*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

Συγκίνηση και κατάνυξη. Πλην και πάλι των...βουλευτών, χιλιάδες Ξανθιώτες στην Περιφορά των Επιταφίων.

30 Απριλίου







Με συγκίνηση και κατάνυξη χιλιάδες πιστοί το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής "βούλιαξαν" κυριολεκτικά την κεντρική πλατεία της Ξάνθης στη κορυφαία Στιγμή της Ορθοδοξίας. Την Σταύρωση του Κυρίου και την Περιφορά των Επιταφίων που αποτελεί ίσως την κορυφαία στιγμή για το Πάσχα των Ελλήνων...
Στην ομιλία του στη Κεντρική πλατεία της πόλης ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων μίλησε για την σημασία της Θυσίας του Θεανθρώπου αλλά και την κρίση αξιών στην κοινωνία μας, ζητώντας πίστη στο Θεό, στη Θρησκεία, στη Παράδοση και τις Ελληνικές Ορθόδοξες αξίες.
Στην Περιφορά των Επιταφίων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης Νικόλαος Καραμολέγκος με την σύζυγό του, ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης. ο αναπληρωτής Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης Ανέστης Χιώτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ξάνθη-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές και πλήθος κόσμου.
Και από την Περιφορά των Επιταφίων απουσίαζαν οι δύο Χριστιανοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδη. 
Βεβαίως Δημοκρατία έχουμε, ο καθείς είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που τον εκφράζει έστω και αν κατά κάποιους πρόκειται για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού μας. 
 
 
 
 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »