*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

21 Οκτωβρίου
Άκουσον!
Άκουσον!

*Δεν θα ασχολιόμουνα με την δημοσιογραφία του Giannis (Γ. Σιδηρόπουλος) αν καθυβρίζοντας αυτούς που ο ίδιος είχε βάλει στο στόχαστρο, απέφευγε και πάλι να τους κατονομάσει, τρέμοντας εμφανώς την «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης...
....
*Έγραψε για παράδειγμα και χθες:
«....φαίνεται ότι οι ακροδεξιοί κύκλοι είναι σε αναταραχή στην περιοχή. Κατασκευάζουν ειδήσεις, τις αναπαράγουν μέσα από συγκεκριμένους γραφικούς διαύλους, πατρονάρουν χρυσαυγίτες και απόψεις τους για τη Θράκη συγκαλυμμένα ή  -προσφάτως και- απροκάλυπτα, στοχοποιούν τη μειονότητα, προσπαθούν να δημιουργήσουν ή να συντηρήσουν θέματα. Είναι κάπως βαρετό και θλιβερό όλο αυτό το σκηνικό στη Θράκη, που έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να επιλύσει αντί να ασχολείται με γραφικούς εθνικιστές που έχουν χάσει τη… «βόλεψή» τους».
......
*Καθαρά και σταράτα λοιπόν κύριε Σιδηρόπουλε αφού τα ξέρεις τόσο καλά, γιατί δεν κατονομάζεις και τους... «ακροδεξιούς» κύκλους, αλλά και τους... γραφικούς... Εθνικιστές που έχουν χάσει μάλιστα τη... «βόλεψή» τους; Και «κατασκευάζουν» ειδήσεις;
-Ποιοι είναι; Από πού έχουν χάσει την «βόλεψή» τους κλπ
-Πριν κινδυνέψεις Σιδηρόπουλε να κατηγορηθείς ΕΣΥ ο «όψιμος»... αριστερός γι’ αυτά που... κατηγορείς! Μίλα λοιπόν με ονόματα κι όχι με αοριστολογίες...
Περιμένουμε όλοι μας με αγωνία....
.....
*Καιρός να «τελειώνει» η Ξάνθη από τους γραφικούς εθνικιστές, αλλά και από τους... γραφικούς λασπολόγους... αν όλα αυτά απλά είναι σενάρια που κατασκευάζουν κάποιοι επειδή έτσι τους βολεύει!
-Ή επειδή έτσι νομίζουν ότι προσφέρουν τις «καλές τους υπηρεσίες» στους γνήσιους εκπροσώπους της συντήρησης και των κύκλων Ερντογάν στη μειονότητα! 
………….

Στρατιωτικοί γιατροί αύριο στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης
Από το Δ. Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από  Ορθοπεδικό, Χειρουργό και Ωτορινολαρυγγολόγο, με  ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, από 10:00 έως 12:00Ω θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και από 12:30 έως 13:30Ω στο Κοινωνικό Ιατρείο Λυκοδρομίου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων. 
………………

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ & ΔΕΥΑ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Τη Δευτέρα, 19-10-2015, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης παρευρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο των Συνταξιούχων του Δημοσίου και συνομίλησε με τους Βουλευτές του νομού και τον Γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τα προβλήματα του κλάδου τους.
Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Αβδήρων και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων για θέματα που αφορούν στον Δήμο Αβδήρων και την προσπάθεια επίλυσής τους.
Στη συνέχεια έγιναν δεκτοί ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος των Αγροτών του Νομού όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα.
Το ίδιο βράδυ έγινε και η συνάντηση με την υπεύθυνη του ΠΕΔΥ Ξάνθης και τους εκπροσώπους των Γενικών γιατρών, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που αφορούν το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας του νομού και των Κέντρων Υγείας.
Οι συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του θα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες με όλους του θεσμικούς φορείς του νομού μας.
Από το Γραφείο Τύπου
………….

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην κατέβουν τα τρακτέρ στην Αθήνα
«Πακέτο» αντισταθμιστικών μέτρων για τους αγρότες, με σκοπό τη μερική εξουδετέρωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που περιλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων, εξετάζει η κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Έθνος την ίδια ώρα μάλιστα που αναζητούνται ισοδύναμα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζεται να βγάλει από το μανίκι της τον κρυφό «άσο» της πληρωμής των προκαταβολών ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου στους αγρότες στις αρχές του επόμενου μήνα, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των αντιδράσεων του αγροτικού κόσμου στην περιφέρεια.
-Θα πεισθούν ή όχι οι αγρότες... θα φανεί από το αν θα ανάψουν οι μηχανές των τρακτέρ ή όχι.
………….

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΜΕ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
Διαβάζω στην Τουρκόφωνη εφημερίδα Γκιουντέμ της 14/10/2015 τα παρακάτω ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά:
«Ο εκ δυτικής Θράκης πρώην βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν μετείχε σε συνάντηση στην Σμύρνη, όπου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε στο γραφείο της πρωθυπουργίας στην Σμύρνη με ομογενείς και μέλη συγγενών κοινοτήτων από τα Βαλκάνια. Εκεί προέβη σε κάποιες δηλώσεις. Κατά την ομιλία του ανέφερε τα εξής: Στην συνάντηση αυτή αξιολογήσαμε αρκετές περιπτώσεις. Η Σμύρνη είναι η πόλη των πολύτιμων αδερφών μας, εγγονών του Πορθητή που εκπροσωπούν την κουλτούρα μας και τις αξίες μας στην Ρούμελη. Σήμερα είναι 8 Οκτωβρίου. 8 Οκτωβρίου 1912 είναι ημέρα που άρχισαν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι. Βρεθήκαμε δίπλα δίπλα μαζί στις άκρες ποταμιών των Βαλκανίων.
Το Σεράγεβο είναι η πόλη της ψυχής μας. Όποτε μιλάμε για το Σεράγεβο φτερουγίζει η καρδιά μας. Ακόμη κι αν καταστρεφόταν όλες οι πόλεις του κόσμου και έμενε μόνο το Σεράγεβο, από το Σεράγεβο θα μπορούσαν να κατασκευαστούν όλες. Όταν το είπα αυτό εκεί, με χειροκρότησαν πολύ. Ο μεταφραστής μου είπε “Μα πότε έμαθαν τουρκικά οι Βόσνιοι ;», Και εγώ είπα πως «Μιλώντας από καρδιά σε καρδιά δεν χρειάζεται μεταφραστής». Εγώ δεν κατάγομαι από την Ρούμελη, αλλά στην Τουρκία είναι γνωστό πως κατάγομαι από την Ρούμελη. Διότι είναι γνωστός ο θαυμασμός μου για την Ρούμελη».
(σ.σ. Τα σχόλια για σας... Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάντως για να συνεχίζει τόσο έντονα την «δραστηριότητά» του, μάλλον σκοπεύει στο να επανέρθει ενεργά στην πολιτική ζωή...).
…………………

Εθελοντές/τριες από το ΔΠΘ στη Σάμο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης
Σύμφωνα με δελτίο τύπου από την Πρυτανεία του ΔΠΘ: Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ απέστειλε έξι φοιτητές και φοιτήτριες για την εβδομάδα 18-23 Οκτωβρίου για προσφορά εθελοντικής εργασίας, προκειμένου να υποστηρίξουν τις υπηρεσίες του Δήμου Σάμου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Οι φοιτητές πλαισιώνονται από τον Πρόεδρο και ένα μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος. Εκτός από την άμεση  εμπλοκή τους στη διαχείριση των τρεχουσών αναγκών των αιτούντων ασύλου, οι εθελοντές/τριες συμμετέχουν και στην οργάνωση εργαστηρίου (workshop) για την προσφυγική κρίση, με τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες.
Η μετάβαση των εθελοντών από την Αλεξανδρούπολη στη Σάμο είναι χορηγία της Aegean Airlines, τη διαμονή τους φροντίζει ο Δήμος Σάμου, ενώ τα λοιπά έξοδα καλύπτονται από την Εταιρία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΔΠΘ.
………………..

ΕΝΦΙΑ: Πληρωμές μέχρι τέλος Οκτώβρη
Mέχρι την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν αναρτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στην προσωπική σελίδα του κάθε φορολογουμένου ο ΕΝΦΙΑ, ενώ η 1η δόση θα πρέπει να πληρωθεί ως τις 30 Οκτωβρίου. Αν καθυστερήσει ο φορολογούμενος να πληρώσει έστω και μία ημέρα, θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις 0,73% για κάθε μήνα που θα περνάει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της κάθε δόσης.
Οι επόμενες τέσσερις δόσεις θα πληρωθούν αντίστοιχα στα τέλη των επόμενων μηνών, με την τελευταία να πρέπει να καταβληθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή υπάρχουν ορισμένες σημαντικές αλλαγές για τον ΕΝΦΙΑ, με βασικότερη αυτήν της πληρωμής ακόμη και για 1 ευρώ φόρο αντί για 5 ευρώ που ίσχυε πέρυσι. Ετσι υπάρχει περίπτωση να πληρώσει κάποιος φόρο που πέρυσι ήταν εκτός των σχετικών ορίων.
Επίσης, με ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν όσοι διατηρούν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ από το 2016 με ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν και όλα τα ακίνητα που διαθέτουν Έλληνες στο εξωτερικό.


Αξίζει να τονιστεί ότι και εφέτος θα εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ ορισμένες κατηγορίες πολιτών με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ άλλοι θα έχουν έκπτωση 50% ή 20% κατά περίπτωση.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »