο γιατί στη δική του περίπτωση ο Δήμος Ξάνθης έσπευσε σε χρόνο ρεκόρ να του ανακαλέσει την άδεια μετά το έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων μνημείων, αλλά και γιατί με την ίδια αυστηρότητα και ταχύτητα είχε λειτουργήσει και απέναντι σε άλλα μέλη του Συλλόγου καφέ μπάρ.
Ωστόσο αυτήν τη φορά η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ψήφισε σχεδόν ομόφωνα την ανάκληση για το πρώτο μαγαζί του ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ, ενώ ούτε ο λαλίστατος Δημήτρης Μπένης με τον Καρά  Αχμέτ δεν τόλμησαν να ψηφίσουν υπέρ του πρώην αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και κατά της ανάκλησης… φοβούμενοι κι αυτοί τον Εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις που κάναμε! Ψήφισαν ωστόσο λευκό, σαν ένδειξη αλληλεγγύης στον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τις επιχειρήσεις του.
Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ… ΤΙΠΟΤΑ!
Το ενδιαφέρον της χθεσινής συνεδρίασης ωστόσο εστιάζεται και σε ένα άλλο γεγονός. Ότι ο μηχανικός του Τσέπελη Νίκος Ζερενίδης, δεν ήξερε τι έλεγε για την συγκεκριμένη υπόθεση, επιχειρώντας κι αυτός επικαλούμενος την απεργία των μηχανικών να πάρει αναβολή, χωρίς ωστόσο να θυμάται ούτε καν… τις ημερομηνίες υποβολής των εγγράφων και της άδειας που επικαλούνταν! Με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  Δήμου Ξάνθης Θωμάς Ηλιάδης να τον «ξεδοντιάσει» στην κυριολεξία λέγοντάς του ότι «δεν γνωρίζει τίποτα την υπόθεση… τι μηχανικός είσαι, όταν σε ότι ρωτάμε, απαντάς ότι δεν θυμάσαι;», ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης αναγκάστηκε αυτή τη φορά να ομολογήσει ότι «ήδη δώσαμε πολλές αναβολές στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν μπορούμε να δώσουμε κι άλλη…!», ενώ ο Χρήστος Μούρκας πρόσθεσε με νόημα, «εδώ κι έναν χρόνο ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα από την επιχείρηση και αναβολή να του δώσουμε, τα ίδια πράγματα θα κάνει…».
ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ
Σε αντίθεση με την συνεδρίαση της Δευτέρας 11/4 ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης πάντως, δεν εμφανίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Έστειλε ωστόσο ως εκπροσώπους του, τον δικηγόρο του και νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΞ Στέργιο Γιαλάογλου και τον μηχανικό του Νίκο Σερενίδη. Κι ενώ ο πρώτος αρκέστηκε στο να ακούσει προσεχτικά τις θέσεις που διατύπωσε η εισηγήτρια των Υπηρεσιών ζητώντας την Ανάκληση της υπ' αριθμό 350/13 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ) με το αίτημα της αναβολής της ανάκλησης λειτουργίας, ο μηχανικός Νίκος Ζερενίδης δεν θυμόταν ούτε καν… τις ημερομηνίες που υποβλήθηκαν τα σχετικά έγγραφα του μαγαζιού αλλά και την ημερομηνία που πήρε άδεια λειτουργίας (σ.σ. ήταν τελείως ανημέρωτος) με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης να διαμαρτυρηθεί έντονα και να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Μπένη που απόντος του Τσέπελη, βγήκε να υπερασπιστεί τον… μηχανικό του!
Επισημαίνεται πάντως για μια ακόμη φορά ότι «από την υπηρεσία  Νεότερων Μνημείων υπάρχει έγγραφο διακοπής εργασιών από 14/11/2015, την ημέρα δηλαδή που ο Τσέπελης διοργάνωσε και το…περίφημο δείπνο μοσχαροκεφαλής στο φούρνο του στη Χρύσα! Δηλαδή από τότε λειτουργεί ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ! Ωστόσο ο κύριος Τσέπελης αντί να σταματήσει τις παράνομες εργασίες του… συνέχισε κλείνοντας ημιυπαίθριους και κοινόχρηστους χώρους αλλά και πεζοδρόμια προκειμένου να κάνει ΕΝΑ τους δύο χώρους, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτεί τις γιορτές και τον χειμώνα και να κερδοσκοπήσει περισσότερο!
Και την ίδια μέρα, οργάνωνε τσιμπούσια με την αντιπολίτευση στον φούρνο του στην Π. Χρύσα
ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναλυτικά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε:
1. Την εισηγητική έκθεση για τη δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑμεΑ επί της οδού 40 Εκκλησιών 4. (Ομόφωνα)
2. Την εισηγητική έκθεση για τη δημιουργία θέσης στάθμευσης ΑμεΑ επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 280. (Ομόφωνα)
3. Ενέκρινε την ανάκληση της υπ' αριθμό 350/13 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. (σ.σ. Κατά πλειοψηφεία, λευκό ψήφισαν οι Μπένης και Καρά Αχμέτ)
4. Είπε ΝΑΙ στην κατάργηση της υπ' αριθμό 521/2006 άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών λόγω παραίτησης και διακοπής εργασιών.
5. Είπε ΝΑΙ στην παραχώρηση της πλατείας Δημοκρατίας στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στα πλαίσια των Γιορτών Νεολαίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »