*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Φεβρουαρίου

ΕΣΗΕΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες: Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν το παζαρεύουμε!

11 Φεβρουαρίου
*Μόνο στη Ξάνθη πανηγυρίζει ο γνωστός Γ. Σιδηρόπουλος, διότι πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εξαίρεση και θα δώσει την άδεια στο…Κανάλι 6!
Την «εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού κλάδου» προκαλεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Αθηνών. Η ΕΣΗΕΑ, ανακοίνωσε ότι συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Πέμπτη, για το συγκεκριμένο θέμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η εσπευσμένη επιδίωξη της Κυβέρνησης να ρυθμίσει το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες του δημοσιογραφικού Κλάδου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη το πρωί, για το συγκεκριμένο θέμα, οφείλει να επαναλάβει, για άλλη μια φορά, τις πάγιες θέσεις του:
-Επιμένει στη θεσμοθέτηση των κανόνων που διασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ, ύστερα μάλιστα από 25 χρόνια αυθαιρεσίας και διαπλοκής που μονίμως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι.
-Είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε αυτή συνδέεται με την επιχειρηματικότητα, είτε επιδιώκεται από πολιτικές.
-Απαιτεί την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όσων ακόμη εργάζονται, και κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Η ενημέρωση είναι ζήτημα Δημοκρατίας και δεν το παζαρεύουμε».
…..
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ...ΕΣΗΕΑ!;;;
Μόνο στην Ξάνθη πανηγυρίζει ο πρώην υμνητής του ΓΑΠ και του Σωκράτη δημοσιογράφος-εργολάβος Γ. Σιδηρόπουλος, διότι πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «εξαίρεση» και λόγω….Χατζηθεοδώρου και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ θα δώσουν την άδεια στο…Κανάλι 6!
Διαβάστε λοιπόν τι έγραψε ο συγκεκριμένος…όψιμος ΣΥΡΙΖΑίος «δημοσιογράφος» (;) στην προσωπική του στήλη:
«Φυσικά, η αναστάτωση υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό και ανατροφοδοτείται σε κάποιο βαθμό και από τα κεντρικά ΜΜΕ που παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά πριν την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών. Λογικό να προκηρυχθούν κάποτε, λογικό και να αντιδρούν όσοι ξεβολεύονται. Για τους σταθμούς που κατάφεραν να γελοιοποιηθούν το καλοκαίρι στη διάρκεια του δημοψηφίσματος (και που έχουν πλέον επίγνωση ότι η υπερβολική τους προπαγάνδα έχει πια τα αντίθετα αποτελέσματα) ίσως είναι ένα ακόμη στρατηγικό λάθος αυτού του είδους η αντιπολίτευση γιατί υπάρχει ακόμη πολύ πρόσφατη μνήμη της στάσης τους  στα χρόνια των μνημονίων
(Σ.Σ. Μήπως ξέχασε ο Σιδηρόπουλος την γελoιοποίηση του Κανάλι 6 που με...μαϊμού δημοσκοπήσεις έβγαζε στις Περιφερειακές εκλογές ΠΡΩΤΟΥΣ τους Γιαννακίδη, Χρίστο Πούλιο, Τσολακίδη και Μαρία Καραλευθέρη, χωρίς να εκλεγεί ούτε ένας απο τους "εκλεκτούς" τους;  Τα "δικά"  τους δεν τα "θυμάται";) 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »