*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Αυγούστου

Απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ και Ε. Γιαννακίδη

17 Αυγούστου


ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ:
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΟΜΠΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Απάντηση για την αδυναμία κάλυψης με ψηφιακό σήμα της Οροσειράς της Ροδόπης, έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ.Παππάς κοινοποιώντας έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη.
Πρόκειται για απάντηση στην Ερώτηση υπ' αριθμ. 4118/22.07.2015 των Βουλευτών X. Ζεϊμπέκ και Ε. Γιαννακίδη»
Συγκεκριμένα σε απάντηση της υπ' αριθμ. 4118/22.07.2015 Ερώτησης των Βουλευτών X. Ζεϊμπέκ και Ε. Γιαννακίδη, με θέμα : Αδυναμία κάλυψης με ψηφιακό σήμα της Οροσειράς της Ροδόπης ,επισυνάπτουμε το με αριθμό Πρωτοκόλλου 407/30.7.2015 έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγματάρχη, αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο του Υπουργού Επικρατείας κυρίου Παππά.
Το έγγραφο του κυρίου Λάμπη Ταγματάρχη, αναφέρει τα παρακάτω:
Θέμα: Ερώτηση υπ' αριθμ. 4118/22.7.2015 των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Ευστάθιου Γιαννακίδη, με θέμα : Αδυναμία κάλυψης με ψηφιακό σήμα της Οροσειράς της Ροδόπης
Σε απάντηση της από 22-7-2015 κατατεθείσας ερώτησης των Βουλευτών Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Ευσταθίου Γιαννακίδη προς τους κ. κ. Υπουργούς Επικράτειας και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
Η ΕΡΤ στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας καλύπτει την αναφερόμενη περιοχή από τις προβλεπόμενες θέσεις του Χάρτη Συχνοτήτων. Είναι όμως γνωστό ότι ο υφιστάμενος Χάρτης Συχνοτήτων δεν επαρκεί για την πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη του Ελλαδικού χώρου με αποτέλεσμα να παρατηρούνται «λευκές περιοχές», δηλαδή περιοχές με μηδενική ή ανεπαρκή ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη.
Επειδή όμως η ΕΡΤ, ως και  εκ του ρόλου της, έχει υποχρέωση για την μέγιστη δυνατή πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη, διατηρεί από την εποχή προ του κλεισίματός της αναμεταδότες στις θέσεις Ακρίτας, Ίσμαρος, Κέχρος, Σμιγάδα που καλύπτουν με αναλογική και κατά συνθήκη ψηφιακή εκπομπή ικανό μέρος του Νομού Ροδόπης.
Δεδομένου ότι γίνονται από την πολιτεία ενέργειες για την επαύξηση των προβλεπόμενων σημείων εκπομπής του ισχύοντος Χάρτη Συχνοτήτων, πιστεύουμε ότι όταν αυτός ολοκληρωθεί, θα δοθεί η δυνατότητα στην ΕΡΤ να επεκτείνει το δίκτυο ψηφιακής κάλυψης και στην οροσειρά της Ροδόπης.
Αναφορικά με τις υπόλοιπες περιοχές που αναφέρονται στην σχετική ερώτηση, σας πληροφορούμε ότι υπάρχει ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ με μία πολυπλεξία (ΜUΧ1) όπως προσδιορίζεται στα allotments  1 (Έβρος), 2 (Πλάκα), 3 (Θάσος) και 4 (Παγγαίο), αλλά και σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν τα προαναφερθέντα περί της  ανεπάρκειας του ισχύοντος Χάρτη Συχνοτήτων ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης. Στόχος της υπηρεσίας μας είναι η εκπομπή και της δεύτερης πολυπλεξίας (ΜUΧ2), στα προαναφερθέντα allotments  όταν θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ψηφιακών πομπών μικρής και μεσαίας ισχύος που βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
......
ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
16χρονη μουσουλμάνα από την Π. Χρύσα κατήγγειλε τον 15Αυγουστο στην αστυνομία, τον συνεχή βιασμό της από τον 45χρονο πατέρα της! Παρακολουθείτε ήδη απο ψυχολόγο!
ΣΟΚ στην κοινή γνώμη από την καταγγελία 16χρονης από την Π. Χρύσα σε βάρος του 45χρονου πατέρα της που όπως αποδεικνύεται τόσο από την κατάθεσή της όσο και από την ιατροδικαστική εξέταση, την βίαζε συστηματικά εδώ και χρόνια.
Η ανήλικη που είχε αποκαλύψει στο στενό συγγενικό της κύκλο τον βιασμό της χωρίς ανταπόκριση, αναγκάστηκε τελικά το Σάββατο του 15Αυγουστου να καταφύγει στην αστυνομία και να καταγγείλει τον «εφιάλτη» της με αποτέλεσμα με εντολή του Εισαγγελέα να συλληφθεί αμέσως ο δράστης που κρατείται προς το παρόν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης μέχρι να αποφασιστεί η προφυλάκισή του πιθανόν και αύριο. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι συγκλονιστική η κατάθεση της νεαρής κοπέλας που αποφάσισε να καταγγείλει η ίδια τον πατέρα της, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε στους αστυνομικούς δεν άντεχε άλλο και σκέφτονταν μέχρι και την αυτοκτονία.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι το θύμα ήδη οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο και εξετάστηκε, ενώ ο βιασμός σε βάρος της γίνονταν κατ’ εξακολούθηση σύμφωνα με τις ορέξεις του αδίστακτου δράστη.
Πάντως τα τελικά αποτελέσματα της εξέτασης DNA αναμένονται σε περίπου 1 μήνα από την Ιατροδικαστική υπηρεσία, ενώ η 16χρονη ήδη τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης απο ψυχολόγο.
"Μαϊμού" τραπεζικός, εξαπάτησε 64χρονο από την Γενισέα Ξάνθης! Του πήρε 1.500 ευρώ για...δήθεν «κουρέμα» καταθέσεων!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη ο οποίος εξαπάτησε 64χρονο από την Ξάνθη.
Αναλυτικότερα, ο δράστης, προσποιούμενος τον υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 64χρονο και προφασιζόμενος επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων, κατάφερε να τον εξαπατήσει, πείθοντάς τον να καταθέσει σε λογαριασμό του, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, προκειμένου να μην «κουρευτούν» οι καταθέσεις του.
Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.  
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, κρίνεται σκόπιμο να δημοσιοποιηθούν οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών.
Σημειώνεται ότι οι επιτήδειοι έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικές με τα υποψήφια θύματά τους, τα πλησιάζουν αιφνιδιαστικά και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα όπως ότι είναι γνωστοί συγγενών τους, λογιστές, εφοριακοί κ.λ.π., ζητούν χρήματα προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Η συνήθης πρακτική που ακολουθούν, έγκειται στην αρχική συλλογή πληροφοριών σχετικά με το πρόσωπο που θέλουν να εξαπατήσουν (οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση κ.ά.) και στην συνέχεια στην προσέγγισή του με διάφορες προφάσεις έκτακτου χαρακτήρα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »