*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ Για την καπνοκαλλιέργεια μπασμά, που στηρίζει πάνω από 12.000 καλλιεργητές!

30 Μαρτίου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ-PHILIP MORRIS INTERNATIONAL ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΚΕ

Το 50% της καπνοπαραγωγής της Ελλάδας, 30.000 τόνους μπασμά την τριετία 2016-2018 θα προμηθευτεί η Philip Morris International από τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς!
Η συμφωνία αυτή όπως είναι γνωστό υπογράφηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και χαιρετίστηκε ιδιαίτερα τόσο από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου όσο και από τον πρώην Υπουργό και γενικό διευθυντή της  ΣΕΚΕ Αλέξανδρο Κοντό, επισφραγίζοντας την πρόθεση της εταιρίας κολοσσού να στηρίζει την καπνοκαλλιέργεια στη χώρα μας.
Η συμφωνία αυτή επίσης αυξάνει την προβλεψιμότητα του οικονομικού περιβάλλοντος για τους 30.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες στη χώρα και εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας καπνών για τη λειτουργία της ΡΜΙ παγκοσμίως.
Αυτή η συμφωνία αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντηση ομάδων παραγωγών, εκπροσώπων της Διεπαγγελματικής Καπνού, μεταποιητικών επιχειρήσεων αλλά και της εταιρίας Παπαστράτος - Philip Morris International χθες στην Κομοτηνή, ενώ παρόμοια ημερίδα ενημέρωση θα γίνει και στην Κατερίνη όπου επίσης υπάρχει μεγάλη καπνοπαραγωγή μπασμά. (σ.σ. Συνολικά αναμένεται φέτος να υπάρξει καπνοπαραγωγή 14 εκατ. κιλών μπασμά στην χώρα μας!).
Η ενημερωτική συνάντηση ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, προκειμένου να αναλυθεί το μέλλον της καπνοκαλλιέργειας, οι στόχοι που τίθενται από τις εταιρίες αλλά και το όραμα για μία καλλιέργεια που στηρίζει περισσότερους από 6.800 καπνοκαλλιεργητές μόνο στο νομό Ροδόπης και πάνω από 12.000 στους Νομούς Ξάνθης, Έβρου, Δράμας, Καβάλας και Σερρών. 
Παρόντες στην ενημερωτική αυτή ημερίδα ήταν μεταξύ άλλων γενικός διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της Παπαστράτος - Philip Morris International Ιάκωβος Καργαρώτος, ο γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μισσιριάν Νίκος Τζούμας και ο εκπρόσωπος της εταιρίας Socotab Ιωάννης Καλαμπούκας.
Από την Ξάνθη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραϊτης και ο περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Μπούτος.
Στην ενημερωτική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Ν. Σερρών Μιχάλης Τζελέπης, υπεύθυνος Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο πρώην βουλευτής Ν.Δ. Ν. Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε στο Κομοτηνή και ευρεία σύσκεψη των ομάδων καπνοπαραγωγών της Περιφέρειας ΑΜΘ με τα κορυφαία στελέχη της Παπαστράτος- Philip Morris International, τον Πρόεδρο της ΣΕΚΕ Παναγιώτη Ταρενίδη και τον Γεν. Διευθυντή της ΣΕΚΕ Αλέξανδρο Κοντό. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »