*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

10 Φεβρουαρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τι συνέβη και στο χορό των Κυνηγών ο Πρόεδρος Λοϊζος Σερραίος κάλεσε τον Τσέπελη να δώσει μια βράβευση κι όχι τον Δήμαρχο;
-Η απάντηση είναι απλή. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής Π. Σγουρίδη, συνηθίζει να πηγαίνει…καθυστερημένα πάντα στις εκδηλώσεις που προσκαλείται, προκειμένου να… εντυπωσιάσει και να τον «βλέπουν» όλοι!
……
*Έτσι λοιπόν απόντος του Δημάρχου Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης προσκάλεσε τον Τσέπελη να βραβεύσει τον κ. Σιωμάδη Νικόλαο για τον εθελοντικό καθαρισμό του σε μονοπάτια της ορεινής περιοχής, διότι ο Μπάμπης ήταν απών..
…..
*Αντίθετα ο Μιχάλης Αμοιρίδης που ήταν παρών επίσης από νωρίς, «κέρδισε» επίσης μια… βράβευση υπό τα χειροκροτήματα των κυνηγών!
-Ας πρόσεχες Μπάμπη, γιατί δεν μπορείς να πηγαίνεις τελευταίος… και να έχεις την απαίτηση τα βραβεία να δίνονται όταν είσαι εσύ παρών!
-Σγουρίδης άλλωστε ένας… Δεν είδες; «Ξεμπέρδεψε» ο ΣΥΡΙΖΑ με το «παλιό» κι έκανε Υφυπουργό το… «παλιότερο»!
...... 
*Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον μήνα Φλεβάρη η κοπή των βασιλόπιτων. Έτσι το Σωματείο Βενζινοπωλών Ξάνθης προσκαλεί όλου τους φίλους του στον ετήσιο χορό και στην κοπή της πίτας με ζωντανή μουσική και πλούσια δώρα με τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ και παιδικό 7 ευρώ. Η εκδήλωση  θα γίνει το Σάββατο 13/02/16 στις 8 μ.μ στο κέντρο Νεράιδα. 
……

Διανομή πορτοκαλιών στα σχολεία του Δήμου Αβδήρων
Tην Τρίτη 9/02/2016 παραδόθηκαν 23.218 κιλά πορτοκάλια από την Οργάνωση Παραγωγών “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” Α.Ε.Σ. Α.Ε., με έδρα την Πυργέλα Άργους, στο Δήμο Αβδήρων με σκοπό την  δωρεάν διανομή τους σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, συνολικά σε 37 σχολικές μονάδες. Η διανομή θα αρχίσει από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.
Υπολογίζεται ότι  θα διανεμηθούν πορτοκάλια σε 2.104 μαθητές του Δήμου Αβδήρων και κάθε μαθητής θα παραλάβει  10,5  κιλά πορτοκάλια.
……………

Συνελήφθη για ναρκωτικά ο Διευθυντής της Φυλακής Τρικάλων
Το βράδυ της Δευτέρας, συνελήφθη από αστυνομικούς, ο Διευθυντής της Φυλακής Τρικάλων για αδίκημα σχετικό με τα ναρκωτικά, καθώς σε σχετική έρευνα βρέθηκε πάνω του ποσότητα 0,7 γραμμ. κοκαΐνης.
Ο ανωτέρω κρατείται και πρόκειται να προσαχθεί στον Εισαγγελέα.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κίνησε αμέσως τη σχετική πειθαρχική διαδικασία, απηύθυνε ερώτημα για τη θέση του σε αργία και έθεσε τον διωκόμενο σε αναστολή άσκησης καθηκόντων.
«Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη φυλακή γίνεται με τον καθιερωμένο έλεγχο, αλλά και με προγράμματα σωματικής αποτοξίνωσης και ψυχικής απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά, όποιον και αν αφορά, αντιμετωπίζεται με τον αναγκαίο και δίκαιο ποινικό έλεγχο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης.
…………….

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι έως την Δευτέρα 15/2
Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι όλη της χώρας έως και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.
Το Διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, που συνεδρίασε χθες για το θέμα του ασφαλιστικού:
Επικύρωσε την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016
Αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου στις κινητοποιήσεις της ερχόμενης Παρασκευής 12/2/2016 στην Αθήνα κατά του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης
Το Δ.Σ του ΔΣΑ ζητεί την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση αφού προηγουμένως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και αναλογιστική μελέτη για την υποστήριξη των θέσεων του.
……………………..


Δημιουργία Ούτση-Γ. Σιδηρόπουλου, η δημιουργία Branding Τόπου «Νεστοχώρια»!
Σύμφωνα με την πρόσκληση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον γνωστό Ούτση (σ.σ. συνέταιρος με τον Σιδηρόπουλο στο Xanthi press), ομάδα επαγγελματιών από τα ΝΕΣΤΟΧΩΡΙΑ προσκαλεί σε πρώτη επαφή και συνάντηση τους ενδιαφερόμενους στην παρουσίαση που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 19:00 μμ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα –Δημιουργία Branding Τόπου «Νεστοχώρια».
Ως γεωγραφική περιοχή «Νεστοχώρια» είναι όλη η περιοχή της ροής του Νέστου ποταμού  και περιλαμβάνει τους Δήμους, Ξάνθης, Παρανεστίου, Τοπείρου και Χρυσούπολης
Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά απο τον Π. Ούτση και τους συνεργάτες του, στους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία του Branding Τόπου «Νεστοχώρια», τις μέχρι τώρα ενέργειες αλλά και όσες έχουν σχεδιαστεί για το μέλλον.
Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τα «Νεστοχώρια» ως έναν τόπο με φυσική ομορφιά και μοναδικές εικόνες που αξίζει να εξερευνηθεί από επισκέπτες ενώ ταυτόχρονα να δοθεί η ευκαιρία στους επαγγελματίες να συμμετέχουν σε κάτι κοινό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορεί να παρευρεθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος.
(σ.σ. Το ερώτημα της στήλης. Αφού η δημιουργία Branding Τόπου «Νεστοχώρια», ένα είδος δηλαδή μάρκετινγκ για την Τουριστική προβολή είναι των κυρίων Πέτρου Ούτση και Γ. Σιδηρόπουλου, γιατί βάζουν μπροστά άλλο όνομα; Δεν έχουν εμπιστοσύνη στην δική τους «δημοφιλία»;)

…………….


Η ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ, ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Γνωρίζεται ότι η ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ, ανταποκρινόμενη στο γενικό προσκλητήριο-κάλεσμα των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, συμμετείχε δίνοντας δυναμικό παρόν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 στην μεγαλειώδη, ένστολη συγκέντρωση - πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (πλατεία Κολοκοτρώνη – Βουλή – γραφεία Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης) με σκοπό την δήλωση της αντίθεσής μας στην δρομολόγηση εκ μέρους της κυβέρνησης επαχθών ασφαλιστικών διατάξεων (ασφαλιστικό νομοσχέδιο) για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις και με αυτονόητο αίτημα την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του ρόλου μας στην κοινωνία λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας του επαγγέλματος, σε συνάρτηση με το καθεστώς διαρκούς ετοιμότητας που τελούμε.
ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ.
………………

Ακόμη 1.300 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το μήνα Ιανουάριο
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.300 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Ιανουάριο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.


Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (755 άτομα), το Μαρόκο (336 άτομα), τη Γεωργία (51 άτομα), το Ιράν (25 άτομα), Βουλγαρία (24 άτομα) και την Τουρκία (19 άτομα). 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »