*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

...μη χάσετε τον "Μαχητή" της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου

31 Δεκεμβρίου
*Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με πολλές απουσίες! Ομόφωνα πέρασαν και τα τρία θέματα, με δυσκολία έγινε απαρτία. 
*Συνάντηση της Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης με επιχειρηματίες της Ξάνθης, της Θράκης και της Μακεδονίας. 
*Κι ο Σωκράτης Ξυνίδης ασχολείται με τους...μάνατζερ του Λύρατζη που έχουν έδρα την...Βουλγαρία! "Φίρμα" ξανά ο Πασχάλης...
*Λίγο τους "άφησε" ο Κοντός και...."καταρρέουν" οι Δήμαρχοι Ξάνθης (Δημαρχόπουλος) και Αβδήρων (Γ. Τσιτιρίδης). "Τσουνάμι" στον Δήμο Αβδήρων με τη νέα χρονιά, έντονη αίσθηση απο τις αποκαλύψεις του "Μαχητή" για την διαμαρτυρία των διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αβδήρων στον εκπαιδευτικό-Δήμαρχο!
*Τι απαντάει ο Π. Παπαδόπουλος στους χαμαιλέοντες της διαπλοκής που γλύφουν εκεί που "έφτυναν" για να τάχουν καλά με την εξουσία. 
*Με δύο γάμους έκλεισε η χρονιά για τον Δήμο Τοπείρου.
*Ρεβεγιόν για την υποδοχή της Πρωτοχρονιάς σήμερα στο Le chalet, την ΠΟΛΙΤΕΙΑ και την "Ξανθίππη".
*Όλα τα τελευταία καυτά πολιτικά και αθλητικά παρασκήνια, ποιόν επιθετικό έκλεισε η Skoda Ξάνθη.
Μια ζωή.....ΜΑΧΗΤΗΣ!


H ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ2016
Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι και οι παππούδες του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» σας εύχονται ολόψυχα Καλή χρονιά και σας προσκαλούν στην καθιερωμένη ονομαστική του εορτή την πρώτη ημέρα του Νέου Έτους στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
Ελάτε να συνεορτάσουμε μαζί, να εκκλησιαστούμε, να κόψουμε την βασιλόπιτα μας, να ανταλλάξουμε ευχές και να συμμετέχουμε όλοι μαζί στο γεύμα της πρωτοχρονιάς ή έστω να πιούμε ένα κρασί.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
«Περιτομή Ιησού Χριστού- Μεγάλου Βασιλείου»
07:00-: Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον ιδρυματικό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.
10:00: Καφές και εδέσματα στους καλεσμένους.
12:00: Ευλογία, ευχές και κοπή της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης & Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.
12:15: Ομιλία Προέδρου διοικητικού συμβουλίου Γηροκομείου.
13:00: Γεύμα του Μεγάλου Βασιλείου για τους παππούδες μας και τους φιλοξενούμενους.
14:00: Κοπή βασιλόπιτας εργαζομένων ιδρύματος.
Δήλωση ακατάσχετου λογαριασμού-Πως θα προστατέψετε τα χρήματά σας
Τέλος στην ταλαιπωρία των φορολογουμένων βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι πλέον δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στις τράπεζες να δηλώσουν τον ακατάσχετο λογαριασμό για ποσά έως 1.250 ευρώ.
Η Γενική Γραμματεία θα αποστέλλει στις τράπεζες τα στοιχεία των φορολογουμένων που έχουν δηλώσει ακατάσχετο λογαριασμό προκειμένου τα πιστωτικά ιδρύματα να μην παρακρατούν ποσά από αυτούς. Στη σχετική εφαρμογή, ενταγμένα πιστωτικά ιδρύματα είναι: η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η Alpha Bank, η Attica Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank κ.α.
Για να δηλώσει ένας φορολογούμενος τον ακατάσχετο λογαριασμό του για τα πρώτα 1.250 ευρώ, θα πρέπει να ακολουθήσει τα επόμενα βήματα:
Να εισέλθει στην υπηρεσία του Taxisnet από την αρχική σελίδα www.gsis.gr και να επιλέξει«Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».
Να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση – και να δηλώσει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή ΙΒΑΝ).
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής της αίτησης υπάρχουν τρία στάδια έως ότου ενεργοποιηθεί το μέτρο του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ:
Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στέλνει αυθημερόν στις τράπεζες τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Οι τράπεζες ελέγχουν κατά πόσον ο ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί.
Ενημερώνεται ο φορολογούμενος για το αν εγκρίθηκε το αίτημά του ή όχι. 


Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αυστηροποιείται η πολιτική εισόδου Σύρων στη χώρα - Θα απαιτείται θεωρημένη βίζα


Η Άγκυρα πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της περί της άνευ θεωρήσεως είσοδο στη χώρα Σύρων υπηκόων, απαιτώντας να έχουν πάρει βίζα οι Σύροι που φθάνουν αεροπορικώς ή δια θαλάσσης, μέσω τρίτων κρατών, στη χώρα. Οι νέοι κανόνες θα εφαρμόζονται ήδη από την 8η Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Ταντζού Μπιλτζίκ
«Με αφετηρία την 8η Ιανουαρίου (2016) οι Σύροι που θα καταφθάνουν στην Τουρκία αεροπορικώς ή διά θαλάσσης θα έχουν την υποχρέωση (να έχουν εξασφαλίσει) θεώρηση (διαβατηρίου). Εντούτοις, θα συνεχίσουμε την πολιτική ανοιχτών συνόρων για ανθρωπιστικούς λόγους (για τους Σύρους), που περνούν τα χερσαία σύνορα μας», δήλωσε ο Μπιλτζίκ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Karar.
Η απόφαση στοχεύει ώστε να περιοριστεί η παράτυπη μετανάστευση που έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.
Τον Οκτώβριο του 2009, η Τουρκία και η Συρία είχαν συνάψει  διμερή συμφωνία απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, επιτρέποντας την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών τους ανάμεσα στις δύο χώρες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »