*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Φεβρουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

10 Φεβρουαρίου
Ο Δήμαρχος γνώριζε για την κίνηση των οχημάτων; Εάν γινόταν κάποιο ατύχημα ή φθορά ξένης περιουσίας ποιος θα ήταν ο υπόλογος; Οι «συνδικαλιστές» του Δήμου, αυτενεργούν και σφετερίζονται τη δημόσια περιουσία, ανεξέλεγκτα;
Ποιος πληρώνει το κόστος κίνησης και ποιος είναι ο μηχανικός ασφαλείας, που επέτρεψε την κίνηση; Μήπως θα πρέπει επιτέλους ο Εισαγγελέας να πάρει θέση;».
(Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Γ. Χατζηθεοδώρου στη στήλη ΠαραΣΥΡΙΖΑ)
-Μήπως πρώτα πρέπει αν πάρει θέση ο αριστερός βουλευτής κ.Χουσείν Ζεϊμπέκ στον οποίο ανήκει το μπαλκόνι;
……

«Χτυπάτε κατά το δοκούν… κ. Βεζίρη ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Χτυπάτε για το γερανοφόρο του Δήμου Ξάνθης , που ήταν στα χέρια υπαλλήλων του Δήμου Ξάνθης, και ρωτάτε αν το γνώριζε ο Δήμαρχος Ξάνθης . Αλλά από την άλλη «ποιούμαι την νήσσαν» όταν δικό μας παιδί, ελεύθερος επαγγελματίας κυκλοφορεί καμαρωτός οδηγώντας υπηρεσιακό αυτοκίνητο περιφερειακού Δήμου με μεγάφωνα, περιφερόμενος στα μπλόκα των αγροτών, προσποιούμενος τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ».
(Από την απάντηση του Σωματείου Δημοτικών υπαλλήλων στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης)
-Μα είναι… (νεόκοπος) «αγωνιστής»του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπατζακίδης! Δεν χρειάζονται να προσποιηθεί…
……………..

Σεμνά & Ταπεινά
*Στην Νικολούλη θα αναθέσει στο τέλος η παράταξη του Δημήτρη Μπένη την «εξεύρεση» του Γιάννη Τσεγγελίδη..
Ο πρώην αντιδήμαρχος Ξάνθης έχει να πατήσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από το 2015 και το κακό είναι ότι του είπαν να παραιτηθεί, αλλά αυτός επιμένει… και δεν παραιτείται, με το αιτιολογικό ότι αν το κάνει, στη θέση του θα μπει μειονοτικός…
(σ.σ. Μα ούτως ή άλλως η παράταξη «συμμετέχω», σπάνια έχει παρόντα και τα 4 μέλη της!
Από να είναι μόνο ο Δημήτρης με τον Μπαντάκ μόνοι, καλύτερα νάχουν μαζί τους έναν ακόμη).
…..
*Το ερώτημα που παραμένει ακόμη αναπάντητο… Τελικά  τι γίνεται με τον Μπογιάρ που ο ίδιος έλεγε ότι έχει ήδη… παραιτηθεί κι όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, εξακολουθεί μάλιστα να κατηγορεί τον σημερινό Δήμαρχο ότι δεν «κλείνει»την υπόθεση με την… «αμαρτωλή» ΕΑΠΑΞ  και θα πάρει στο λαιμό του μετά τον Θεολόγο και τον Αλέκο Κυριακίδη!
-Παραιτήθηκε ο εκ Κιμμερίων δημοτικός σύμβουλος ή απλά απείλησε τον Δημαρχόπουλο με… «παραίτηση» αν δεν ξανακάνει αντιδήμαρχο τον… Τσέπελη;
-Γιατί ακούστηκε και αυτό…
Ότι στο ραντεβού που είχε με τον Δήμαρχο, του είπε «ξανακάνε για το καλό των… Κιμμερίων γιατί μόνο αυτός ενδιαφέρονταν ξανά Αντιδήμαρχο τον Τσέπελη και θα παραμείνω κι εγώ στο συνδυασμό!
(σ.σ. Θού Κύριε Φυλακή τω στόματί μου, ή άλλως… πίσω μου σ’ έχω…).
………………

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, μες στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό!
Το σύνθημα που κυριαρχούσε μεταξύ (πρώην) ΠΑΣΟΚων στο γωνιακό καφέ της Κεντρικής πλατείας με αφορμή τον διορισμό του Θόδωρου Παπαδόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΤΤΙΚΟ metro δονούσε πραγματικά την ατμόσφαιρα, όπως μου αποκάλυψε «σύντροφος» που ήταν παρών…
-Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, μές στον ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό!
 (σ.σ. Οπότε κι εγώ να  δώσω πάντως  τα συγχαρητήριά μου για τον «διορισμό» του Θόδωρου στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου. Παράπονο δεν πρέπει να έχει και η Ξάνθη από διορισμούς, τα… «βολεύει» μια χαρά! Αλλά και το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο πλέον τον στηρίζει! Χθες μάλιστα ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αμανατίδης μου επιβεβαίωσε ότι μπορεί ο Θόδωρος να διορίστηκε σε θέση στο ΑΤΤΙΚΟ metro, αλλά στο ΠΑΣΟΚ… παραμένει!!! Να κοιμούνται δηλαδή ήσυχοι Τσαρτσάρας και οι παλιοί…)
……………

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: Έξω από το πρόγραμμα προσφύγων Ξάνθη και Ορεστιάδα
Καλό νέο που δικαιώνει μέχρι στιγμής και Ούτση-Τέρενς Κουικ.
-Την απόφαση ότι η Θράκη δεν θα συμμετάσχει τελικά στο πρόγραμμα για την προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων γνωστοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή  «Στον Ενικό» με τον Χατζηνικολάου, ο Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
«Η πολιτική απόφαση είναι πως ο Έβρος και η Θράκη, γενικότερα, είναι έξω από το πρόγραμμα προσφύγων», είπε ο Υπουργός αναφερόμενος στις φήμες για Κέντρα κράτησης σε Ξάνθη και Ορεστιάδα…
-Άρα προσωρινά τουλάχιστον, την «γλιτώνει» η πρώην αστυνομική Σχολή Ξάνθης (σ.σ. Η Ούτση επιμένει ότι θα λειτουργήσει από τον  Σεπτέμβριο και μάλιστα με αυξημένο αριθμό μαθητών…), ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με το Παρανέστι Δράμας…
…………..

Για όλους και για όλα μίλησε το βράδυ της Δευτέρας ο Βασίλης Λεβέντης στον ΑΝΤ1, συμβουλεύοντας μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.
«Ο Αλέξης Τσίπρας αν αγαπάει την Ελλάδα να πάει στον Παυλόπουλο να παραιτηθεί για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
«Είναι μια γενναία πράξη αυτή», πρόσθεσε.
(σ.σ. Γενναία πράξη, αλλά την Γεροβασίλη και τον Καμμένο τους ρώτησε;)
………………

Βέτο από Καραμανλή σε Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοίδη,
Μπορεί μετά την ήττα του Β. Μεϊμαράκη να σώπασαν και οι περιβόητοι κύκλοι του Κ. Καραμανλή, ωστόσο δειλά-δειλά τις τελευταίες ημέρες άρχισαν πάλι οι περίφημες διαρροές της Παναγή Κυριακού. Αυτή τη φορά, αφορούσαν την αντίθεση του Κ. Καραμανλή με το άνοιγμα του συστήματος Μητσοτάκη σε πρόσωπα που συνδέθηκαν με τη διακυβέρνηση του Κ.Σημίτη. Ο λόγος για τις πληροφορίες περί διαύλων επικοινωνίας της νέας «γαλάζιας» ηγεσίας με στελέχη όπως η Α. Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Αλ. Παπαδόπουλος και ο Τ. Γιαννίτσης, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ονομαστικά στη διάρκεια της πρόσφατης κοινοβουλευτικής συζήτησης για το Ασφαλιστικό (ως έναν από εκείνους που προωθούσαν μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα), γεγονός που ερμηνεύθηκε ως έμμεσο κάλεσμα.

«Ο Καραμανλής μία μεγάλη πολιτική κόντρα είχε, και αυτή με τον Σημίτη. Είναι λογικό λοιπόν να μην αισθάνεται άνετα με αυτές τις ζυμώσεις», λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Ν.Δ., γνωστά για τα καραμανλικά τους αισθήματα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »