*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Αυγούστου

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μπούτος και Νίκος Ευφραιμίδης και πολύς κόσμος

18 Αυγούστου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον Πυρήνα του Σελέρου, η Γιορτή Έναρξης του Κυνηγιού
 
 
 
Δεκάδες κυνηγοί τίμησαν με την παρουσία τους το βράδυ της Δευτέρας, την  καθιερωμένη Γιορτή Έναρξης του Κυνηγιού που διοργάνωσε ο Κυνηγητικός Σύλλογος Ξάνθης στον Πυρήνα Συλλογής Θηραμάτων του συλλόγου στο Σέλερο.
Η γιορτή που έχει καθιερωθεί να γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου που ξεκινά και φέτος στις 20 Αυγούστου με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, φέτος είχε μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μπούτος και Νίκος Ευφραιμίδης , ο δικηγόρος και πρώην γραμματέας του συλλόγου Χάρης Χόχολης, ο Νίκος Πετράκος κ.ά
Οικοδεσπότες της εκδήλωσης τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κυνηγών Ν. Ξάνθης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Λοϊζο Σερραίο, τον Μάκη Αδαμίδη κλπ ενώ στην εκδήλωση διοργανώθηκε γλέντι με ζωντανή μουσική, ποτό και φαγητό που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ έγινε και η κλήρωση ενός κυνηγητικού όπλου. Καλό κυνήγι…
 
 
 
Στην ευθεία η Οργανωτική Επιτροπή για τις Γιορτές Π. Πόλης 2015, ευρεία σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημαρχείο Ξάνθης
 
 
Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη, το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης 2015 την Κυριακή 30 Αυγούστου, η Οργανωτική Επιτροπή των συλλόγων προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος, τον κανονισμό λειτουργίας των συλλόγων, τις τιμές στα διάφορα στέκια και το ωράριο των Γιορτών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των συλλόγων. 
Κατά την συνεδρίαση έγιναν επισημάνσεις που αφορούν τις χημικές τουαλέτες και την Οργάνωση των στεκιών και τις τιμές, ενώ ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους. Σημειώνεται οτι όπως επί Τσέπελη και Φανουράκη, το φετινό πρόγραμμα επιμελήθηκε και πάλι  η Αριστέα Αλατά. Πρόκειται στην ουσία για πρόγραμμα καρμπόν παλιότερων Γιορτών Π. Πόλης που ειδικά φέτος κινείται κάτω του μετρίου, ενώ όλες οι εκδηλώσεις το κόστος των οποίων είναι 58.000 ευρώ, γίνονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
Οι κυριότερες φετινές συναυλίες των Γιορτών είναι οι εξής: 

Κυριακή 30/8: Μιχάλης Χατζηγιάννης
Πέμπτη 3/9: Μάνος Πυροβολάκης
Παρασκευή 4/9 : Ελένη Τσαλιγοπούλου
Σάββατο 5/9 : Βασίλης Παπακωνσταντίνου
(σ.σ. Θέλουμε φυσικά να πιστεύουμε οτι ειδικά στην δωρεάν συναυλία του Χατζηγιάννη, δεν θα υπάρχουν τα περσινά παρατράγουδα ώστε ο κόσμος να...μπαίνει στο χώρο της συναυλίας, κατόπιν αδείας της κυρίας Αριστέας. Δηλαδή δεν θα παρουσιαστούν τα ίδια ευτράπελα. Άλλωστε όταν οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, είναι αστείο να περιφρουρείτε ο χώρος με σικιούριτι ή υπαλλήλους...)

ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ!-Την επιστροφή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ζητά άμεσα ο Κατρούγκαλος!
 
Αίτημα με άρωμα… εκλογών του υπουργού Εργασίας στον γ.γ. της κυβέρνησης
Οι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μπορούν να επανέλθουν κανονικά στην υπηρεσία τους, όπως αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος σε επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός αναφέρει πως ισχύουν τα άρθρα του σχετικού νόμου (4325/2015) καθώς και πως η επαναφορά των εν λόγω υπαλλήλων δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού αυτή έχει συνυπολογιστεί στο συνολικό αριθμό που προβλέπεται για τις φετινές προσλήψεις.
Για το λόγο αυτό ο κ. Κατρούγκαλος ζητά να δημοσιευθούν άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του υπουργείου.
Πηγή: www.tsantiri.gr/ | 
Iskra για Τσίπρα: Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιό λόγο;
Η ιστοσελίδα iskra.gr, που εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει νέα παρέμβαση αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση σκέφτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. “Θα τη ζητήσει ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως “καλή” αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου”, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά το άρθρο του iskra.gr:
“Η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκέφτεται, δεν ξέρουμε πόσο σοβαρά ή όχι, το ενδεχόμενο να καταθέσει στη Βουλή πρόταση εμπιστοσύνης.
Το ερώτημα, όμως, είναι εύλογο:
Για ποιο λόγο μπορεί να θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει μια τέτοια πρόταση;
Αν ζητάει, λέμε τώρα (!), ψήφο εμπιστοσύνης για να τηρήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις της, μια τέτοια εμπιστοσύνη την έχει λάβει ενθουσιωδώς από τους 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και δεν χρειάζεται να την επαναβεβαιώσει. (Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι από τους 162 «εξαναγκάσθησαν» πρόσφατα να ψηφίσουν τρίτο μνημόνιο , σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις και όσα οι ίδιοι ψήφισαν αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη).
Αν η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να εφαρμόσει το νέο τρίτο μνημόνιο που ψήφισε (και πράγματι περί αυτού πρόκειται) τότε αυτήν την εντολή και εξουσιοδότηση την έχει από τη Βουλή σε πρωτοφανή έκταση. Την έχει από 222 βουλευτές που ψήφισαν πρόσφατα το νέο τρίτο μνημόνιο, μεταξύ των οποίων περίοπτη θέση έχουν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού.
Προς τι, λοιπόν, η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητάει η κυβέρνηση;
-Την «εμπιστοσύνη» η κυβέρνηση θα τη ζητήσει από τη Βουλή, αν φυσικά το πράξει τελικά, για άλλους λόγους, προφανείς αλλά ανομολόγητους.
Θα τη ζητήσει για να «εκθέσει» υποτίθεται τους βουλευτές υπέρμαχους του «ΟΧΙ» (κάτι για το οποίο είναι βαθιά νυχτωμένη).
Θα τη ζητήσει για να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση προκειμένου να εκδιωχθούν ως παρασυνάγωγοι οι «διαφωνούντες» του «ΟΧΙ» αφού δεν υπογράφουν δήλωση «εμπιστοσύνης» στο νέο τρίτο μνημόνιο υποδούλωσης και στην εφαρμογή του. Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό, πάγια απαίτηση προς την κυβέρνηση των κυριάρχων της ΕΕ και της εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας ήταν, να απαλλαγούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τα «βαρίδια» της αριστερής πτέρυγας, τα οποία εμπόδιζαν την ρεαλιστική προσγείωση στη μνημονιακή πεπατημένη.
Θα τη ζητήσει, τέλος, η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου. Κι θέλει αυτές τις εκλογές εξπρές η κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί φοβάται, σχεδόν τρέμει, ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία.
Ψήφο εμπιστοσύνης, λοιπόν, ως ύστατο κυβερνητικό «σωσίβιο» για την κυβέρνηση και κυρίως τα μνημόνια της λιτότητας και της υποτέλειας; Μήπως κάποιοι λογαριάζουν, αν λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο; Θα δούμε!”.

ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER

Ο Ιγκλέσιας των Podemos κατέβασε τη φωτογραφία του με τον Τσίπρα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις
 Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας προχώρησε σε μια κίνηση που ίσως δείχνει την απογοήτευσή του με τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, αφού κατέβασε την κοινή τους φωτογραφία από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.
Ο επικεφαλής των Podemos, αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία, όπως είχε χαρακτηριστεί από πολιτικούς αναλυτές, κατέβασε τη φωτογραφία που είχε αγκαλιά με τον Τσίπρα και με φόντο «Η Ελπίδα έρχεται».
Πλέον, στον προσωπικό του λογαριασμό, υπάρχει μια δική του φωτογραφία, δείγμα ίσως του ότι δεν θέλει πλέον να ταυτίζεται με μια μνημονιακή κυβέρνηση, αφού η πολιτική γραμμή των Podemos είναι κάθετα αντίθετη με την πολιτική της λιτότητας.
Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα για το πάγωμα των σχέσεων ανάμεσα στους δύο άντρες είχαν δοθεί την παραμονή της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, όταν ο Τσίπρας κατά την είσοδό του στο Ευρωκοινοβούλιο, απέφυγε διακριτικά να χαιρετίσει τον Ιγκλέσιας...
iefimerida.gr  

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »