*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

08 Ιανουαρίου

SEE THROUGH

08 Ιανουαρίου
Άκουσον!

Άκουσον!

*«Τυχερός» ο Διονύσης Βώβος (ο ένας εκπρόσωπος του Μητσοτάκη στη Ξάνθη…) και μάλλον «άτυχος» ο Κώστας Τριανταφυλίδης…
Ο πρώτος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Παυλικιάνου κι είχε την άνεση να «λιβανίσει» τον γιο του Αποστάτη με όλη του άνεση…
-Ο δεύτερος  βγήκε στην Ανοιχτή γραμμή του Πάνου Παπαδόπουλου και μπέρδεψε ακόμη και το έτος της αποστασίας!
-Δεν ασχολούμαι με το 1950, ούτε και με το 1970 είπε επιγραμματικά, για να τον «διορθώσει» ο Πάνος Παπαδόπουλος, «το 1965 έκανε την αποστασία ο πατήρ, ο δε Κυριάκος καλό είναι να μας πει, «αν δεν ήταν γιος του Μητσοτάκη, θα έβγαινε βουλευτής;».
……
*Ευτυχώς πάντως για τον Λύρατζη, ο Πάνος Παπαδόπουλος ρώτησε τον Κώστα Τριανταφυλλίδη μόνο για την ανάθεση των 25.000 ευρώ από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης Ηλία Παπασταυρινίδη από τον Πειραιά…
-Καμιά ερώτηση δεν του έκανε, ούτε για το «Λούνα Πάρκ» της αρπαχτής, ούτε για τους μάνατζερ του Πασχάλη από τον Λαγκαδά και την…Βουλγαρία!
……
*Μέγας ενθουσιασμός στην Τουρκία, που τουρκική εταιρία συμμετέχει στην αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης: "Πήραμε το μαργαριτάρι τους", γράφουν.
ΑΚSAM: «Πουλήθηκε το μαργαριτάρι της Αθήνας», σημειώνοντας ότι το 15% των μετοχών κατέχει ο όμιλος Dogus Holding.
MILLIYET: «Τούρκος επενδυτής στο ξενοδοχείο Astir Palace στην Αθήνα».
CUMHURIYET: «Τούρκος μέτοχος στο ελληνικό Astir Palace».
BUGUN: «Πωλήθηκε έναντι 400 εκ. ευρώ. Τούρκικο "άγγιγμα" στον Αστέρα».
SOZCU: «Τούρκοι επενδυτές αγόρασαν ξενοδοχείο στην Αθήνα».
YENI SAFAK: «Αγόρασαν το ελληνικό ξενοδοχείο έναντι 400 εκ. ευρώ»
-Αφεριμ που κατάντησαν αυτήν τη χώρα οι πολιτικοί μας…Και ποιος στη χάρη του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. Μετέ…
Όταν πηγαίνει στην Αθήνα, θα τον φιλοξενεί ο… Αστέρας Βουλιαγμένης!
….

Επανεισδοχή  σαράντα τριών (43) παράτυπων οικονομικών μεταναστών στην Τουρκία
 Στο πλαίσιο   εφαρμογής του   Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2016 η επανεισδοχή στην Τουρκία, σαράντα τριών (43) παράτυπων οικονομικών   μεταναστών,   υπηκόων   Μαρόκου   και   Αλγερίας,   μέσω του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων Έβρου.
…..

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη βγάζουν πρόεδρο της ΝΔ οι εταιρείες στοιχημάτων!
Ως δυνατό φαβορί θεωρούν οι εταιρείες στοιχημάτων που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τις εκλογές ΝΔ της Κυριακής, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Pulse.
Στην νίκη του κ. Μεϊμαράκη στις εκλογές ΝΔ δίνουν τα στοιχήματα από 1.33 έως 1.45, απόδοση που τον χρήζει ξεκάθαρα ως φαβορί (όσο πιο κοντά στη μονάδα είναι ο αριθμός, τόσο πιο πιθανό θεωρείται να συμβεί και άρα δίνει λιγότερα κέρδη).
Στον κ. Μητσοτάκη, από την άλλη, δίνουν αποδόσεις από 2.55 έως 2.90, δηλαδή του αουτσάιντερ αλλά με ελπίδες!
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι και στον πρώτο γύρο, η πλειοψηφία των εταιρειών έδινε ως φαβορί τον Απόστολο Τζιτζικώστα για τη δεύτερη θέση, οπότε -σε κάθε περίπτωση- τίποτα δεν είναι βέβαιο και τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται.
……….

Eurostat: Στο 24,6% η ανεργία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat η ανεργία παραμένει αμετάβλητη στο 24,6% στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, την μεγαλύτερη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης.
Στο σύνολο της Ευρωζώνης, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε τον Νοέμβριο στο 10,5% έναντι 10,6% τον Οκτώβριο και 11,5% τον Νοέμβριο του 2014. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011.
Τo χαμηλότερο ποσοστό της ανεργίας σημειώθηκε στη Γερμανία (4,5%), στην Τσεχία (4,6%) και στη Μάλτα (5,1%), ενώ το υψηλότερο, στην Ελλάδα (24,6% τον Σεπτέμβριο) και στην Ισπανία (21,4%).
Μεταξύ των νέων, η ανεργία στην Ε.Ε. διαμορφώθηκε στο 20% και στην Ευρωζώνη στο 22,5% έναντι 21,5% και 23,2% αντίστοιχα, τον Νοέμβριο του 2014.
Το χαμηλότερο ποσοστό παρατηρήθηκε στη Γερμανία (7%), στη Δανία (9,9%) και στην Αυστρία (10,9%), ενώ το υψηλότερο, στην Ελλάδα (49,5% τον Σεπτέμβριο), στην Ισπανία (47,5%) και στην Κροατία (45,1% το γ’ τρίμηνο του 2015).
………….

H Ιστορία δάκρυσε στη Σμύρνη. Θεοφάνεια μετά από 94 χρόνια για τον Ελληνισμό
Για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια, στη μαρτυρική παραλία της Σμύρνης στην Τουρκία, ο Ελληνισμός μπόρεσε να τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων, για την εορτή των Θεοφανείων.
Η στιγμή ήταν ιστορική, μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και προκάλεσε συγκίνηση σε όσους την παρακολούθησαν.
Στην παραλία της Σμύρνης βρέθηκαν Έλληνες της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ενώ η ιστορικότητα του γεγονότος δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους ντόπιους Τούρκους, αλλά ούτε και διεθνή ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στην Τελετή.
…..

Παρουσίαση βιβλίων από τον Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης το Σάββατο 9/1 στη Δημοτική Πινακοθήκη
Στην παρουσίαση βιβλίων καλεί τα μέλη και τους φίλους του ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, αναφέροντας στην πρόσκλησή του τα παρακάτω:
Σας καλούμε στην παρουσίαση των βιβλίων «Δακρυσμένο Διαμάντι» και «Τ’ εμέτερον η γενεά» του ομότιμου καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Dortmund Δρ. Μαυρίδη Όμηρου από την εκπαιδευτικό , συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας κ. Άννα Δεληγιάννη το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 , στις 19:00 , στην αίθουσα «Δημοτική Πινακοθήκη» (γωνία Ορφέως και Πινδάρου στην παλαιά πόλη)
«Τ’ εμέτερον η γενεά»
Μαζί με τους χιλιάδες Ποντίους ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα απόγονοι του Αγίου Θεοδώρου Γαβρά.Μια απ’ αυτές η οικ. Λεωνίδα Γαβριηλίδη ο οποίος διηγείται την περιπετειώδη ζωή του στον συγγραφέα για να συνταχθεί το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα «Τ’ εμέτερον η γενεά».
Το ζεύγος Γαβριηλίδη ύστερα από μισό αιώνα στην μακρινή Αυστραλία επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του  κυρίως ήρωα Λεωνίδα, στην Σταυρούπολή Ξάνθης.
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης
…………..

Συνελήφθη 68χρονη για παράνομο έρανο με την πώληση ημερολογίων
Συνελήφθη την Τρίτη (5-1-2016) το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 68χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων - φιλανθρωπικών αγορών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν την 68χρονη, διότι διέθεσε προς πώληση ημερολόγια συνδέσμου, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-7 ημερολόγια
-64 φυλλάδια – περιοδικά
-3 μπλοκ αποδείξεων
-το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ


Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »