*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Αυγούστου

ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΚΟΥΪΚ Ρήξη με την διαπλοκή, στήριξη στα Περιφερειακά κανάλια!

18 Αυγούστου
Απαντήσεις Κουίκ για το νέο τηλεοπτικό νόμο, τα περιφερειακά κανάλια και την DIGEA
Τα πράγματα στην θέση τους έβαλε ο υπουργός συντονισμού του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ ερωτώμενος για το νέο τηλεοπτικό νόμο που αλλάζει ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο και βάζει σε κίνδυνο έναντι των οικονομικά ισχυρών πανελλαδικών μέσων τα περιφερειακά κανάλια. Ο κ. Κουίκ ως δημοσιογράφος επεσήμανε πως αντιλαμβάνεται την διάκριση πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων τονίζοντας πως στα περιφερειακά μέσα εν αντιθέσει με τα πανελλαδικά η δημοσιογραφία και η ενημέρωση στέκεται ψηλά.
Ο κ. Κουίκ πήγε ένα βήμα παρακάτω μιλώντας για προσπάθεια καθυπόταξης των περιφερειακών καναλιών από τα πανελλαδικά όπως για παράδειγμα μέσω της DIGEA. (Σ. Σ Μακάρι να αντιληφθεί κι ο Παππάς το αυτονόητο...)
Ο κ. Κουίκ προανήγγειλε το τέλος του μονοπωλείου της DIGEA μέσω της δημιουργίας μίας νέας ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ η οποία θα δίνει την επιλογή στα κανάλια αν θέλουν να μείνουν στην DIGEA ή να μετακινηθούν στην νέα πλατφόρμα με πολύ μικρότερο αντίτιμο, περίπου στο 1/3.
Τέλος ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στην ανάγκη εξαίρεσης των περιφερειακών ΜΜΕ από την φορολόγηση 20% επί των διαφημίσεων ενώ υπογράμμισε και τον παραλογισμό του νόμου που θέτει ως πλαφόν τους 20 εργαζομένους στα περιφερειακά κανάλια.
(σ.σ. Προσωπικά μου κάνει εντύπωση η σιωπή του ημέτερου Παναγιώτη Σγουρίδη, που ή είναι...κολλημένος με την μπάλα, δηλαδή τα κανάλια της διαπλοκής που τον στήριζαν επί παντοδυναμίας των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ή κάτι άλλο συμβαίνει....Ευτυχώς πάντως τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και ο Τέρενς Κουίκ δεν έχουν τις ίδιες αντιλήψεις!).

Απάντηση στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ και Ε. Γιαννακίδη
ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ:
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΟΜΠΩΝ
ΜΙΚΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΟ
ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Απάντηση για την αδυναμία κάλυψης με ψηφιακό σήμα της Οροσειράς της Ροδόπης, έδωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ.Παππάς κοινοποιώντας έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη.
Πρόκειται για απάντηση στην Ερώτηση υπ' αριθμ. 4118/22.07.2015 των Βουλευτών X. Ζεϊμπέκ και Ε. Γιαννακίδη»
Σε απάντηση της υπ' αριθμ. 4118/22.07.2015 Ερώτησης των Βουλευτών X. Ζεϊμπέκ και Ε. Γιαννακίδη, με θέμα : Αδυναμία κάλυψης με ψηφιακό σήμα της Οροσειράς της Ροδόπης ,επισυνάπτουμε το με αριθμό Πρωτοκόλλου 407/30.7.2015 έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Λ. Ταγματάρχη, αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο του Υπουργού Επικρατείας.
Το έγγραφο του κυρίου Λάμπη Ταγματάρχη, αναφέρει τα παρακάτω:
Θέμα: Ερώτηση υπ' αριθμ. 4118/22.7.2015 των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Ευστάθιου Γιαννακίδη, με θέμα : Αδυναμία κάλυψης με ψηφιακό σήμα της Οροσειράς της Ροδόπης
Σε απάντηση της από 22-7-2015 κατατεθείσας ερώτησης των Βουλευτών Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Ευσταθίου Γιαννακίδη προς τους κ. κ. Υπουργούς Επικράτειας και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
Η ΕΡΤ στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας καλύπτει την αναφερόμενη περιοχή από τις προβλεπόμενες θέσεις του Χάρτη Συχνοτήτων. Είναι όμως γνωστό ότι ο υφιστάμενος Χάρτης Συχνοτήτων δεν επαρκεί για την πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη του Ελλαδικού χώρου με αποτέλεσμα να παρατηρούνται «λευκές περιοχές», δηλαδή περιοχές με μηδενική ή ανεπαρκή ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη.
Επειδή όμως η ΕΡΤ, ως και  εκ του ρόλου της, έχει υποχρέωση για την μέγιστη δυνατή πληθυσμιακή και γεωγραφική κάλυψη, διατηρεί από την εποχή προ του κλεισίματός της αναμεταδότες στις θέσεις Ακρίτας, Ίσμαρος, Κέχρος, Σμιγάδα που καλύπτουν με αναλογική και κατά συνθήκη ψηφιακή εκπομπή ικανό μέρος του Νομού Ροδόπης.
Δεδομένου ότι γίνονται από την πολιτεία ενέργειες για την επαύξηση των προβλεπόμενων σημείων εκπομπής του ισχύοντος Χάρτη Συχνοτήτων, πιστεύουμε ότι όταν αυτός ολοκληρωθεί, θα δοθεί η δυνατότητα στην ΕΡΤ να επεκτείνει το δίκτυο ψηφιακής κάλυψης και στην οροσειρά της Ροδόπης.
Αναφορικά με τις υπόλοιπες περιοχές που αναφέρονται στην σχετική ερώτηση, σας πληροφορούμε ότι υπάρχει ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ με μία πολυπλεξία (ΜUΧ1) όπως προσδιορίζεται στα allotments  1 (Έβρος), 2 (Πλάκα), 3 (Θάσος) και 4 (Παγγαίο), αλλά και σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν τα προαναφερθέντα περί της  ανεπάρκειας του ισχύοντος Χάρτη Συχνοτήτων ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης. Στόχος της υπηρεσίας μας είναι η εκπομπή και της δεύτερης πολυπλεξίας (ΜUΧ2), στα προαναφερθέντα allotments  όταν θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ψηφιακών πομπών μικρής και μεσαίας ισχύος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΛΑΜΠΗΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »