*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Ιανουαρίου

Με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάσθηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Νομό Ξάνθη όπως και σε όλη τη χώρα

06 Ιανουαρίου


Πρωταθλητής του Τζούντο έπιασε τον Σταυρό στον Κόσυνθο, Πρωταθλητής Ρομποτικής ο "ευλογημένος" στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης, αλλά και ο γραμματέας Γιώργος Χατζηθεοδώρου. Βέβαια με το "ζόρι", τίποτα δεν γίνεται...Αυτό ισχύει και για την απουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη
Στον ποταμό Κόσυνθο στη Ξάνθης παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης αλλά και πολύ κόσμου τελέσθηκε ο αγιασμός των υδάτων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος το πρωϊ της Τετάρτης. .
Παρά το κρύο και τον αέρα το πρωϊ της Τετάράρτης στον Κόσυνθο, 5 ήταν οι «τολμηροί» που προσπάθησαν να πιάσουν τον Σταυρό, οι 4 εκ των οποίων ήταν πρωταθλητές του τζούντο Ελλάδος από τον Αθλητικό Πολιτιστικό  Σύλλογο  Ξάνθης  «Ο ΜΙΡΜΑΝΗΣ» οι οποίοι και συνοδεύονταν από τον προπονητή τους και αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Θωμά Ηλιάδη. Τελικώς τυχερός ήταν ο πρωταθλητής Ελλάδος τζούντο του Συλλόγου αλλά και μαθητής της Β’ Λυκείου Βλαδίμηρος Γεωργιάδης ο οποίος μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά που έπιασε όπως είπε τον Σταυρό, με την ενθάρρυνση του προπονητή του, λέγοντας ότι ήταν "μια υπέροχη εμπειρία που ευχήθηκε να του φέρει ευλογία και τύχη".
Παρόντες στη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στον ποταμό Κόσυνθο ήταν μεταξύ άλλων ο Στρατηγός του Δ΄ Σ Σ. ο ξανθιώτης Υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο  Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στυλιανός Μωραϊτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Μιχάλης Αμοιρίδης, ο επικεφαλής  επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» και δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Ιπποκράτης Καμαρίδης καθώς και ο τέως Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αμέσως μετά τη τελετή αγιασμού των Υδάτων δήλωσε τα παρακάτω: «Το 2016 εκτός από δίσεκτο θα είναι και ένα δύσκολο έτος. Με την ευκαιρία του αγιασμού των υδάτων στη πόλη μας, εύχομαι πάνω από όλα να έχουμε υγεία, να μας δώσει δύναμη ο Θεός να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις αντιξοότητες που θα μας φέρει η νέα χρονιά και σύνεση στους κυβερνώντες για να λάβουν τις σωστές αποφάσεις. Χρόνια Πολλά σε όλους».
Από την μεριά του ο Ξανθιώτης υφυπουργός κος Σγουρίδης Παναγιώτης σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του:
«Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες μου σε όλους τους Θρακιώτες αλλά σε όλη τη χώρα. Πράγματι τη νέα χρονιά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους, Τη νέα χρονιά θα πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα βάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα στη χώρα για να μπορέσει να ξεκινήσει ξανά η μηχανή της ανάπτυξης. Είμαι αισιόδοξος για το 2016 και πιστεύω ότι αυτή μου η αισιοδοξία στο τέλος της χρονιάς θα βγει αληθινή». 
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ  
 
 
 
 


Αντίθετα με το πολύ κρύο στη Ξάνθη και στον ποταμό Κόσυνθο στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος όπου κορυφώθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων με τον Αγιασμό των υδάτων ο καιρός ήταν πιο μαλακός και την τελετή παρακολούθησαν πλήθος κόσμου παρουσία βεβαίως και των τοπικών και στρατιωτικών αρχών. Σημειώνεται ότι στα παγωμένα νερά του λιμανιού έπεσαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι 14 νέοι, εκείνος που είχε όμως  τη τύχη να πιάσει το Σταυρό ήταν ο Βασίλης Κόκκινος 18 ετών ο οποίος σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στις Σέρρες αλλά και προσφάτως διακριθείς αφού είναι μέλος της Ομάδας Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης που διέπρεψε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που διεξήχθη στη Ντόχα του Κατάρ λαμβάνοντας τη σπουδαία δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο. Αξιωσημείωτη είναι η συγκινητική στιγμή,  κατά την οποία αφού έπιασε τον Σταυρό ο τυχερός αγκαλιάσθηκε με όλα τα παιδιά και είπαν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο!
Μετά την Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων ο Μητροπολίτης Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμων μέσα από το μήνυμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ευχήθηκε να είναι το 2016 μια φωτεινή χρονιά, ένα νέο έτος με φως στις ημέρες και τα έργα όλου του κόσμου. Συνεχάρη τα παιδιά τα οποία αψηφώντας το παγωμένο νερό έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό ευχόμενος να έχουν τη Χάρη του Κυρίου λέγοντας ότι δεν έχει σημασία ποιος έπιασε τον Σταυρό, αφού όλοι ήταν άξιοι επαίνου και συγχαρητηρίων. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ότι έψαλαν μαζί με τον Θρησκευτικό και τον Εθνικό Ύμνο τονίζοντας ότι Θρησκεία, Πίστη και ιδανικά και Έθνος και Πατρίδα είναι έννοιες αλληλένδετες!
Τις εορταστικές εκδηλώσεις το Λιμάνι του Λάγος παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αβδήρων Γεώργιος Τσιτιρίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βασίλειος Τσολακίδης, ο επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης στο Δήμο Κώνσταντίνος Αντωνιάδης, ο τέως δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος καθώς και οι κοι:  Παναγιώτης Σγουρίδης, Κώνσταντίνος Ζαγναφέρης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και Ιπποκράτης Καμαρίδης.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης είπε: «Για μια ακόμη χρονιά γιορτάζεται στο Λιμάνι του Πόρτο Λάγος ο Καθιαγιασμός των υδάτων. Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους τους Έλληνες καθ’ ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται, η ύφεση βαθαίνει από εκεί και πέρα το 2016 εύχομαι σε όλους μας τους συμπολίτες υγεία, δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία. Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα χρονιά που διανύουμε οι Δήμοι θα έχουν πρωταρχικό ρόλο γιατί μέσα από το νέο ΕΣΠΑ θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους οικονομικά αδύναμους και τους άνεργους».
Απο την πλευρά του ο Επικεφαλής της Δημοκρίτειας Κίνησης Δήμου Αβδήρων Κώστας Αντωνιάδης ευχήθηκε Καλή Χρονιά και Ειρήνη  σε όλους τους κατοίκους του Νομού Ξάνθης  και κυρίως του Δήμου Αβδήρων, για τον οποίο τα πράγματα όπως είπε πέρυσι δεν ήταν καλά, ελπίζει όμως το 2016 να είναι καλύτερα και να είναι μια χρονιά παραγωγική.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθηως Κώστας Ζαγναφέρης μιλώντας στα τοπικά μέσα είπε πως "η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές και θα πρέπει ο καθείς τη νέα χρονιά πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Ακόμη, είπε πως το 2016 ελπίζει να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα έτη, ενώ εξήρε την ανάγκη να είναι αισιόδοξοι το νέο έτος  όλοι οι Έλληνες καθώς… «παρακάτω δεν πάει»!!!
Τέλος ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης ευχήθηκε σε όλους τους ξανθιώτες Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με την ελπίδα η Μεγάλη Ημέρα του Εορτασμού των Θεοφανείων να φωτίσει τα μυαλά όλων των κυβερνώντων αλλά και όλων των πολιτών και να είμαστε ενωμένοι ΟΛΟΙ για το καλό του τόπου. Για τον Δήμο Αβδήρων ευχήθηκε να φωτιστούν και τα μυαλά της ηγεσίας του και να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά για να έρθουν με αυτόν τον τρόπο νέα προγράμματα, έργα στη περιοχή για να έρθει και η πολυπόθητη ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι τόσο στη Ξάνθη όσο και στο Πόρτο Λάγος δεν εμφανίσθηκε κανένας εκ των δυο Χριστιανών βουλευτών ούτε  κανένας άλλος  εκπρόσωπος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. 
Και του χρόνου με υγεία! 
 
 
 
 
 
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
Ωστόσο και στην ακριτική Σταυρούπολη γιορτάστηκε παρά το αφόρητο ύψος ο αγιασμός των υδάτων στον ποταμό, παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής.
Οι φωτογραφίες απο το face book
 
 
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »